|

Vacature niet meer actief

Wegwijzer voor avonturen, Q-highschool (1 of 2 dagdelen)

Wegwijzer voor avonturen, Q-highschool (1 of 2 dagdelen)
AVONTUREN
Leren kan op vele manieren. Bij de avonturen in de Q-highschool leren de leerlingen op een innovatieve en avontuurlijke wijze. Leerlingen kiezen zelf aan welk avontuur zij willen meedoen of dienen zelf een leervraag in. Leerniveau, jaarlagen en klassen, zoals we die in het reguliere onderwijs kennen, doen er bij ons niet toe. Wat de leerlingen bindt, is hun gezamenlijke leervraag en interesse in een onderwerp.
Van tevoren zijn de route en de uitkomst van het avontuur nog niet bekend. Gaandeweg ontdekken leerlingen de antwoorden op hun leervragen over het thema. Zij denken zelf mee over de activiteiten die zij willen ontplooien en de experts die hen verder kunnen helpen. Iedere leerling natuurlijk naar eigen vermogen. Tijdens een avontuur leren leerlingen door te doen en door zoveel mogelijk te leren van experts en inspiratoren uit de échte wereld.
Leerlingen pakken zoveel mogelijk zelf de regie over hun avontuur. Uiteraard worden ze daarbij wel een handje geholpen door de wegwijzer. De wegwijzer neemt hen mee op avontuur, zonder de touwtjes uit handen te nemen.

WAT GA JE DOEN?
Als wegwijzer ben je samen met de regisseur van de Q-highschool verantwoordelijk voor het succes van het avontuur. Je bent de vertrouwenspersoon van de groep leerlingen en zorgt voor een veilige en fijne groepsdynamiek. Jouw hoofdtaak is om leerlingen de weg te wijzen bij de dingen die zij zélf graag willen leren!
Een avontuur duurt tussen de 5 en 8 weken. Bij de avonturen streven we naar een hybride werkwijze, waarbij fysieke en online bijeenkomsten elkaar afwisselen. Wat heel goed online kan, gebeurt online; wat beter fysiek gaat, doen we op locatie. Ook bieden we in tijden van lockdown online avonturen aan.

Jij kunt goed:
  • Leervragen van de leerling naar boven halen door veel vragen te stellen en weinig antwoorden te geven
  • Leerlingen uitdagen om zelf dingen uit te proberen of uit te vinden
  • Leerlingen hun netwerk laten inzetten en opbouwen
  • Leerlingen laten reflecteren en successen (laten) benoemen
Leerlingen geven aan dat ze graag werken met een wegwijzer die:
  • Leerlingen goed begrijpt en zich in hen verdiept
  • In elke leerling kwaliteiten ziet
  • Leerlingen vertrouwen en ruimte geeft
  • Niet te streng is, maar ook niet te meegaand

DE Q-HIGHSCHOOL
De Q-highschool van Quadraam bedenkt, ontwerpt en organiseert onderwijs voor alle leerlingen van de veertien Quadraamscholen. Er doen leerlingen mee van alle leeftijden en alle niveaus. Dat maakt het ook zo uitdagend voor onze docenten: onze leerlingen willen graag op maat bediend worden. Ons motto is namelijk: de leerling in de regie. Een leerling bepaalt zelf wat en hoe hij wil leren. En dat motto nemen wij heel serieus! Bij de Q-highschool kunnen leerlingen parcoursen, avonturen of een Boost Yourself-traject volgen.
Mensen die voor de Q-highschool willen werken, weten leerlingen te motiveren om buiten de school te leren, vinden het leuk om te pionieren, zijn creatief, kunnen improviseren en willen zélf graag leren van hun collega's én van de leerlingen.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin jij het beste van jezelf kunt laten zien en waarin je samenwerkt met mensen uit verschillende scholen en de buitenwereld.
We bespreken met jou hoeveel avonturen je in een schooljaar wilt begeleiden. Op basis daarvan maken we afspraken over je dienstverband bij de Q-highschool. Zowel een tijdelijk dienstverband, detachering vanuit een ander dienstverband (bijv. vanuit een school) of inzet op factuurbasis is mogelijk. Het salaris of je uurtarief is afhankelijk van je ervaring en opleiding (schaal 8-10).
Avonturen vinden meestal plaats op alle doordeweekse middagen tussen 14.30 tot 17.30 uur. Meestal duurt één sessie 2 tot 2,5 uur. Het is daarbij noodzakelijk dat je in de middag vanaf 14.00 uur beschikbaar bent.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en de Q-highschool lees je op www.quadraam.nl en https://q-highschool.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Ilse Blokland via i.blokland@quadraam.nl, of telefonisch op 0622-716056,(woensdag en donderdag afwezig) of José Janssen via j.janssen@quadraam.nl of telefonisch op 0625-152099, (woensdag afwezig)

SOLLICITEREN & GESPREKKEN
Reageren kan via www.werkenbijquadraam.nl tot en met 7 maart. Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek.
Weet je het nog niet zeker en wil je graag ervaren hoe het is om wegwijzer te zijn? Dan bieden we je graag de mogelijkheid om het wegwijzerschap met één avontuur uit te proberen in blok 4 van dit schooljaar (april t/m juni).

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!