Vacature niet meer actief

Afdelingsleider onderbouw

De vacature

HET WESTERAAM IN ELST ZOEKT EEN
Afdelingsleider onderbouw voor 1 fte

DE UITDAGING
Heb jij passie voor vmbo-onderwijs? Ben je een communicatief sterke en verbindende leider? Lees dan vooral verder! Met ingang van komend schooljaar zoeken wij een afdelingsleider voor de onderbouw van ons vmbo. Je geeft leiding aan een team van ongeveer 20 collega’s en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van pedagogisch en didactisch handelen in je afdeling en de ontwikkeling van het onderwijs. Daarnaast ben jij degene die vanuit de schoolleiding verantwoordelijk is voor de leerlingondersteuning op Het Westeraam. En… vanzelfsprekend ben je als afdelingsleider van de onderbouw hét gezicht van de school naar buiten bij werving en aanname van nieuwe leerlingen.

DE OMGEVING
Op de campus in Elst verzorgt Het Westeraam samen en in nauwe samenwerking met Lyceum Elst een breed onderwijsaanbod in Elst. Het Westeraam is een school die groeit: de aanmeldingen zijn afgelopen schooljaar verdubbeld. Het team, dat bestaat uit 40 collega’s, is trots op de sfeer en saamhorigheid binnen het team, de flexibiliteit en betrokkenheid van de medewerkers, de sterke resultaten en de goede leerlingbegeleiding. De ontwikkeling van het team richt zich op het verder ontwikkelen en versterken van de professionele cultuur.

Op deze basis bouwen we verder aan ontwikkeling van het onderwijs. Deze plannen maken we graag samen met onze nieuwe afdelingsleider, je krijgt hier een grote rol in!

Als afdelingsleider onderbouw werk je nauw samen met de afdelingsleider voor de bovenbouw. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op school. Dit doen jullie in samenwerking met de directeur van Het Westeraam, zij staat ook aan de leiding van collega vmbo-school Maarten van Rossem.

WAT BRENG JE MEE?
Op de eerste plaats een groot hart voor het vmbo! In jouw denken en handelen staat de leerling centraal. Als leider heb je een open mind en ben je zichtbaar en toegankelijk voor collega’s en leerlingen. Je hebt een coachende leiderschapsstijl, je geeft mensen ruimte en bent in staat mensen te verbinden en uit te dagen tot ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Maar je bent ook resultaatgericht, besluitvaardig, kunt snel schakelen en gaat moeilijke gesprekken niet uit de weg.
Je hebt minimaal HBO+ werk- en denkniveau, aangetoond door opleiding en ervaring. We zoeken iemand die ervaring heeft met het geven van leiding aan teams. Ook heb je affiniteit met (aansturing van de) leerlingondersteuning binnen het vmbo. We zoeken iemand die zich voor een langere tijd wil verbinden aan onze school.

WIJ BIEDEN
Een fijne en bruisende school in groei. Met volop kansen en mogelijkheden voor de ontwikkeling van de school, het team en ook voor jouw ontwikkeling!

Het Westeraam maakt onderdeel uit van Quadraam en is daarmee één van de 14 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, verantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeert zij in de verdere ontplooiing daarvan. Voor permanente professionalisering worden royale middelen en mogelijkheden geboden door middel van een ontwikkelingscentrum (www.quriuz.nl).

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een jaar per 1 augustus 2019, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt minimaal € 3.459,- en maximaal € 5.403,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Naast een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, heb je ook een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband tot je beschikking. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag op te nemen voor een weekendje weg, aankopen te doen via Coolblue, etc..

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Het Westeraam staat op www.hetwesteraam.nl.
Bij vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Freddy Sikkes, directeur Het Westeraam, telefoonnummer 06-30053352.

Reageren op deze vacature kan tot 15 april 2019.

De sollicitatiegesprekken vinden op 8 mei 2019 plaats. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Elst

Auditorium 6

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!