Vacature niet meer actief

Administratief medewerker leerlingenverzuim

De vacature

Vacature administratief medewerker leerlingenverzuim op het Montessori College Arnhem, 0,5 FTE - 0,6 FTE
Heb je altijd al in het onderwijs willen werken, sta je stevig in schoenen en denk je vanuit kansen en mogelijkheden? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de verzuimadministratie op orde houdt. Ga aan de slag op het Montessori College in Arnhem en word onze nieuwe verzuimkanjer!

WAT GA JE DOEN?
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse afhandeling van de verzuimadministratie. Het hele proces van verzuimmelding tot afhandeling is bij jou in goede handen! Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:
- bijhouden van verzuimadministratie in Magister (digitaal leerlingvolgsysteem);
- dagelijks contact met leerlingen over verzuim (aanspreken en bespreken);
- waar nodig informeren ouders en collega’s over leerlingenverzuim;
- afspraken maken over eventuele sancties (bij verzuim/lesverwijdering) en de afhandeling van sancties;
- toezien op de afhandeling (follow-up) van sancties;
- in voorkomende gevallen contact leggen met de leerplichtambtenaar;
- verzuimoverzichten maken voor mentoren en afdelingsleiders.

Je werkt zelfstandig, pro-actief en nauwkeurig vanuit de richtlijnen van ons verzuimprotocol. Je bent zeer duidelijk naar leerlingen en collega’s zonder rigide te zijn. Je werkwijze is Montessoriaans: door jouw aanpak stimuleer je onze leerlingen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen.

Je bent een teamspeler en ook bereid om overige voorkomende licht administratieve, toezicht- en baliewerkzaamheden te verrichten wanneer dat nodig is. Dagelijks ben je in ieder geval aanwezig van 7.45 uur tot 12.00 uur.
In overleg werk je mogelijk nog één dag per week een hele dag.

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Voor mij is het samenwerken op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’
‘We zijn een school met veel ruimte voor groei van haar leerlingen en medewerkers’

OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 augustus 2019 een inspirerende en uitdagende werkomgeving op een van onze scholen. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
  • Je ontvangt een jaarcontract. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte kan dit na 1 jaar omgezet worden naar een vast dienstverband.
  • Je kunt aan de slag voor 0,5- 0,6 FTE. Werkdagen en tijden bepalen we in overleg.
  • Je wordt ingeschaald in schaal 4. Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Je salaris bedraagt dan minimaal € 1.777,-- en maximaal € 2.464,-- per maand. (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Vakantieverlof tijdens de schoolvakanties.
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen via Coolblue en Bol.com etc.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met collega’s. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.

WAT BRENG JE VERDER MEE?
Naast dat je nauwkeurig werkt vinden wij het belangrijk dat je enthousiast bent, verbinding kunt maken met onze leerlingen, een aanpakker bent en vooral zelfstandig kunt en wilt werken. Je voelt je verantwoordelijk en krijgt er energie van als alles goed geregeld is. Dagelijks ben je in ieder geval aanwezig van 7.45 uur tot 12.00 uur (harde eis). Om de functie succesvol in te vullen, heb je MBO 3/ 4 werk- en denkniveau. Vanwege de verantwoordelijkheid van deze functie vragen wij om een recente VOG.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Montessori College Arnhem lees je op www.quadraam.nl en www.montessoriarnhem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur, Sander Luttje. Sander is te bereiken via 026-3209830 of per mail: s.luttje@montessoriarnhem.nl.

SOLLCITEREN EN GESPREKKEN
Reageren kan alleen via Meesterbaan tot en met 9 juni 2019. Sollicitaties en CV's per mail kunnen wij niet in behandeling nemen.
De gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 12 juni.

De vacature is ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.


Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Utrechtseweg 174

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!