|

Vacature niet meer actief

Docent Biologie

Wil jij leerlingen laten ontdekken hoe ze kunnen lopen, hoe planten met elkaar communiceren en hoe sommige dieren zich kunnen aanpassen aan hun omgeving om te overleven? Als docent biologie bij het Liemers College prikkel je de nieuwsgierigheid van leerlingen voor de wereld om hen heen. Ontdek meer!

Jouw baan
Als docent biologie ga je lesgeven aan leerlingen van zowel de onder- als bovenbouw van havo en vwo. Je boeit ze met lessen die de wereld van de biologie echt tot leven brengen.

Je legt belangrijke concepten uit, zoals celstructuur, erfelijkheid en ecologie. Maar je gaat verder dan dat. Stel je voor dat je een les geeft over verschillende ecosystemen. Na een korte uitleg over de concepten van ecosystemen, organiseer je een praktische activiteit waarbij leerlingen bijvoorbeeld zelf een mini-ecosysteem bouwen in een afgesloten fles. Terwijl ze dit doen, bespreken jullie de theoretische concepten die aan bod komen, zoals voedselketens, energiestromen en biologische interacties. Deze combinatie van theoretisch onderwijs en praktische toepassing maakt de les niet alleen leerzaam, maar ook boeiend en interactief voor de leerlingen.

Daarnaast is er voldoende begeleiding vanuit de sectie, dus je kunt altijd rekenen op ondersteuning en feedback van je collega's. Je kunt dus met een gerust hart bij ons starten.

Jij bent...
Jij bent een docent die barst van de energie en je legt complexe onderwerpen helder uit. Verder herken jij jezelf in de volgende eigenschappen:

  • Geduldig: Je blijft rustig, ook al moet je vaker uitleggen wat fotosynthese inhoudt. Leerlingen weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen.
  • Leiderschap: Voor de klas sta jij vol zelfvertrouwen. Jouw natuurlijke charisma boeit leerlingen en maakt ze nieuwsgierig naar meer.
  • Inhoudelijke kennis: Jij bent niet alleen op de hoogte van de traditionele onderwerpen, maar volgt ook de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zo kun je elke vraag beantwoorden. Met jou als docent zijn je leerlingen verzekerd van interessante biologielessen! 

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over vier locaties in Zevenaar en Didam en valt onder de scholengroep Quadraam. We vormen een gemeenschap waarin we leerlingen inspireren om te groeien, te leren en hun talenten te ontwikkelen. We staan voor openheid, zijn reflectief en houden van humor.

Locatie Heerenmäten is een Geo Future School in oprichting. Aan de hand van toekomstgerichte vragen gaan de leerlingen vakoverstijgend met modules aan het werk. Ze gaan op bezoek bij bedrijven in De Liemers en verdiepen zich in een onderwerp als ‘hoe bouw je een duurzame stad’? Een belangrijk onderdeel van het concept is de vaardighedenlijn.

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.liemerscollege.nl/.

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo. Een van onze eerstegraads collega’s gaat met zwangerschapsverlof, daarom hebben wij jou hulp nodig voor 10 lesuren van 50 minuten!

  • Je ontvangt een tijdelijk contract voor 0,35 fte voor de duur van deze vervanging, tot het einde van het kalenderjaar (31 december 2024).
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een eerstegraads bevoegdheid biologie met je mee.

Eerst even bellen? Dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen, neem dan contact op met Danny Froeling, afdelingsleider, d.froeling@liemerscollege.nl, 06 30 14 52 21.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk vrijdag 17 mei a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden aan het einde van werkweek 21. Noteer je dit alvast met potlood in je agenda?

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Liemers HE algemeen

Heerenmäten 6
6904 GZ Zevenaar Netherlands 4

Heerenmäten 6 6904 GZ Zevenaar Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!