|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands

Ben jij dol op mooie zinnen en heldere communicatie? Wil jij onze leerlingen van alles leren over de Nederlandse taal én hen inspireren om hun creativiteit en expressie te ontwikkelen? Kom dan werken bij het Montessori College Arnhem! Lees snel verder!

Jouw baan
Als docent Nederlands bij het Montessori College Arnhem help je leerlingen om de fijne kneepjes van de Nederlandse taal onder de knie te krijgen op een manier die echt blijft hangen. Daarnaast ondersteun en motiveer je leerlingen bij het lezen en moedig je ze aan om hun schrijfvaardigheden te verbeteren, zowel op een creatieve als op een analytische manier.

Samen duiken jullie in de wereld van literatuur, waarbij je interessante thema's bespreekt en leerlingen aanmoedigt om hun eigen ideeën en perspectieven te verkennen en te uiten.

Je krijgt ook de kans om mentor te zijn, waarbij je leerlingen begeleidt en ondersteunt. Het mentoraat is in overleg, zodat het goed past bij jouw capaciteiten en interesses.

Jij bent...
Jij bent die energieke docent Nederlands die altijd weer weet te verrassen met je lessen. Je begrijpt precies wat je leerlingen nodig hebben en past je lesmethoden moeiteloos aan om aan hun verschillende leerstijlen te voldoen.

Flexibel, creatief, geduldig en altijd met een positieve instelling; jij bent de docent die leerlingen motiveert om te leren. Je creëert een fijne leeromgeving waarin iedereen meetelt en zich gewaardeerd voelt.

Over ons
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlak bij het centraal station van Arnhem. Wij hebben een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal; leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team.

Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessorionderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!

  • “Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vak inhoud en de lesmethode!”
  • “Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt.”

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://montessoricollegearnhem.nl/ of maak een afspraak voor een rondleiding!

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,6 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast. Heb je nu vast elders? Dan is direct starten met een vast contract zeker bespreekbaar.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een bevoegdheid Nederlands met je mee of hebt deze bijna in bezit.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Suzanne de Kleyn, afdelingsleider havo bovenbouw, s.dekleyn@montessoriarnhem.nl, 06 28 63 85 21.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 7 april a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 8 en 15 april. Noteer je dit alvast met potlood in je agenda?

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Montessori College

Utrechtseweg 174
6812 AL Arnhem Netherlands 4

Utrechtseweg 174 6812 AL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!