|

Vacature niet meer actief

Docent Mens & Maatschappij, ca. 0,6/0.8 FTE (zwangerschapsvervanging)

Docent Mens & Maatschappij, ca. 0,6/0.8 FTE (zwangerschapsvervanging)
voor de leukste vmbo school van Elst en omgeving, een ondernemende, nieuwsgierige collega met lef en visie. Je geeft met ons vorm aan het onderwijs van morgen!​ Ben jij degene die uitdagend onderwijs verzorgt en mee gaat ontwikkelen aan ons nieuwe onderwijs? Degene die begrijpt dat M&M voor onze leerlingen veel inzichten biedt? Degene die M&M in verbinding brengt met de omgeving?

Ben je een inspirerende docent die vernieuwend kan denken en daar anderen in kan meenemen? Wil jij werken op een school, die volop groeit en waar medewerkers écht trots zijn?​ Dan ben je bij ons op je plaats. Meer weten? Lees snel verder.

WIE BEN JIJ EN WAT GA JE DOEN?
Je gaat het vak M&M verzorgen aan voornamelijk onze onderbouw. Ook geef jij een aantal lessen maatschappijleer in de bovenbouw. Vanuit jouw liefde voor het vak en alles wat daarmee te maken heeft, inspireer en motiveer je onze leerlingen. Je neemt je collega’s en leerlingen mee in modern onderwijs. Jij sluit aan bij de leerling en bent in staat door een coachende stijl de leerling en zijn/haar leerproces centraal te stellen. Leerlingen kunnen bij jou op hun eigen tempo leren.

Natuurlijk ben je een prettige en energieke collega voor ons team. Je voegt iets toe! Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, wendbaar, flexibel, humor, gericht op samenwerken, vernieuwend, ondernemend.

Waarom werk ik op Het Westeraam?

 • Ik werk op Het Westeraam omdat ik deel wil nemen aan de sociale ontwikkeling van onze leerlingen. Sinan Bagci, docent Economie
 • Het Westeraam is school met een hechte club collega’s. Dat zorgt ervoor dat je zichtbaar bent en deelneemt. Ik ervaar dat mijn bijdrage ertoe doet.
 • Ik voel veel ruimte en waardering voor eigen inbreng en ik houd van samenwerken! Lisanne Domensino, docent Wiskunde

OVER ONS
Het Westeraam is een jonge en sterk groeiende school in Elst (Gelderland). Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kennis en vaardigheden aanleren, waar ze in de toekomst veel aan hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij zijn of willen zijn. We leren ze stapje voor stapje verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces, zelf in regie te komen en bereiden hen voor op de toekomst.

Dit doen we door een coachende stijl te hanteren. Ook zetten we in op buitenschools leren, maatwerk in onderwijs, volop gebruik makend van moderne leermiddelen (ICT) en persoonlijke ontwikkeling.​ We staan zelf ook open voor ontwikkeling, reflectie en vernieuwing, hoe uitdagend ook.

In ons Koersdocument hebben we de kaders geschetst voor het onderwijs van de toekomst op onze school. Hierbij staat contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute centraal, waarbij we onze leerlingen nadrukkelijk uitnodigen om zelf regie te nemen. Wil je iets meer beeld bij deze plannen? Bekijk dan dit filmpje!

Het Westeraam is onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij werken veel samen met Maarten van Rossem (VMBO Arnhem-Zuid) en Lyceum Elst (mavo, havo en vwo). Wij zijn een VMBO school voor de basisberoeps, kaderberoeps en gemengde leerweg. Met ongeveer 550 leerlingen werken we allemaal iedere dag met veel toewijding en enthousiasme aan de toekomst van onze leerlingen. Wat ons kenmerkt? Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? Samenwerken, werken vanuit vertrouwen en we zijn nieuwsgierig!

WIJ BIEDEN JOU!
Wij bieden jou vanaf begin februari 2023 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.

 • Je ontvangt een contract tot einde schooljaar. Bevalt het van beide kanten uit goed en hebben we ruimte voor groei? Dan kan jouw contract mogelijk nog verlengd worden!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.001,- en maximaal € 4.573,- per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je in overleg inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk binnen gestelde kaders.
 • Begeleiding van onze Opleiders in school tijdens je eerste fase.

WAT BRENG JE VERDER MEE?
Om deze functie goed te kunnen vervullen ben je bij voorkeur in bezit van een 2e graad bevoegdheid Mens & Maatschappij, Aardrijkskunde, Economie, Maatschappijleer of Geschiedenis. Je hebt ervaring met lesgeven op het vmbo en hebt een klik met deze leerlingen!

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meedoen en onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie vóór 20 december 2022. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal.​ Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden vóór de kerstvakantie.

Meer informatie over Quadraam en Het Westeraam lees je op www.quadraam.nl en www.hetwesteraam.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Femke de Jong (f.dejong@hetwesteraam.nl) of Conny Haukes (c.haukes@quadraam.nl )

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!