|

Vacature niet meer actief

Docent ICT

Docent ICT
Ben jij de bevlogen docent die onze leerlingen de nodige basiskennis rondom ICT kan bijbrengen? Heb je interesse in de technologie van morgen en ben je thuis in het MS Office-pakket? En heb je het geduld om jouw kennis te delen met onze vmbo leerlingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als onze docent ICT speel je een cruciale rol in het bijbrengen van basisvaardigheden op het gebied van informatietechnologie. Denk aan de essentiële aspecten zoals het gebruik van Office, e-mails schrijven, basis Excel, PowerPoint en meer. Ook zal je de leerlingen helpen begrijpen hoe ze veilig en verantwoord met digitale technologieën kunnen omgaan. In 16 lessen per week krijg jij de kans om leerlingen te begeleiden in hun digitale reis!

Jij sluit aan bij de leerling en bent in staat om hen vanuit een coachende stijl te betrekken en actief mee te laten doen. Je werkt hierin met hen aan het stapsgewijs ontwikkelen van steeds meer eigenaarschap en regie op het eigen leerproces. Leerlingen kunnen zich bij jou in hun eigen tempo ontwikkelen. Je voegt echt iets toe aan ons team.

Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, gericht op samenwerken, vernieuwen, ondernemend en dol op onze vmbo leerlingen!

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze bijna 600 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Wij zijn onderdeel van Quadraam scholengroep en werken veel samen met de Quadraam vmbo-scholen Maarten van Rossem en met het aangrenzende Lyceum Elst (mavo, havo en vwo).

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Onze Werelden draaien om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dit filmpje!

In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Waarom werk ik op Het Westeraam?

 • “Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas.” - Clemon Franssen, docent Nederlands
 • “Met één team verantwoordelijk zijn voor zowel het onderwijskundig, als het pedagogische aspect van ons onderwijs, zorgt voor verbinding. Ik voel daardoor veel meer eigenaarschap.” - Charlotte van den Brink, Docente Mens & Wereld
 • “Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk.” - Nikki Kolks, docente Engels

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 november 2023 uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

 • Je ontvangt een contract tot 31 juli 2023 voor 0,4 tot 0,6 FTE. Bevalt het van beide kanten goed, dan kan jouw contract mogelijk verlengd worden.
 • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.001, - en maximaal €4.573,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...

 • Affiniteit met de doelgroep en snel de verbinding met leerlingen kunnen aangaan;
 • Een tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs, maar we staan ook open voor onderwijsassistenten, docenten met een pabo-achtergrond of een HBO-opleiding in bijvoorbeeld pedagogiek of andere relevante studies;
 • Je hebt een passie voor ICT en gelooft in het belang van deze vaardigheden voor onze leerlingen;
 • Je bent in staat om zelfstandig klassen te draaien, met enthousiasme en geduld.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Koen Loose, afdelingsleider onderbouw, via zijn e-mail k.loose@hetwesteraam.nl.

Kennismaken? Zeker doen!
Wil je meedoen en onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons door jouw sollicitatie uiterlijk zondag 8 oktober in te dienen. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek!

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!