|

Vacature niet meer actief

Specialist leerlingenbegeleiding op het Stedelijk Gymnasium Arnhem, 0,6 FTE (vervanging/tijdelijk, nieuwe schooljaar)

Specialist leerlingenbegeleiding op het Stedelijk Gymnasium Arnhem, 0,6 FTE (vervanging/tijdelijk, nieuwe schooljaar)
Ben jij onze nieuwe specialist leerlingenbegeleiding? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons het ondersteuningsteam vorm geeft. Ga aan de slag op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Met ingang van 1 september 2022 zijn wij op zoek naar een specialist leerlingenbegeleiding. In deze rol begeleid jij leerlingen die binnenkomen met een hulpvraag. Je stemt de ondersteuning af met mentoren, docenten, schoolleiding en ouders/verzorgers. Indien nodig schrijf je een Ontwikkelings Perspectief Plan (OPP) voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. Het is jouw taak om dit plan af te stemmen met betrokkenen en de doelen die beschreven staan in het OPP te bewaken. Je werkt samen en stemt af met de overige leden van het ondersteuningsteam.

Je bent betrokken bij de aanname van nieuwe leerlingen. Indien nodig stel je deskundigheids-verklaringen op. Met als doel de expertise op het gebied van Passend Onderwijs te vergroten, ben je (mede) organisator van bijeenkomsten voor docenten. Je neemt deel aan begeleidingsvergaderingen, aan het Zorg Advies Team en je overlegt casuïstiek met het ondersteuningsteam. Het begeleiden van leerlingen die hoogbegaafd zijn, in geval van verrijking en verbreding, maar ook bij problematiek van onderpresteren behoort ook tot je taken.

OVER ONS
Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is met ruim 800 leerlingen een belangrijke school voor de regio Arnhem. De school is heel goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een openbaar categoriaal gymnasium: onze school kent naast het gymnasium geen andere opleidingen. Wij willen onze leerlingen blijvend uitdagen en werken aan een duidelijk toekomstperspectief. Wat ons kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en autonomie. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 september 2022 (startdatum evt in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform de Cao voor het Voortgezet Onderwijs (CAO VO).
 • Je gaat aan de slag voor 0,6 FTE en ontvangt een tijdelijk contract voor de duur van de vervanging.
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis, ervaring en huidige inschaling. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 10. Je salaris bedraagt dan minimaal €2.630 ,- en maximaal €4.366 ,- per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook hebben wij Q-Highschool waar docenten mee kunnen werken aan innovatieve projecten.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Om deze functie goed uit te kunnen voeren bezit je over de volgende eigenschappen en/of capaciteiten: 1. Bezit over een afgeronde WO opleiding orthopedagogiek; 2. heeft kennis van, en aantoonbare werkervaring met leerlingen met leer- en gedragsstoornissen en/of hoogbegaafdheid; 3. heeft kennis van leerstijlen en effectieve leerstrategieën.

Competenties:
 • Open en toegankelijk;
 • herkent zich in de kwaliteiten: pedagogisch en didactisch competent, initiatiefrijk en is gericht op samenwerking met leerlingen, collega’s en directie;
 • is gericht op het overdragen van expertise aan mentoren/docenten;
 • is stressbestendig en kan goed prioriteiten stellen;
 • heeft affiniteit met gymnasiaal onderwijs.
LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons met jouw sollicitatie vóór 24 juni 2022. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. De gesprekken zullen plaats vinden op maandag 27 juni in de middag.

Meer informatie over het Stedelijk Gymnasium Arnhem staat op www.gymnasiumarnhem.nl. En heb je nog een brandende vraag over de vacature dan kun je contact opnemen met D. Talsma, Conrector leerlingbegeleiding. Zij is te bereiken via telefoonnummer 026 3209840 of via e-mail d.talsma@gymnasiumarnhem.nl

MEER WETEN?
Bijvoorbeeld over de sollicitatieprocedure, wat wij jou allemaal te bieden hebben, of je bij Quadraam en haar scholen past? Bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. Of doe alvast de test!

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17
6828 TS Arnhem Netherlands 4

Thorbeckestraat 17 6828 TS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!