Vacature niet meer actief

Docent Nederlands 2e graad

De vacature

Docent Nederlands 2e graad 0,6 (regulier)
Ben jij onze nieuwe docent Nederlands? Breng jij Nederlandse taal op een uitdagende manier over en laat jij leerlingen graag zelf ontdekken? Werk jij graag mee aan toekomstgericht Montessori onderwijs? Spreekt de werkwijze ‘leer mij het zelf te doen’ jou erg aan én wil jij lesgeven aan de eerste 3 leerjaren van de onderbouw? Ga dan aan de slag als docent Nederlands op het Montessori College in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Nederlands geven! Dit doe jij op een enthousiaste en bruisende manier… Het is je tweede natuur om te bekijken wat onze leerlingen nodig hebben. Waar nodig pas jij je werkvormen daar op aan. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team. Samen met je team krijg je ontwikkeltijd om te bouwen aan toekomstgericht onderwijs. Je denkt en werkt het liefst vanuit kansen. Onze brede Montessori doelen: maatschappelijke betrokkenheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap passen bij jou. Je herkent jezelf in de woorden: ‘leer mij het zelf te doen’ lef, samenwerken en groei.

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vakinhoud en de lesmethode!’
‘Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’

OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je bijvoorbeeld begeleid door één van onze docentcoaches. Zo zorgen wij voor een goede start!

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 augustus 2019 een inspirerende en uitdagende werkomgeving op een van onze scholen. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Heb jij nu een vast dienstverband? Dan behoort starten met vast dienstverband zeker tot de mogelijkheden!
 • Je kunt aan de slag voor 0,5-0,7 FTE.
 • Het betreft een LB functie. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.698,00 per maand (LB) en maximaal € 4.098 per maand. (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Vakantieverlof tijdens de schoolvakanties.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
 • Mogelijkheid om door te groeien binnen zowel het Montessori College als binnen Quadraam.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JE VERDER MEE?
Om de functie succesvol in te vullen, ben je in het bezit van een 2e graads bevoegdheid Nederlands. Ook nodigen wij je van harte uit kennis te komen maken als je nog in opleiding bent voor 2e graad en bijna je bevoegdheid op zak hebt. Ben jij een zij-instromer? Ook dan komen wij graag met je in contact!

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Montessori College Arnhem lees je op www.quadraam.nl en www.montessoriarnhem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze afdelingsleider Edit Djini is te bereiken via 026-3209830 of per mail e.djini@montessoriarnhem.nl.

Reageren kan via Meesterbaan tot en met 15 mei 2019. De gesprekken vinden naar verwachting plaats in de week van 20 mei a.s..

Ook nodigen wij jou van harte uit een dagje mee te lopen of kennis te maken met een van je toekomstige collega’s. Tot binnenkort!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Utrechtseweg 174

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!