|

Docent Kunstvakken

Het Westeraam koerst af op vernieuwend, vakoverstijgend Wereldonderwijs.
Ben jij die enthousiaste, energieke, kunstzinnig onderlegde en innovatieve docent die net als wij graag buiten gebaande paden denkt? Ga samen met ons en onze leerlingen op onderwijsexpeditie, want #jijmaakthetverschil

Jouw baan
Als kunstvakdocent ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van verschillende kunstvakken, waaronder tekenen, handvaardigheid en Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Vanuit jouw liefde voor het vak en alles wat daarmee te maken heeft met onze leerlingen en je collega's. Je bent een inspiratiebron en weet leerlingen te motiveren om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier neem jij je collega’s en leerlingen mee in modern onderwijs. Belangrijk in deze rol is dat jij je aansluit de leerlingen. Je begrijpt dat onderwijs pas echt landt als leerlingen weten waaróm ze leren. Daarom heb jij een coachende stijl die de leerlingen betrekt en actief mee te laten doen. Ook individuele coaching is hierin belangrijk; Jij geeft je leerlingen persoonlijke aandacht en laat ze op hun eigen tempo ontwikkelen.

Jij bent...
Natuurlijk ben je een prettige en energieke collega voor ons team en werk je graag samen. Jij bent een toevoeging voor dit team! Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Je bent dol op het werken met vmbo-leerlingen en hebt hierin (ruime) ervaring. Jij begrijpt dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen.
 • Jij hebt lef! We zitten midden in een verandering, waarop je in grote mate invloed hebt. Jij staat te trappelen om samen met je collega’s een deel van ons onderwijs opnieuw vorm te geven en daarin eigenaarschap te nemen. Je bent dan ook een ‘aanpakker' en heb graag autonomie.
 • Als docent Kunstvakken ben je natuurlijk flexibel en creatief: jij denkt “out of the box”!

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze ruim 600 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Wij zijn onderdeel van Quadraam scholengroep en werken veel samen met vmbo Maarten van Rossem en met Lyceum Elst.

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Ons WereldOnderwijs draait om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje!

In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Waarom werk ik op Het Westeraam?

 • “Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas.” - Clemon Franssen, docent Nederlands
 • “Met één team verantwoordelijk zijn voor zowel het onderwijskundig, als het pedagogische aspect van ons onderwijs, zorgt voor verbinding. Ik voel daardoor veel meer eigenaarschap.” - Charlotte van den Brink, Docente Mens & Wereld
 • “Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk.” - Nikki Kolks, docente Engels

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 januari 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

 • Je ontvangt een contract tot 31 juli 2024 voor 0,8 FTE. Bevalt het van beide kanten goed, dan is een verlenging zeker mogelijk!
 • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact.
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.001, - en maximaal €4.573,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen
Je hebt een groot hart voor onze vmbo-leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je hebt een bevoegdheid voor kunstvakken, bent daarvoor in opleiding, of hebt aantoonbare ervaring of affiniteit op dat vlak.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Koen Loose, afdelingsleider onderbouw: k.loose@hetwesteraam.nl

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 15 oktober a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 15 oktober 2023
Contactpersoon
Koen Loose
De recruiter van deze functie is
Recruitment
School
Het Westeraam
Functie
CKV
Soort onderwijs
VMBO
Opleidingsniveau
1e of 2e graads, HBO
Salaris en Schaal
€ 3.001 - € 4.573 (LB)
FTE
0,8 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!