|

Vacature niet meer actief

(Ortho-)pedagoog voor Vind die Vibe (intern)

(Ortho-)pedagoog voor Vind die Vibe (intern)
Dit is een vacature voor interne collega's van Quadraam: Q-highschool biedt jou de kans om je huidige contract uit te breiden. Sluit aan bij een traject van 40 uur verdeeld over 10 weken – 2 tot 3 trajecten per schooljaar!

Het traject
VinddieVibe is bedoeld voor leerlingen die om de één of andere reden gedemotiveerd zijn geraakt voor één bepaald vak op school. Tijdens VinddieVibe krijgen leerlingen weer nieuwe energie, meer zelfvertrouwen en zien zij nieuwe mogelijkheden om met het vak aan de slag te gaan.

Tijdens het traject, dat bestaat uit 5 bijeenkomsten in een periode van maximaal 8 weken, ontdekken leerlingen waarom ze de vibe voor dit vak verloren zijn: hebben ze een vervelende ervaring opgedaan met het vak; is het contact met de docent niet optimaal; hebben ze weinig vertrouwen in eigen kunnen of te weinig zelfdiscipline om met het vak aan de slag te gaan? De insteek van VinddieVibe is altijd positief en het doel is dat leerlingen leren reflecteren op zichzelf en ontdekken welke rol zij zelf kunnen nemen in de ontstane situatie. Vaak zit er een dieperliggende vraag achter: ook bij die ontdekkingstocht willen we leerlingen graag ondersteunen in dit traject. Hierbij gaan wij uit van de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan waarbij de intrinsieke motivatie van mensen afhankelijk is van de vervulling van drie natuurlijke basisbehoeften: competentie, autonomie en verbondenheid. Het doel van VinddieVibe is dat leerlingen weer met meer plezier en vertrouwen met het vak aan de slag kunnen gaan en dat ze zichzelf beter hebben leren kennen.

Tijdens dit traject zet jij je kennis en expertise in om leerlingen verder te helpen bij het onderzoeken en beantwoorden van hun leervraag. Je bent onderdeel van de Q-highschool en werkt tijdens het traject samen met een didactisch coach en een leerlingbegeleider. Samen gaan jullie aan de slag met een groep van 12 tot 16 leerlingen.

Jouw baan
Je gebruikt je expertise in het vakgebied om te helpen bij het begrijpen en aanpakken van de leervragen. Jouw kennis over effectieve leerstrategieën en andere theorieën weet jij op het juiste moment in te zetten en over te dragen aan de leerlingen (en coach).

Je hebt inzicht in gedragsproblemen bij leerlingen en het vermogen om de oorzaken ervan te achterhalen; jij ontdekt de dieperliggende vraag. Dit houdt in dat je de problemen en obstakels die het plezier van leerlingen in het vak belemmeren kan identificeren. Ook kan je de behoeften van leerlingen herkennen en bedenk je aangepaste oplossingen die voldoen aan deze behoeften. Je voelt je verbonden met de doelgroep en bent bereid om de leerlingen binnen het traject persoonlijke aandacht en ondersteuning te bieden. Daarnaast motiveer je leerlingen om positieve en effectieve oplossingen te bedenken en deze te implementeren.

Over ons
Het is belangrijk dat je je kunt vinden in de uitgangspunten van de Q-highschool. Wij geloven erin dat leerlingen zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor (delen van) hun eigen leerproces. De Q-highschool biedt daarvoor de ruimte en de mogelijkheden.

Meer info over onze uitgangspunten en manier van werken vind je op: www.q-highschool.nl

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 februari 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • Je ontvangt een tijdelijke uitbreiding boven op je huidige contract.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 10 of 11. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.031,- en maximaal €5.862,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Jij bent toegankelijk voor de leerlingen en jouw collega's. Je hebt een relevante opleiding gevolgd op HBO- of WO-niveau. Je bent beschikbaar op dinsdagmiddag en/of woensdagmiddag, bij voorkeur vanaf 14 uur.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Ilse Blokland: i.blokland@quadraam.nl, mobiel 0622 716056.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 7 december a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Duiven
Netherlands 1

Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!