|

Vacature niet meer actief

Docent Brugjaar Jan Ligthart 0,6 | 0,8 FTE (regulier)

Docent Brugjaar Jan Ligthart 0,6 | 0,8 FTE (regulier)
Ben jij een enthousiaste docent en wil jij jouw enthousiasme overdragen aan onze brugjaar leerlingen? Ben jij iemand die aanvoelt en begrijpt wat onze leerlingen nodig hebben? Weet jij als geen ander verbinding te maken en begrijp jij dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen? Ga dan aan de slag bij het Brugjaar Jan Ligthart

WAT GA JE DOEN?
Lessen aan kleine groepen leerlingen geven! Je verzorgt hulplessen op het brugjaar Jan Ligthart. In deze lessen is er volop aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en worden zij ondersteund bij het leren. Mindsettraining, faalangstreductie en communicatietrainingen zijn voorbeelden van de lessen die leerlingen kunnen kiezen.

Ook verzorg je lessen projectonderwijs. Bij projectonderwijs staat het leren samenwerken en het verwerken van informatie centraal. Je krijgt veel ruimte om dit vak verder vorm te geven. Naast je lesgevende taak word je mentor van een klas.

Je geeft je lessen met enthousiasme en inlevingsvermogen. Je helpt leerlingen groeien zodat zij aan het einde van het jaar klaar zijn voor de middelbare school die bij hen past. Het is je tweede natuur om je handelen en de keuze van je werkvormen aan te passen op dat wat onze leerlingen nodig hebben. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team. Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, teamspeler, proactief, inspireren en motiveren.

Het Brugjaar Jan Ligthart
Tijdens het unieke Brugjaar Jan Ligthart bieden wij leerlingen, die om welke reden dan ook nog niet klaar zijn om de stap van groep 8 naar de brugklas direct te maken, elke dag maatwerk. Leerlingen krijgen een schooljaar de tijd om te groeien op sociaal-emotioneel en cognitief gebied en om schoolse vaardigheden te oefenen.

Naast een aantal basisvakken zoals op een regulier VO gegeven worden, krijgt de leerling op het Brugjaar Jan Ligthart persoonsgerichte ondersteuningslessen en ontvangt hij extra hulp op de door hem gekozen vakken, precies wat hij nodig heeft.

Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding waarin wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid en een verbetering van het zelfbeeld. En dit allemaal in de setting van het voortgezet onderwijs. Na het Brugjaar zijn onze leerlingen goed voorbereid om vol zelfvertrouwen de stap naar de brugklas te zetten.

Wil je weten hoe een aantal van onze leerlingen het Brugjaar Jan Ligthart ervaren en waarom ze hiervoor gekozen hebben? Kijk dan het filmpje op https://youtu.be/thsJsYBqJXA.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 augustus 2023 (startdatum in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • Een contract voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan is een verlenging zeker bespreekbaar!
  • Je kunt aan de slag voor 0,6-0,8 FTE. Werkdagen en tijden bepalen we in overleg.
  • Je wordt ingeschaald in schaal LB. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Jouw salaris bedraagt minimaal € 3.001, - en maximaal € 4.573, - per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband) met daarbovenop 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Vakantieverlof tijdens de schoolvakanties.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Dit kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen via Coolblue en Bol.com etc.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken.

LATEN WE KENNISMAKEN
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag uiterlijk 14 mei 2023 jouw sollicitatie. Wees creatief in de wijze waarop je solliciteert! Dit hoeft niet standaard met een CV en motivatiebrief. Verras ons! Solliciteren kan via www.werkenbijquadraam.nl

Zijn wij na jouw sollicitatie enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Heb je vragen? Neem dan contact op met André Peter IJzerman, conrector van Olympus College, waar het Brugjaar Jan Ligthart bij hoort. André Peter is te bereiken via 026 320 28 70 of via ap.ijzerman@olympuscollege.nl

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben of weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Je sollicitatie zien wij graag tegemoet!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus team Jan Ligthart

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!