Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van HR, onderwijs en de laatste ontwikkelingen rondom arbeid.

Driftcar bouwen op school!

Je eigen raceauto bouwen, gewoon onder schooltijd omdat het echte lesstof is. Voor zestien leerlingen van verschillende middelbare scholen van Quadraam is dit realiteit. Iedere week werken zij samen aan een echte drift-raceauto. Zaterdag 18 januari krijgen bezoekers aan de open dag van het Maarten van Rossem alles te zien en te horen over dit bijzondere project.

“De leerlingen bouwen een oude BMW om tot een echte racewagen”, vertelt Luc de Bont. Vanuit de Q-highschool van Quadraam begeleidt hij het project. “De klapper op de vuurpijl is dat de leerlingen straks op het circuit bij Weeze echt gaan driften met hun auto.” 

Grenzen vervagen
Maar zover is het nog niet. De komende weken moet er namelijk nog van alles aan de auto gebeuren. Dat doen de leerlingen in vier teams, onder begeleiding van twee docenten van het Maarten van Rossem, een vmbo-school in Arnhem-Zuid.

“Het mooie van het project is dat leerlingen van vijf scholen meebouwen. Zij komen uit verschillende leerjaren en van verschillende niveaus. Je ziet dat grenzen en niveaus vervagen.”

Luc de Bont noemt de voorbeelden. “Een van de leerlingen die de leiding heeft over een groepje heeft aanvankelijk moeite om het vmbo-niveau aan te kunnen, maar hij geeft nu wel leiding aan havo- en vwo-leerlingen. Dat gaat hartstikke goed, er is oprecht interesse naar elkaar.” 

Zelfs voor meiden
In het project leren de leerlingen banden te wisselen, de raceauto te ontwerpen, het interieur te vernieuwen en doen zij ook het hele technische gedeelte zelf. Luc de Bont: “Bij dit alles krijgen de leerlingen ook de theorie aangereikt, maar bovenal is het heel praktisch. Het blijkt echt leuk voor leerlingen die op het Maarten van Rossem al les in autotechniek krijgen, maar ook voor leerlingen die nog nooit in een werkplaats zijn geweest. Zowel jongens als meiden.”

Q-highschool
Het project is een Avontuur van de Q-highschool van Quadraam. De Q-highschool biedt leerlingen van alle 14 Quadraam-scholen innovatief onderwijs. Avonturen zijn vaak projecten op basis van eigen leervragen van leerlingen. “Ook dit was een leervraag van een groepje leerlingen. Samen met de Q-highschool organiseren zij zelf hoe het project eruit komt te zien”, aldus Luc de Bont. Daarnaast biedt de Q-highschool Parcoursen aan. Dit zijn vakken die de scholen zelf niet kunnen aanbieden, in gezamenlijkheid lukt het wel. De Avonturen en Parcoursen kunnen op alle Quadraam-scholen plaatsvinden, waar leerlingen van verschillende scholen dan samenkomen. Zoals op het Maarten van Rossem. Tijdens de open dag van de school op zaterdag 18 januari van 10.00 tot 14.00 uur is niet alleen de school te bezoeken, óók werken de leerlingen aan hun drift-raceauto. 

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Week van het werkgeluk!

Welke ingrediënten zijn bepalend voor het werkplezier in het onderwijs? Hoe zorg je dat je het ook op langere termijn leuk houdt voor jezelf? En ook: welke impact heeft corona? In deze Week van het Werkgeluk spraken we met verschillende collega’s op drie verschillende Quadraam-scholen: Edit Djini van Montessori College Arnhem, Paula Golding van het Liemers College en Wiltjo Koster van Lyceum Elst. Lees hier het interview met Edith Djini.

Meer lezen

Onze sollicitatieprocedure

Zo af en toe ontvangen ook wij feedback op onze sollicitatieprocedure. Wat gaat goed en wat kan beter? Als we dan onderstaande mail ontvangen worden wij toch wel heel blij!

Meer lezen

Nieuwe vacatures schooljaar 2020- 2021

Onze 14 scholen werken op dit moment nog hard aan hun formaties voor komend schooljaar. Een aantal vacatures staan al online maar nog zeker niet allemaal. De komende weken volgen de meeste vacatures voor het nieuwe schooljaar. Als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures? Maak een JobAlert aan en houd onze social media goed in de gaten.

Meer lezen

CV + LinkedIn check!

Ga je solliciteren bij een van onze scholen en wil je handige tips? Wil je ervoor zorgen dat jouw CV + LinkedIn profiel  positief opvalt? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om feedback te krijgen voorafgaand aan jouw sollicitatie!

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test