|

Vacature niet meer actief

Conrector Olympus College 0,8 FTE (regulier)

Het Olympus College is op zoek naar een enthousiaste conrector, die vanuit een energieke blik de stevige basis behoudt en de ingeslagen koers verder vorm geeft.

Quadraam: Grenzeloos leren
Het Olympus College valt onder de overkoepelende stichting Quadraam. Onder Quadraam vallen veertien scholen voor voortgezet onderwijs, die gelegen zijn in de regio Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Quadraam staat voor onderwijs in eigen tempo, op een eigen manier, binnen en buiten de school en van en met elkaar leren.
Quadraam streeft een cultuur na waarin samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap belangrijk zijn. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan.

Het Olympus College: Voor mensen met energie
Het Olympus College is een interconfessionele school voor voortgezet onderwijs gelegen in de stad Arnhem. Het Olympus College vertegenwoordigt een breed aanbod aan studierichtingen: Brugjaar Jan Ligthart, MAVO (vmbo-t), HAVO en VWO. De profielen Sport en Creatief staan centraal en komen terug in de lessen, maar ook in de activiteiten buiten de les.
Het Olympus College telt ruim 1400 leerlingen met ongeveer 43 verschillende nationaliteiten en staat voor eigentijds onderwijs, dat aansluit op een samenleving in beweging.

Bij het Olympus College worden leerlingen gezien!
Het Olympus College kenmerkt zich door goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat, waarbij samengewerkt wordt in een hecht en fijn team, dat kansengelijkheid omarmt. Binnen dit klimaat wordt veel aandacht besteed aan maatwerk. Waar nodig worden leerlingen ondersteund om hun ontwikkeling te optimaliseren en de beste resultaten te behalen passend bij hun persoon.

Vanuit de waarden autonomie (regie nemen, leiderschap, lef), relatie (waarderen, teamspeler, feedback) en competentie (zich ontwikkelen) wordt eigentijds en aansprekend onderwijs gegeven en aangesloten op verschillende stijlen van leren, gebruikmakend van de maatschappelijke en culturele mogelijkheden van de stad. Respectvol omgaan, van en met elkaar leren en het accepteren van verschillen zijn de basis voor de veilige leeromgeving met duidelijke kaders. De grote rol voor de profielen Sport en Cultuur geeft een waardevolle basis voor de onderlinge verbinding, maar dagen ook uit tot een actieve, nieuwsgierige en kritische houding.

De functie komt vacant vanwege het vertrek van de huidige conrector per 1 juni 2023.

Functieprofiel
Binnen het Olympus College wordt de directie gevormd door de twee conrectoren en de rector. De schoolleiding wordt gevormd door de zes teamleiders en de directie. De conrectoren sturen elk drie teamleiders aan (de vacature betreft de aansturing van drie teamleiders bovenbouw). De diverse geledingen ontmoeten elkaar in een vastgelegde overlegstructuur, maar ook in de laagdrempeligheid van eenieder. Er wordt gewerkt vanuit dienend leiderschap met daarin veel zelfstandigheid, ruimte en vertrouwen om taken op de beste manier vorm te geven.

Context
De koers van het Olympus College is vastgelegd in het Koersplan 22-24, waarin ruime aandacht is voor de individuele leerling door verdere ontwikkeling van o.a. differentiëren, coaching, formatief evalueren en de brede brugklas. Afgelopen jaren is er een stevige basis gecreëerd op basis waarvan dit plan verder vormgegeven kan worden. Dit is o.a. gebeurd door middel van invoering van een 3-laagse organisatiestructuur met als doel het creëren van kortere lijnen en kleinere teams, zodat er meer nabijheid is van de leidinggevende.
Binnen het team van het Olympus College is er een grote mate van betrokkenheid bij de leerlingen, waarbij vanuit een positieve energie steeds wordt gezocht naar het beste voor deze leerlingen. Dit maakt dat de school continue in ontwikkeling is.

De opdracht in essentie
Vanuit dienend leiderschap en met een frisse energieke blik zet je, als lid van de schoolleiding, de huidige ontwikkelingen uit het koersplan van het Olympus College voort. Je hebt hierbij mede aandacht voor de volgende punten:

  • Het behouden van de goede pedagogische sfeer, resultaten en het brede aanbod.
  • Het op een structurele heldere manier stroomlijnen van processen, waarbij balans en effectiviteit de uitgangspunten zijn en steeds vanuit het "waarom" gewerkt wordt.
  • Het verder optimaliseren van de professionele cultuur en de professionele communicatie.
  • Het optimaal vormgeven van formatie en roosters.

Persoonlijkheidsprofiel

  • Inventief, flexibel en realistisch
  • Energiek, geïnteresseerd en (met humor) relativerend
  • Openstaand voor (nieuwe) ideeën en denkend in oplossingen
  • Laagdrempelig, empathisch, zichtbaar en in contact met leerlingen en teams
  • Communicatief vaardig, helder en transparant, waarbij verwachtingen worden uitgesproken
  • Analytisch, beschouwend zonder oordeel en gestructureerd in handelen en denken
  • Weloverwogen met een balans tussen luisteren, reflecteren, sturen en leiden

Selectie-eisen

  • Je hebt ruime leidinggevende ervaring in het onderwijs.
  • Je hebt de intentie je voor langere tijd aan de school te verbinden.
  • Je hebt een academisch denk- en werkniveau.

Selectiewensen

  • Je bent goed bekend met processen rondom formatie en roostering. Je hebt bij voorkeur ervaring met bijbehorende instrumenten (Foleta en Zermelo) of bent in staat je deze snel eigen te maken/te leren gebruiken.
  • Ervaring in en affiniteit met het voortgezet onderwijs is een grote pre.

Beteor Advies in onderwijs begeleid ons in deze procedure. Interesse voor de vacature kun je kenbaar bij Beteor via:

conrector Olympus College - Beteor - Adviesorganisatie voor onderwijs, industrie en zorg

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!