|

Vacature niet meer actief

Team coördinator bovenbouw - Mavo/Projectleider De Nieuwe Leerweg 0,6 FTE (regulier/combi, nieuwe schooljaar)

Team coördinator bovenbouw - Mavo/Projectleider De Nieuwe Leerweg 0,6 FTE (regulier, nieuwe schooljaar)

Het Olympus College biedt een unieke vacature aan. We zijn voor de komende jaren op zoek naar een talentvolle, enthousiaste professional die affiniteit heeft met leerlingen, organiseren en onderwijsontwikkelingen. De functie is dan ook tweeledig en een combinatie. Lees snel verder!

Enerzijds ben je de teamcoördinator van de bovenbouw van mavo 3 en mavo 4. Binnen deze rol werk je nauw samen met de teamleider en staan de werkzaamheden in het teken van de ondersteuning ten behoeve van de afdeling. De nadruk voor de coördinator ligt bij leerlingenzaken. De teamleider focust zich op ontwikkeling van het gehele onderwijs en alle personele zaken.

Anderzijds ben je ook de projectleider van De Nieuwe Leerweg (DNL). Het doel is om onderwijs te ontwikkelen met daarin een praktijkgerichte component, waardoor leerlingen nog beter worden voorbereid op een doorstroom naar het mbo of het havo; onderwijsontwikkeling die past bij onze leerlingen, bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, het vervolgonderwijs en bij de richtlijnen vanuit de overheid. Het koersplan van het Olympus College en de waardenstrategie van Quadraam zullen daarbij richtinggevend zijn. Samen met collega’s uit het team, de teamleider mavo en partners in de regio geef jij sturing aan dit proces en maak je onze mavo-afdeling klaar voor de officiële invoering van DNL.

OVER ONS

Het Olympus College is een school van zo’n 1400 leerlingen met het profiel Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook bij de buitenles-activiteiten. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders. Wat ons kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven.

TAKEN

De volgende werkzaamheden horen bij de taak van teamcoördinator en coördinator DNL:

• Het ondersteunen en aansturen van de mentoren bij hun werkzaamheden;

• na de mentor, het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders bij problemen op de school of met een leerling. Indien nodig is er nauw contact met het ondersteuningsteam;

• voorbereiden van deelvergaderingen, bewaken van de voortgang van gemaakte afspraken;

• organiseren en/of coördineren van algemene schooltaken

• monitoren van de administratieve processen in Somtoday.

• leidinggeven aan een interne projectgroep De Nieuwe Leerweg;

• motiveren en betrekken docententeam(s) bij de ontwikkeling;

• bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het praktijkgerichte programma en de implementatie hiervan;

• coördineren van scholing voor docenten;

• informeren van en verantwoording afleggen aan de schoolleiding over de

voortgang van het project;

• Quadraam-breed meedenken over DNL, advies geven en voorstellen aandragen.

WIE ZOEKEN WIJ?

Naast kennis over het onderwijs, de leerlingen en DNL beschik je over onderstaande competenties:

• Je werkt projectmatig en cyclisch (plan-do-check-act) en bent positief kritisch.

• Je stelt de leerling ontwikkeling van de leerling centraal in je handelen.

• Je weet betrokkenen te enthousiasmeren en draagvlak te creëren.

• Je neemt initiatief en bent proactief.

• Je kun goed samenwerken met verschillende type mensen.

• Je bent creatief en innovatief.

• Je bent een netwerker en kan mensen en organisaties verbinden.

• Je beschikt over een hands-on mentaliteit.

• Je bent bekend met het onderwijs vmbo en mbo.

• Je beschikt over coördinerende capaciteiten.

Daarnaast verwachten we dat je in het bezit bent van een onderwijsbevoegdheid en dat je sterk bent in het aangaan en onderhouden van relaties met leerlingen en ouders, partnerscholen in de regio en even eventuele ketenpartners. Je bent flexibel en werkt vanuit de gedachte om te doen wat goed is voor de ontwikkeling van de leerling.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

Wie bieden jou per 1 augustus 2022 (exacte startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Een nieuwe uitdagende taak die je, samen met de teamleider, gaat vormgeven. Verder:

• Een dienstverband van 0,6 fte. Bevalt het na een jaar van beide kanten goed, dan wordt de taak als teamcoördinator omgezet in een vast deel en de taak als coördinator voor DNL met minimaal twee jaar verlengd.

• De inschaling vindt plaats in de OP-schaal LC of OOP-schaal 11.

• In overleg kan de taak per augustus 2022 worden aangevuld met lessen. Dit vindt in overleg plaats met de kandidaat en is mede afhankelijk van de beschikbare formatieruimte binnen de vakbevoegdheid. Als na verloop van tijd een (deel van de) taak vervalt zal de benoeming worden aangevuld met lessen.

• Uiteraard andere arbeidsvoorwaarden conform cao VO en Quadraam, zoals:

o 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

o Persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband

o Standaard reiskostenvergoeding

o Pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP

o Ruimte om via Quriuz masterclasses en workshops te volgen

o Vrij tijdens schoolvakanties

o Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT VRAGEN WIJ?

Om deze functie succesvol in te vullen ben je in bezit van minimaal een 2e graad bevoegdheid. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je enthousiast bent en affiniteit hebt met mavoleerlingen. Om deze taak goed uit te kunnen voeren verwachten we dat je op vier dagen aanwezig kan zijn om te werken.

LATEN WE KENNISMAKEN!

Ben je geïnteresseerd? Verras ons met jouw sollicitatie voor 16 juli 2022. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zullen zo snel mogelijk na het sluiten van de vacature plaatsvinden. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met André Peter IJzerman, conrector Olympus College - 026 320 28 70 of per mail via a.p.ijzerman@olympuscollege.nl.

LET OP: Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!