|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands (in opleiding)

Docent Nederlands (in opleiding)
Ben jij gepassioneerd over de Nederlandse taal en Ben jij een enthousiaste docent Nederlands en wil jij met jouw manier van lesgeven onze leerlingen inspireren om hun taalvaardigheid te ontwikkelen? Dan ben jij dé docent Nederlands voor het Maarten van Rossem!


Jouw baan
Als docent Nederlands van onze bovenbouw en examenklas, speel je een cruciale rol in het ondersteunen van de taalontwikkeling en communicatieve vaardigheden van onze leerlingen.

 • Je bent de gids in de wereld van taal, literatuur en communicatie. Je inspireert jouw leerlingen om de kracht van onze taal verder te ontdekken en te gebruiken.
 • Je verzorgt inspirerende en effectieve lessen Nederlands en kan dit op een enthousiaste en motiverende manier overbrengen aan onze leerlingen. Met jouw creatieve aanpak maak je taallessen boeiend en relevant voor de leerlingen.
 • Jij weet wat onze leerlingen nodig hebben en baseert je lesplannen en lesmateriaal op basis van deze behoeften.
 • Je bereidt jouw leerlingen voor op hun examen en zorgt ervoor dat ze goed beslagen ten ijs komen.


Jij bent...
Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige, energieke en enthousiaste collega voor je team. Jij bent dan ook een teamspeler als het gaat om de samenwerking met je collega's. Voor de leerlingen ben je een bron van inspiratie en motivatie.

Over ons
Iedere dag werken wij met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Door goed onderwijs en goede begeleiding te verzorgen. Op een plek waar het leuk leren is en de praktijk centraal staat. Waar veel culturen samenkomen en we vertrouwen hebben in elkaar en elkaars talenten. Als wij ons ontwikkelen, doen de leerlingen dat ook!

Wij zijn een vmbo-school met ongeveer 320 leerlingen voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Maar wij bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk doe je dit wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? Diversiteit, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding!

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://maartenvanrossem.nl/

De missie van onze docenten:

 • “Ik leg de lat hoog en daag de leerlingen uit, want in ieder kind schuilt een talent. Ik zie volop kansen.”
 • “Ik zie kansen en mogelijkheden bij iedere leerling en kan de talenten van de leerlingen verder ontwikkelen.”
 • “Het gaat verder dan alleen onderwijs en het overbrengen van kennis. Wij ondersteunen de leerlingen en geven de leerlingen extra aandacht waar nodig.”

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 december (de startdatum is in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO. Onze collega gaat met zwangerschapsverlof en daarom zoeken wij jou!

 • Je ontvangt een contract voor 0,4 FTE voor de duur van het verlof. Als we mogelijkheden zien kunnen we je contract nog uitbreiden naar 0,6 FTE!
 • Heb je nu een vast contract elders? Quadraam biedt de mogelijkheid om jouw dienstverband uit te breiden met werk op andere scholen van Quadraam. Bel met Marieke de Wildt (06-45641694) om deze mogelijkheden te bespreken!
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Uiteraard ben je in bezit van een bevoegdheid Nederlands, of ben je in opleiding. Met jouw natuurlijke affiniteit met de doelgroep ben jij in staat leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de wereld van taal!

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Ben Tutert, b.tutert@maartenvanrossem.nl, 06-52684587.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie; kies de vorm die bij jou past! Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Reageer zo snel mogelijk of uiterlijk 1 januari 2024. Laat je niet ontmoedigen door deze late deadline, want als we voldoende raakvlakken zien, dan nodigen wij jou meteen uit voor een gesprek! Bij een positieve reactie vanuit beiden kanten kan je al starten vanaf 1 december.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Maarten van Rossem

Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!