|

Vacature niet meer actief

Leerlingbegeleider voor Vind die Vibe (intern)

Leerlingbegeleider voor Vind die Vibe (intern)
Dit is een vacature voor interne collega's van Quadraam: Q-highschool biedt jou de kans om je huidige contract uit te breiden. Sluit aan bij een traject van 40 uur verdeeld over 10 weken!

Het traject
VinddieVibe is bedoeld voor leerlingen die om de één of andere reden gedemotiveerd zijn geraakt voor één bepaald vak op school. Tijdens VinddieVibe krijgen leerlingen weer nieuwe energie, meer zelfvertrouwen en zien zij nieuwe mogelijkheden om met het vak aan de slag te gaan.

Tijdens het traject, dat bestaat uit 5 bijeenkomsten in een periode van maximaal 8 weken, ontdekken leerlingen waarom ze de vibe voor dit vak verloren zijn: hebben ze een vervelende ervaring opgedaan met het vak; is het contact met de docent niet optimaal; hebben ze weinig vertrouwen in eigen kunnen of te weinig zelfdiscipline om met het vak aan de slag te gaan? De insteek van VinddieVibe is altijd positief en het doel is dat leerlingen leren reflecteren op zichzelf en ontdekken welke rol zij zelf kunnen nemen in de ontstane situatie. Vaak zit er een dieperliggende vraag achter: ook bij die ontdekkingstocht willen we leerlingen graag ondersteunen in dit traject. Hierbij gaan wij uit van de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan waarbij de intrinsieke motivatie van mensen afhankelijk is van de vervulling van drie natuurlijke basisbehoeften: competentie, autonomie en verbondenheid. Het doel van VinddieVibe is dat leerlingen weer met meer plezier en vertrouwen met het vak aan de slag kunnen gaan en dat ze zichzelf beter hebben leren kennen.

Tijdens dit traject zet jij je kennis en expertise in om leerlingen verder te helpen bij het onderzoeken en beantwoorden van hun leervraag. Je bent onderdeel van de Q-highschool en werkt tijdens het traject samen met een didactisch coach en een (ortho)pedagoog. Samen gaan jullie aan de slag met een groep van 12 tot 16 leerlingen.

Jouw baan
Jouw functie bestaat uit een variatie aan taken. Hieronder zijn deze taken kort omschreven:

  • Emotionele en sociale ondersteuning: Je biedt een luisterend oor aan de leerlingen.
  • Doelstellingen formuleren en monitoren: Je helpt leerlingen bij het onderzoeken en bepalen van hun doelen en het ontdekken van hun eigen leervragen. Daarnaast houd je de voortgang van de leerlingen bij en voorziet ze regelmatig van positieve feedback.
  • Motivatie en zelfvertrouwen: Je werkt aan het vergroten van de motivatie en het zelfvertrouwen van de leerlingen door positieve bevestiging en het benadrukken van hun sterke punten.
  • Begeleiden: Je begeleidt zelfstandig individuele leerlingen en groepjes leerlingen bij het uitvoeren van de werkvormen. Je kiest de juiste interventie tussen jou en een leerling wanneer dit nodig is en past deze toe.
  • Vertrouwen en veiligheid: Je bent een warm en vertrouwd gezicht voor de leerlingen. Je levert een bijdrage aan een veilige leeromgeving en goede groepsdynamiek. Daarnaast ben je toegankelijk voor de leerlingen en voor jouw collega’s.
  • Ontwikkelen van leermateriaal: Je levert input bij het ontwikkelen van de werkvormen en werkt mee aan het ontwikkelen van materialen voor dit traject.

Over ons
Het is belangrijk dat je je kunt vinden in de uitgangspunten van de Q-highschool. Wij geloven erin dat leerlingen zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor (delen van) hun eigen leerproces. De Q-highschool biedt daarvoor de ruimte en de mogelijkheden.

Meer info over onze uitgangspunten en manier van werken vind je op: www.q-highschool.nl

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 februari 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • Je ontvangt een tijdelijke uitbreiding boven op je huidige contract.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 7 of 8. Je salaris bedraagt dan minimaal €2.392,- en maximaal €4.055,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Je hebt een relevante opleiding en zo mogelijk werkervaring op mbo(+) of hbo-niveau.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Ilse Blokland: i.blokland@quadraam.nl, 06 22716056.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 14 december a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Duiven
Netherlands 1

Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!