100 dagen ervaring!

Ruim 100 dagen aan boord bij Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep.

Lees hier meer over de ervaringen van onze nieuwe collega's, wat hen opvalt, waarom ze bij Quadraam of een van haar scholen zijn gaan werken, en welke tips ze hebben voor toekomstige collega's.

Interviews

Judith Burgers, docent Groen vertelt over haar ervaringen bij Het Westeraam!

Wie Judith Burgers zoekt, vindt haar – altijd in gezelschap van haar hond Donut – in of rond de kas op het plein van Het Westeraam. Als docent Groen weet ze alles van plant- & dierverzorging en voeding. Hoe bevalt haar nieuwe baan bij Het Westeraam in Elst?

Meer lezen

Een uitgesproken kijk op het beroepsonderwijs.

Een uitgesproken kijk op het beroepsonderwijs. In gesprek met Ben Tutert, de nieuwe afdelingsleider bovenbouw van het Maarten van Rossem. 

Meer lezen

De 100 dagen ervaring van roostermaker Monique Rikmanspoel

Waar zouden we zijn in het onderwijs zonder goede roostermakers? Monique Rikmanspoel is zo’n doorgewinterde puzzelaar en spin in het web. Ze werkt sinds 1 januari jongstleden op het Candea College. Hoe heeft ze de afgelopen maanden op haar nieuwe werkplek ervaren?

Meer lezen

Het succesverhaal van zij-instromer Bas van der Perk

Lange tijd was hij advocaat. Daarna runde hij een juridisch adviesbureau. Tot het onderwijs lonkte en Bas van der Perk zich aanmeldde voor de deeltijdopleiding ‘leraar Nederlands’. Anderhalf jaar daarna stond hij ‘ineens’ voor de klas op het Lorentz Lyceum.

Meer lezen

Conny Haukes, afdelingsleider bij Het Westeraam

Conny Haukes: ‘We mogen meer de waarom-vraag stellen in het onderwijs’

Op de koffie bij Conny Haukes op Het Westeraam in Elst. Sinds een paar maanden is zij op deze vmbo-school aan de slag als afdelingsleider Onderbouw. Hoe zijn haar eerste ervaringen?

Meer lezen

Anouk Rikken, docent Biologie, Liemers College

Ze startte haar loopbaan als dierwetenschapper, maar gooide het roer al snel om en volgde de lerarenopleiding om biologiedocent te worden. Een stap waar Anouk Rikken geen seconde spijt van heeft. Sinds kort geeft ze les op het Liemers College. Hoe bevalt dat?

Meer lezen

Marie-José Kuypers directeur Onderwijs & Onderzoek

De vacature voor directeur Onderwijs & Onderzoek kwam totaal onverwacht op haar pad. Inmiddels is ze al behoorlijk ingeburgerd bij Quadraam. Marie-José Kuypers en haar twintigkoppige team gaan vol voor hun missie: onderzoek breed inzetten voor onderwijs-ontwikkeling, samen met de scholen.

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test