Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van HR, onderwijs en de laatste ontwikkelingen rondom arbeid.

Technoplaza op het Liemers college krijgt vervolg!

5 jaar Technoplaza op Landeweer

Alweer 5 jaar heeft de locatie Landeweer van het Liemers College het technieklokaal Technoplaza ‘in huis’. Dinsdag 5 november hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het Techniekpact 2020 gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza.

Jaarlijks bezoeken ruim 1.400 basisschoolleerlingen het technieklokaal, waar zij op speelse en creatieve wijze kennis maken met techniek. Het Liemers College is een van de initiatiefnemers van het Liemerse technieklokaal. Ook het basisonderwijs, het bedrijfsleven en de overheid zijn initiatiefnemers.

Eigen mini-stoplicht

Inmiddels nemen 28 basisscholen uit de Liemers deel aan het project. Zij bezoeken viermaal per jaar het technieklokaal. Daarnaast is in de afgelopen jaren dankzij het technieklokaal een nieuwe vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstaan. Zo verzorgen op dit moment drie bedrijven uit de regio concrete opdrachten in het technieklokaal. Een voorbeeld? De leerlingen krijgen in Technoplaza de kans om hun eigen mini-stoplicht te maken. Bekijk een kort filmpje​ met de leerlingen hier. 

Motiveren voor de techniek

De komende jaren is de ambitie om deze samenwerking met het bedrijfsleven (en uiteraard het onderwijs) verder uit te bouwen. De lessen in het technieklokaal zijn bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Werken op het Liemers College of een van de andere scholen van Quadraam? Maak een Job Alert aan op onze werken bij website en blijf altijd op de hoogte.

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Week van het werkgeluk!

Welke ingrediënten zijn bepalend voor het werkplezier in het onderwijs? Hoe zorg je dat je het ook op langere termijn leuk houdt voor jezelf? En ook: welke impact heeft corona? In deze Week van het Werkgeluk spraken we met verschillende collega’s op drie verschillende Quadraam-scholen: Edit Djini van Montessori College Arnhem, Paula Golding van het Liemers College en Wiltjo Koster van Lyceum Elst. Lees hier het interview met Edith Djini.

Meer lezen

Onze sollicitatieprocedure

Zo af en toe ontvangen ook wij feedback op onze sollicitatieprocedure. Wat gaat goed en wat kan beter? Als we dan onderstaande mail ontvangen worden wij toch wel heel blij!

Meer lezen

Nieuwe vacatures schooljaar 2020- 2021

Onze 14 scholen werken op dit moment nog hard aan hun formaties voor komend schooljaar. Een aantal vacatures staan al online maar nog zeker niet allemaal. De komende weken volgen de meeste vacatures voor het nieuwe schooljaar. Als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures? Maak een JobAlert aan en houd onze social media goed in de gaten.

Meer lezen

CV + LinkedIn check!

Ga je solliciteren bij een van onze scholen en wil je handige tips? Wil je ervoor zorgen dat jouw CV + LinkedIn profiel  positief opvalt? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om feedback te krijgen voorafgaand aan jouw sollicitatie!

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test