Vacature niet meer actief

Afdelingsleider VMBO 0,8 FTE

De vacature

VACATURE AFDELINGSLEIDER VMBO MAARTEN VAN ROSSEM ARNHEM, 0,8 FTE
Ben jij onze nieuwe geïnteresseerde en betrokken afdelingsleider met een groot hart & passie voor onze VMBO-leerlingen? Ben jij veranderkundig sterk onderlegd, ambitieus en zie je volop kansen en mogelijkheden? Ben jij energiek, gedreven en wil jij samen met docenten en leerlingen onze ambities verder vormgeven? Ga dan aan de slag op het Maarten van Rossem in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Ruim een jaar heeft onze school geleefd met het oordeel ‘zwakke school’. De inspectie heeft daar een eind aan gemaakt want we kregen eind april een dikke voldoende. Met een nieuwe directeur aan het roer zijn wij met passie en ambitie ons onderwijs verder aan het professionaliseren. Jouw taak is om leiding te geven aan ons team. Je werkt hierbij nauw samen met onze directeur en de andere afdelingsleider. Onze directeur is verantwoordelijk voor 2 scholen, wat betekent dat je erg zelfstandig werkt. Je hebt hoge verwachtingen, zowel voor je team als de leerlingen en je werkt graag vanuit vertrouwen. Doelen stellen en deze nastreven geven jou energie.

DE MISSIE VAN ONZE DOCENTEN!
 • ‘Ik leg de lat hoog en daag de leerlingen uit, want in ieder kind schuilt een talent. Ik zie volop kansen’
 • ‘Ik zie kansen en mogelijkheden bij iedere leerling en kan de talenten van de leerlingen verder ontwikkelen.’
 • ‘Het gaat verder dan alleen onderwijs en het overbrengen van kennis. Wij ondersteunen de leerlingen en geven de leerlingen extra aandacht waar nodig.’

OVER ONS
Het Maarten van Rossem is een school die volop in ontwikkeling is. Ieder dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen. Als wij ons ontwikkelen, doen de leerlingen dat ook! Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare VMBO school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, maar bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan. Met ongeveer 400 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden? Diversiteit, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding!

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 augustus 2019 een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Je krijgt de verantwoordelijkheid om samen met het MT en de docenten het onderwijs verder te ontwikkelen. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.
 • Een jaarcontract met een dienstverband voor 0,8 FTE. Bij goed functioneren ontvang je na 1 jaar een vast aanstelling.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.459,- en maximaal € 5.403,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand.
 • Vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen te doen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook kun je deelnemen aan een intervisietraject met andere nieuwe afdelingsleiders.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WIE BEN JIJ?
 • Je stuurt jouw team aan op basis van verbinding, samenwerking en vertrouwen. Je bent een krachtig leider en wilt samen met het team werken.
 • Je bent oprecht geinteresseerd in de ander en helpt anderen zichzelf te ontwikkelen.
 • Je bent zichtbaar voor de docenten en leerlingen en beschikt over empathisch vermogen.
 • Je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken.
 • Tot slot kun je reflecteren op je eigen handelen, je ook kwetsbaar opstellen en sta je open voor feedback.

WAT BIED JIJ?
 • Energie, pro-activiteit en daadkracht! Je denkt in kansen en mogelijkheden.
 • Je bent in staat teams te ontwikkelen richting taakvolwassenheid en het vergroten van eigenaarschap in de organisatie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met leidinggeven en verandermanagement, bij voorkeur in het onderwijs.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Maarten van Rossem lees je op www.quadraam.nl en www.maartenvanrossem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur, Marieke Peppelman. Marieke is te bereiken via 026- 320 8860 of per mail: m.peppelman@maartenvanrossem.nl. Je mag ook contact opnemen met Marieke de Wildt, m.dewildt@quadraam.nl.

Solliciteren kan via Meesterbaan tot en met 4 juni 2019.

Ook nodigen wij jou van harte uit een dagje mee te lopen of kennis te maken met een van je toekomstige collega’s. Wil je hiervoor een afspraak maken? Neem dan contact op. Tot binnenkort!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Groningensingel 1235

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!