100 dagen ervaring!

Ruim 100 dagen aan boord bij Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep.

Lees hier meer over de ervaringen van onze nieuwe collega's, wat hen opvalt, waarom ze bij Quadraam of een van haar scholen zijn gaan werken, en welke tips ze hebben voor toekomstige collega's.

De 100-dagen-ervaring van: Lisanne Domensino, docent wiskunde bij vmbo 't Venster

Lisanne Domensino startte dit schooljaar als docent wiskunde bij vmbo ’t Venster in Arnhem-Noord. Eerder werkte ze met veel plezier op twee andere Quadraam-scholen: het Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid en Het Westeraam in Elst. Hoe bevalt het nu op ’t Venster?

Lees meer over Interviews

Jeroen Peters over zijn ervaring in het praktijkonderwijs

"Het praktijkonderwijs en ik zijn nog steeds een goede match!"

Kleine klassen, maatwerk onderwijs en veel branchegerichte lessen en stages. Na 20 jaar keert Jeroen Peters terug naar waar hij zijn loopbaan begon: het praktijkonderwijs. Nu als mentor(docent) en projectleider bij Symbion in Didam. Tijd voor een kennismaking!

Lees meer over Interviews

De 100-dagen-ervaring van Sander Cok, afdelingsleider bij het Montessori College Arnhem.

Montessori College Arnhem, onderdeel van Quadraam, heeft sinds februari een nieuwe afdelingsleider voor de onderbouw: Sander Cok. Wat brengt hij mee vanuit zijn loopbaan in het speciaal voortgezet onderwijs (vso)? Wat is zijn indruk van Quadraam? En wat is zijn visie op persoonlijk leiderschap en ontwikkeling?

Lees meer over Interviews

Judith Burgers, docent groen over haar ervaringen bij Het Westeraam!

Wie Judith Burgers zoekt, vindt haar – altijd in gezelschap van haar hond Donut – in of rond de kas op het plein van Het Westeraam. Als docent groen weet ze alles van plant- & dierverzorging en voeding. Hoe bevalt haar nieuwe baan bij Het Westeraam in Elst?

Lees meer over Interviews

Een uitgesproken kijk op het beroepsonderwijs.

Een uitgesproken kijk op het beroepsonderwijs. In gesprek met Ben Tutert, de nieuwe afdelingsleider bovenbouw van het Maarten van Rossem. 

Lees meer over Interviews

Het succesverhaal van zij-instromer Bas van der Perk

Lange tijd was hij advocaat. Daarna runde hij een juridisch adviesbureau. Tot het onderwijs lonkte en Bas van der Perk zich aanmeldde voor de deeltijdopleiding ‘leraar Nederlands’. Anderhalf jaar daarna stond hij ‘ineens’ voor de klas op het Lorentz Lyceum.

Lees meer over Interviews

Conny Haukes, afdelingsleider bij Het Westeraam

Conny Haukes: ‘We mogen meer de waarom-vraag stellen in het onderwijs’

Op de koffie bij Conny Haukes op Het Westeraam in Elst. Sinds een paar maanden is zij op deze vmbo-school aan de slag als afdelingsleider Onderbouw. Hoe zijn haar eerste ervaringen?

Lees meer over Interviews

Anouk Rikken, docent biologie, Liemers College

Ze startte haar loopbaan als dierwetenschapper, maar gooide het roer al snel om en volgde de lerarenopleiding om biologiedocent te worden. Een stap waar Anouk Rikken geen seconde spijt van heeft. Sinds kort geeft ze les op het Liemers College. Hoe bevalt dat?

Lees meer over Interviews

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test