Vacature niet meer actief

Concern controller (32 tot 36 uur)

De vacature

Concern Controller
Duiven – 32-36 uur – HBO+

De uitdaging
Als concern controller ben jij DE adviseur die inzicht biedt in strategische en tactische financiële vraagstukken. Complexe financiële concern zaken, simpel, logisch en begrijpelijk maken. Dat is waar jij energie van krijgt. Plezierig werken en bijdragen aan de moderne uitstraling en aan de sfeer van deze stafdienst is ook een verantwoordelijkheid. De concern controller die wij zoeken is serieus als het moet en relativeert en gebruikt humor als het kan.
De positionering typeert als concern controller, de interne benaming is financial controller.

Onze opdrachtgever is Quadraam. Een belangrijke en impactvolle maatschappelijke organisatie. Een organisatie met meerdere locaties in de regio en een budget van meer dan € 120 miljoen en een balanstotaal van meer dan € 50 miljoen.

Sybren Bitter- controller bij Quadraam: “…De benodigde informatie zit soms diep in de organisatie verstopt en komt pas na goed doorvragen boven water. Ik kan hier impact maken en waarde toevoegen. Quadraam is volop in beweging en de honger naar meer inzicht is groot. Jij kunt hier het verschil maken.”

De organisatie
De Gelderse Onderwijsgroep Quadraam biedt onderwijs op 14 middelbare scholen verspreid over 20 locaties in de grote regio rond Arnhem. Er zijn maar liefst 13.600 leerlingen en 1650 medewerkers. Het �onderwijs loopt uiteen van praktijkschool tot gymnasium en van montessori-onderwijs tot technasium.

De organisatie is informeel, laagdrempelig en heeft een cultuur van openheid waarin men elkaar aanspreekt. De relatie met jouw werkzaamheden is vaak politiek gevoelig en altijd maatschappelijk relevant. Leiderschap, innovatie en vernieuwing staan centraal in de gehele organisatie. Dat zijn geen loze woorden maar er zijn genoeg praktijkvoorbeelden die we graag met je doornemen als jij straks de telefoon pakt en contact opneemt met ondergetekende.

De onderwijsgroep heeft centraal een bureau voor financiën, vastgoed en inkoop. Binnen deze afdeling is vanwege verdergaande professionalisering, deze nieuwe vacature van concern / financial controller ontstaan.

De functie
Als concern controller onderhoud jij contacten met een grote variëteit aan medewerkers en derden; van MBO tot academisch geschoold en van bestuurder tot medewerker debiteuren.
Verdere professionalisering van de functie is belangrijk. Dat betekent dat jij samen met jouw collega’s van financiën, vastgoed en informatiemanagement, omvangrijke financiële concern thema’s en processen verder kunt verbeteren.

Concern finance taken zijn jouw verantwoordelijkheid. Wat hoort daar in ieder geval bij? Check op de begrotingen, contact met accountant, complexere vragen over boekhouding en balans.
Je bent daarnaast volwaardig sparringpartner voor directie en bestuur. In een veranderende wereld van onderwijs, ben jij in staat om beleid en strategie mede te vormen.
En je hebt een belangrijke rol bij het bestuursverslag. In 2015 werd het verslag van Quadraam gekozen als beste VO bestuursverslag in Nederland. Mooi toch?

Aangezien de functie financial / concern control nog in ontwikkeling is, vragen we ook jouw initiatief en professionaliteit om verdere invulling te geven aan de functie en aan de afdeling en haar bemanning.

Nog even ter opsomming. In deze functie als financial/ concerncontroller houd jij je bezig met:
 • Strategische advisering;
 • Bedrijfsmatige analyses en (corporate) rapportages en prognoses;
 • (Financial) risicomanagement;
 • Kaders voor de meerjaren planning en control cyclus;
 • Toezicht en advies op de uitvoering van de jaarlijkse planning en control cyclus;
 • Advisering en bewaking financieringspositie;
 • Ondersteuning treasury activiteiten en liquiditeit prognoses.
Naast werk vind je jouw privé leven zeker zo belangrijk, bij onze opdrachtgever heb je meer dan 10 weken vakantie per jaar!

Voor wie:
Wij worden heel gelukkig als jij als financial er bewust voor kiest om te gaan werken in een organisatie met maatschappelijke relevantie. Iemand die plezier heeft aan en zich verdiept in financiële ontwikkelingen vanuit overheid en andere stakeholders en deze weet te vertalen naar kansen en bedreigingen.
 • Je hebt gevoel voor sfeer en bent in bezit van humor of weet dit te waarderen.
 • Je bent onafhankelijk en rolvast.
 • Je durft in gezelschap leiderschap te tonen en je bezit energie, flair en vermogen om met concrete beslisvoorstellen te komen.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau dat vereist is om conceptueel en innovatief te kunnen denken en handelen.
 • Branche ervaring niet vereist, maar wel 100% daadkracht, energie en motivatie!
Voorwaarden
Salariëring:�������� marktconform (non-profit), eindejaarsuitkering
Contractvorm:� � �jaarcontract, daarna uitzicht op vast contract
Inzet:� � � � � � � � � �32 - 36 uur per week
Start:� � � � � � � � � �in overleg

Meer informatie
De werving en selectie voor deze functie wordt verzorgd door Talent in Control. Contactpersoon is Jan Smith, 06-54301205. Interesse? Neem contact op of mail je cv naar: jan.smith@talentincontrol.nl.

LET OP (!): Sollicitaties in Meesterbaan worden niet in behandeling genomen!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Duiven

Postbus 7

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!