|

Creatieve docent Informatica bij de Q-Highschool, ca 0,2 FTE (regulier)

Solliciteer nu!
Creatieve docent Informatica bij de Q-highschool  (0,2 fte met mogelijkheden tot uitbreiding in de nabije toekomst) 

Geef jij het vak informatica meer kleur?  
Bij de Q-highschool leren leerlingen zoveel mogelijk in de echte wereld zodat zij zich nog beter kunnen voorbereiden op hun rol in de toekomst. Daarvoor is het nodig dat het onderwijs voortdurend in beweging blijft en zowel voor wat de inhoud als de organisatie betreft, flexibel opereert en zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt. 
 
WIJ ZOEKEN JOU!
Voor het parcours informatica zijn wij op zoek naar een informaticadocent die over de modernste (vak)didactische vaardigheden, creativiteit én organisatietalent beschikt! Je ziet en creëert mogelijkheden om leerlingen buiten de muren van het klaslokaal te laten kijken, zodat ze kennis en ervaringen kunnen opdoen in de echte wereld. Je weet zowel de ‘informatica addicts’ als de leerlingen die hun eerste schreden zetten op informaticagebied, uit te dagen het beste uit henzelf te halen. Dat doe je tijdens de les maar ook daarbuiten.  Je bent flexibel, kunt je goed verplaatsen in de belevingswereld van pubers en weet hen ook buiten de lessen te enthousiasmeren voor gamemaking, hacketons of andere events die te maken hebben met informatica. 

WAT GA JE DOEN?  
Als vakdidactisch begeleider verzorg je een aantal modules uit het parcours informatica. Het belangrijk dat je een brede kennis hebt op het gebied van informatica, maar je mag ook je affiniteit met bepaalde onderwerpen aangeven, zodat we jouw talenten ten volle benutten.   

Voorbeelden van modules die leerlingen in de Q-highschool kunnen volgen zijn:
 • Basis van Programmeren,
 • Basis van Computer Science, 
 • Programmeren met Python of Javascript, 
 • Databases en SQL, Security en vele keuzemodules zoals 
 • Webdesign, 
 • Domotica, 
 • Artificial Intelligence,
 • Linux en Servers en nog veel meer.
Jij kunt leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar uitdagen en enthousiasmeren zich te verdiepen in deze onderwerpen. Bij Q-highschool zijn leerlingen in de regie, dus je bent ook in staat ze vrij te laten in hun werkwijze en tempo. Je hebt de ideeën en de vakdidactische skills om het leren tijd- en plaats onafhankelijk vorm te geven, niet alleen in coronatijd.  

In alle modules van het vak informatica doen de leerlingen veel kennis op. Jij zorgt ervoor dat deze kennis direct toepasbaar is in de echte wereld, door bijvoorbeeld experts van buiten uit te nodigen, met leerlingen uitstapjes te maken naar bedrijven of instellingen en door het organiseren van events, livegames of hacketons. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen én organiseren van dit innovatieve aanbod. Je hebt daarbij ook een actieve rol in de communicatie en werving van leerlingen. Je denkt mee met het informaticateam over leeractiviteiten/projecten/programma’s die op dit moment niet of moeilijk in te passen zijn in het bestaande schoolsysteem.  
 
NOG IETS...  
Informatica is een geweldig vak met volop mogelijkheden en kansen! Jij kunt als geen ander jongens en meiden enthousiasmeren voor het vak en laten zien dat iedereen wel iets heeft met informatica en dat het overal is. Of je nu interesse hebt in design, sales, retail, beveiliging of de zorg. ICT is overal en voor iedereen!

Wat vragen wij verder?
Jij hebt een 1e of 2e graads bevoegdheid in informatica of je beschikt over een andere onderwijsbevoegdheid en je hebt daarnaast kennis en ervaring opgedaan met onderdelen uit de informatica. Ook als je je onderwijsbevoegdheid wilt behalen of nog studerend bent, kun je solliciteren op deze vacature. 

 MET WIE WERK JE SAMEN?  
In het organiserend Q-highschoolteam zijn vijf medewerkers werkzaam. Met hen zul je vanuit verschillende rollen samenwerken om dingen af te stemmen. Ook is er een klein team van drie informaticadocenten met wie je nauw zult samenwerken.  In principe werk je vanuit huis. Afspraken die niet online kunnen plaatsvinden, kunnen doorgang vinden op kantoor of op één van onze 14 scholen. Uiteraard ben je wel fysiek aanwezig bij de activiteiten die je gaat organiseren.  
 
WAT IS DE Q-HIGHSCHOOL?  
De Q-highschool is een lerend netwerk binnen Quadraam, dat onderwijsaanbod bedenkt, maakt en organiseert, waaraan alle leerlingen en medewerkers van de veertien Quadraamscholen en partners kunnen deelnemen.   
Leerlingen kunnen binnen de Q-highschool interessante modules of kleine vakken volgen, zoals informatica of Spaans, maar vooral ook meedoen aan innovatieve leeractiviteiten of programma’s die ontstaan vanuit leervragen van leerlingen of vanuit talenten van docenten. Het streven is om met het onderwijs in de Q-highschool bestaande structuren te doorbreken. Daarbij denken we aan plaats- en tijdonafhankelijk leren, maar ook aan leeractiviteiten die door eigen leerlingen samen met docenten en andere experts van binnen en buiten Quadraam worden bedacht, vormgegeven en georganiseerd.  
 
Meer infomatie:www.q-highschool.nl  
 
Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het startmoment, het tempo en de volgorde van hun traject. 

WIJ BIEDEN JOU!
Wij bieden jou een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin jij het beste van jezelf kunt laten zien en waarin je samenwerkt met mensen uit verschillende scholen en de buitenwereld.  
Een dienstverband van één dag of liever nog twee middagen in de week, waarvan grofweg één dagdeel is bestemd voor de uitvoering van modules en één dagdeel voor ontwikkeling en organisatie van andere activiteiten. 
Informatica is binnen de Q-highschool een snelgroeiend vak, dus er zijn mogelijkheden tot uitbreiding op niet al te lange termijn.  

De arbeidsvoorwaarden passen bij de rol die je wilt vervullen en worden individueel met jou afgestemd. Werken bij de Q-highschool is goed te combineren met werken op een school of in een bedrijf. We houden rekening met jouw voorkeuren voor beschikbaarheid. Wil je je rol bij de Q-highschool combineren met een baan op een Quadraamschool? Dan stemmen we ook af met je leidinggevende op school.  

Wij bieden jou per 1 augustus 2021 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.
 • Een contract voor één jaar. Bevalt het van beide kanten uit goed? Dan is verlenging zeker bespreekbaar!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB of LC. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.822,- en maximaal € 5.012,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (CAO VO).
 • Vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Dit kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg of voor aankopen via Coolblue en Bol.com etc. 
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO. 
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP. 
  
LATEN WE KENNISMAKEN! 
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag voor 22 mei aanstaande jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Mail dan naar José Janssen, kwartiermaker van de Q-highschool: j.janssen@quadraam.nl.  (Van 24 april tot en met 9 mei is het meivakantie. De mail wordt na de meivakantie beantwoord).  

Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal kort na 21 mei 2021 plaatsvinden.

Let op: solliciteren kan alleen via werkenbijquadraam.nl.

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!
 
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet

 
Solliciteer nu!
Deadline
vrijdag 21 mei 2021
Contactpersoon
Jose Janssen
School
Quadraam
Functie
ICT-docent
Soort onderwijs
Q-Highschool
Opleidingsniveau
1e of 2e graads
Salaris en Schaal
€ 2.840 - € 5.012 (LC), € 2.822 - € 4.301 (LB)
FTE
0,2 FTE

Deel deze vacature

Maak kennis met ons

Q Highschool (CBQ) Saturnus, 7, 6922 LX, Duiven
Deze vacature in PDF?

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Saturnus 7
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 7 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'