|

Vacature niet meer actief

Uitdagende en innovatieve leer-/werkplekken voor studenten van de lerarenopleiding Spaans

Uitdagende en innovatieve leer-/werkplekken voor studenten van de lerarenopleiding Spaans

GEEF JIJ HET VAK SPAANS MEER KLEUR?
De Q-highschool van Quadraam ontwikkelt samen met Instituut Archimedes van Hogeschool Utrecht een modulair (examen)programma Spaans, waaraan alle leerlingen van de veertien Quadraamscholen kunnen deelnemen. Er doen leerlingen mee van alle leeftijden en alle niveaus. Dat maakt het ook zo uitdagend voor onze docenten: deze leerlingen willen graag op maat bediend worden. Ons motto is namelijk: de leerling in de regie. Een leerling bepaalt zelf wat en hoe hij wil leren. En dat motto nemen wij heel serieus!
Het programma geven we vorm in parcoursen. Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het startmoment, het tempo en de volgorde van hun traject. 

Lees meer over de Q-highschool op: https://q-highschool.nl en over Quadraam op: https://www.quadraam.nl/home

WIJ ZOEKEN JOU!
Voor het parcours Spaans zijn wij op zoek naar enthousiaste studenten van de lerarenopleiding Spaans die over de modernste (vak)didactische vaardigheden, creativiteit én ontwerpvaardigheden beschikken! We hebben plek voor ongeveer 5 enthousiastelingen.
Je bent geïnteresseerd in onderwijsinnovatie en draagt daar graag aan bij. Je ziet het als een uitdaging om leerlingen van alle niveaus en leeftijden Spaans te leren en voor dat doel lesmateriaal te verzamelen en te ontwikkelen. Daarbij maak je volop gebruik van wat er in de echte wereld en de digitale wereld voorhanden is. Je kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van pubers. Je weet hen te enthousiasmeren voor de Spaanse taal en cultuur en hen te stimuleren om daar ook buiten de les mee bezig te zijn.
Je wilt projectmatig leren werken: je werkt graag samen met anderen binnen een bepaald tijdsbestek aan een concreet resultaat. Je bent zelfstandig en proactief. Daarnaast ben je digitaal vaardig en heb je sprankelende ideeën voor online en offline leren. Natuurlijk beschik je ook over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands

WAT GA JE DOEN?  
  • Samen met andere studenten verzorg je de kennismakingsmodules Spaans bij de Q-highschool. Dit zijn thematische modules van 8 weken, waarin leerlingen op een speelse en avontuurlijke manier kennis kunnen maken met de Spaanse taal en cultuur.
  • Je hebt een rol in de begeleiding van individuele of groepjes leerlingen die deelnemen aan meer gevorderde modules van het parcours Spaans.
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan de inrichting en vulling van het digitale platform dat op dit moment ontwikkeld wordt voor het parcours Spaans. Dit betekent dat je authentiek lesmateriaal verzamelt, redigeert of ontwerpt dat past bij een bepaald thema en dat gebruikt kan worden door leerlingen met verschillende interesses en van verschillende niveaus. Je maakt hiervoor gedurende jouw hele stageperiode deel uit van een projectgroep.
  • Je kunt werken aan je stageopdrachten en lessen binnen de Q-highschool, of binnen een aantal andere scholen van Quadraam.
HOE ZIET JOUW WERK ERUIT?  
Je werkt samen met andere studenten en docenten Spaans in een projectteam voor de digitale leeromgeving en bij de voorbereiding en uitvoering van modules. Verder heb je contact met het organiserend Q-highschoolteam, de projectleider en je begeleiders.
De modules in de Q-highschool zijn deels online en deels fysiek, meestal 50%-50%. Dus het is mogelijk om een deel van je werktijd vanuit huis te werken. Bij fysieke lessen of andere activiteiten ben je uiteraard aanwezig. Fysieke lessen vinden altijd plaats op één van de Quadraamscholen, meestal in Arnhem. Het projectwerk kan ook in Duiven uitgevoerd worden.

WAT BIEDEN WIJ JOU?  
  • Een uitdagende leerwerkplek voor studenten uit alle leerjaren van de lerarenopleiding Spaans;
  • De mogelijkheid om in samenwerking met anderen innovatief onderwijs te leren ontwikkelen én uitvoeren;
  • Uitstekende begeleiding door: de projectleider van het digitale platform, de docenten Spaans die aan de Q-highschool verbonden zijn en de schoolopleider/instituutsopleider;
  • Een vergoeding passend bij het niveau van de stage/werkzaamheden (de vergoeding voor de stage is € 300 bruto per maand bij 0,8 fte. Voor een lio is een lio-vergoeding mogelijk van € 1.415 bij een fulltime stage).
  • Er is de mogelijkheid om bij goed functioneren naast je stage betaald extra werkzaamheden te verrichten (ca. € 180-200 per maand bruto).
LATEN WE KENNISMAKEN! 
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag voor 7 juni aanstaande jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met:
  • Mariska Dinkelman, curriculumverantwoordelijke lerarenopleiding Spaans van Hogeschool Utrecht: mariska.dinkelman@hu.nl
  • Of José Janssen, programmamanager van de Q-highschool: j.janssen@quadraam.nl, of mobiel: 06 54 15 20 99
Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek op 16 juni in de ochtend. Houd deze datum dus vrij.  

Let op: solliciteren kan alleen via werkenbijquadraam.nl.
 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Saturnus 7
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 7 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!