|

Vacature niet meer actief

Teamleider vwo

Welkom op het Olympus College in Arnhem! Ben jij een inspirerende (ervaren) teamleider en wil jij onderdeel worden van onze energieke, toegankelijke en dynamische school? Kijk jij graag vooruit, wil je samenwerken met een gedreven team en werken aan concrete doelen, waarbij we het beste onderwijs voor onze leerlingen realiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw baan
Als teamleider vwo bovenbouw (3 t/m 6) geef je leiding aan een team van circa 20 medewerkers. Samen met de conrector ben je verantwoordelijk voor de inrichting, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs en de docenten die werken in jouw team. Als teamleider heb je oog voor de collega’s en sta je naast en tussen de docenten. Een taak die jij serieus neemt omdat je weet dat samenwerken de sleutel tot succes is. Wel ben je duidelijk. Zacht op de relatie, maar stevig op de inhoud. Het organiseren van onderlinge samenwerking tussen mensen in jouw eigen team, maar ook met andere teams, is daarbij cruciaal zodat initiatief op de werkvloer kan ontstaan. Ideeën die daar ontstaan weet jij te integreren en in te bedden bij de jaardoelen. Dit zorgt ervoor dat deze aansluiten bij de koers van de school en vice versa. Voor het vwo-team ligt de opdracht om het vwo de komende jaren sterker te profileren en positioneren in de wijk. Daarin zijn inmiddels de eerste stappen gezet met het ontwerpen van vakoverstijgende PROlympus-modules.

Als teamleider bezoek je lessen in de bovenbouw, geef je feedback en ben je eindverantwoordelijk voor leerlingenzaken. Daarbij maken de coördinator van de afdeling en jij samen een taakverdeling. Je adviseert gevraagd en ongevraagd de directie en bent een rolmodel voor je collega’s en mede teamleiders. Als teamleider ben je daarnaast een onderwijskundig leider. Zo weet je d.m.v. het goede gesprek collega’s verder te helpen in de keuzes die zij maken in de les én in hun persoonlijk ontwikkeling.

Over het Olympus College
Onze slogan is: Het Olympus College: voor mensen met energie! Het geven/nemen van autonomie, ontwikkelen van competenties en het onderhouden van een goede onderlinge relaties zit ons in het DNA. Bij ons wordt iedere leerling gezien en bieden we maatwerk. We staan voor inclusie, maatschappij nabij onderwijs en gelijke kansen voor iedereen!

Het Olympus College, onderdeel van Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep, is een school met het profiel Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook in de buitenles-activiteiten. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. Op het vwo doen we dat bv. met PROlympus. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders.

De sfeer is hier goed. Er is veel wederzijds respect tussen docenten, ondersteunend personeel en leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven. Leren en ontwikkelen doe je niet alleen bij ons, maar samen met de groep 75. Deze groep bestaat uit leidinggevenden werkzaam bij de scholen van Quadraam. Leren van en met elkaar.

Wil je een indruk krijgen van onze school? Bekijk onze site, volg ons op social media of maak een afspraak om een kijkje in de keuken te nemen.

Wij bieden jou
Wij bieden je 1 januari 2024 (of eerder indien mogelijk) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.

 • Een jaarcontract met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
 • Je aanstellingsomvang is 0.8 tot 1 fte, waarvan circa 0.7fte voor teamleider; de overige omvang is voor het verzorgen van lessen.
 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 12 (minimaal € 3.031,- bruto per maand en maximaal € 6.059,- bruto per maand).
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 25,- per maand.
 • Een maandelijkse bruto vergoeding ter hoogte van 5% van het maandsalaris ter compensatie van (eventueel) overwerk.
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag opnemen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.
 • Een (werk)telefoon en device.
 • Deelname aan intervisie, coaching, Frisse Blikken, opleidingen & trainingen voor leidinggevenden.

Naast deze arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Jij biedt
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen vragen we het volgende van jou:

 • Een afgeronde hbo/wo opleiding en bevoegd om les te geven (bij voorkeur 1e graad).
 • Je bent een energieke persoon en weet anderen te motiveren en te bewegen om gezamenlijk het beste onderwijs voor onze leerlingen neer te zetten.
 • Je bent in staat om taken en verantwoordelijkheden te verdelen en om samenwerking tot stand te brengen. Je werkt vanuit verbinding en je werkt samen met anderen om gezamenlijk tot het best mogelijke resultaat te komen.
 • Je bent competent in eigen reflectie en ontwikkeling en je bent bereid om scholing of een opleiding te volgen. Reflectie en ontwikkeling weet je ook te stimuleren bij jouw teamleden.
 • Je hebt brede kennis van en inzicht in het onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Tot slot ben je omgevingsgericht en zoek je de samenwerking op met de andere teamleiders binnen je eigen school, maar ook zeker daarbuiten.

Solliciteer
Nieuwsgierig? Mooi! Dan komen we heel graag met je in contact. Wil je eerst even bellen of een rondleiding? Bel gerust met onze conrector, David van der Wel, d.vanderwel@olympuscollege.nl of via telefoonnummer: 026-3202870.

Wil je direct reageren? Verras ons met jouw sollicitatie en kies vooral de vorm die bij jou past. Een brief, CV of videoboodschap, het kan allemaal. Doe dit uiterlijk zondag 1 oktober 2023. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag kort daarna uit voor een eerste kennismaking. Solliciteer via onze website www.werkenbijquadraam.nl. Tot snel.

Meer weten?
Bijvoorbeeld over de sollicitatieprocedure, wat wij jou allemaal te bieden hebben, of je bij Quadraam en haar scholen past? Bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl of volg ons op Instagram. En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!