|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands (in opleiding)

Houd jij van de Nederlandse taal en ben je een enthousiaste docent die een nieuwe uitdaging niet uit de weg gaat? Denk jij vernieuwend en kan je daarin anderen meenemen? Dan is het Maarten van Rossem in Arnhem dé plek voor jou! Hier krijg je de kans om samen met ons de toekomst van het onderwijs vorm te geven. Lees snel verder!

Jouw baan
Als docent Nederlands bij het Maarten van Rossem breng jij leven in de brouwerij als het gaat om het vak Nederlands, zowel voor de onder- als bovenbouw. Jij inspireert en motiveert onze leerlingen, en dat doe je niet op een saaie, ouderwetse manier. Jij pakt het anders aan! Jij geeft les op een manier die bij jou én bij onze leerlingen past. En het beste van alles? Je hebt alle vrijheid om jouw eigen stempel te drukken op het lesgeven!

Maar daar houdt het niet op. Bij ons op het Maarten van Rossem is er ruimte voor meer dan alleen lesgeven. Denk aan het begeleiden van leerlingen als mentor, het voorzitterschap van het talencluster, of het helpen bij het ontwikkelen van ons taalbeleid.

Jij bent...
Je bent aantoonbaar een vernieuwer, ondernemend en hanteert een coachende stijl naar de leerlingen. Jij benadert hen met een open pedagogische blik en begeleidt ze binnen de gestelde kaders. Natuurlijk zoeken we ook een collega die niet alleen prettig is om mee samen te werken, maar die ook echt iets toevoegt aan ons team!

Herken jij jezelf in de woorden: enthousiast, flexibel, proactief, gericht op samenwerken en met een groot hart voor vmbo-leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij hebt lef en visie, en staat stevig in je schoenen. Samen geven we vorm aan het onderwijs van morgen! 

Over ons
Het Maarten van Rossem is een school die volop in ontwikkeling is. Iedere dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen op een plek waar het leuk leren is en de praktijk centraal staat. Waar veel culturen samenkomen en we vertrouwen hebben in elkaar en de talenten. Het Maarten van Rossem werkt samen met het Westeraam om deze doelen optimaal te bereiken. 

Als wij ons ontwikkelen, doen onze leerlingen dat ook! Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare vmbo school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, maar bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan. 

Met ongeveer 300 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden? Diversiteit, ondernemerschap, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding! 

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://maartenvanrossem.nl/

De missie van onze docenten en leerlingen:

“Bij Nederlands werken we vaak in groepjes. De meeste leerlingen vinden dat leuk, al is die werkwijze niet voor iedere leerling geschikt. Daarom gebeurt het ook vaak dat een deel van de klas in groepjes werkt en het andere deel zelf met de opdracht bezig is.” – Mirthe de Vrije, docent Nederlands

“Nederlands is mijn favoriete vak. Wat ik leer, kan ik later gebruiken in mijn werk.” – Tygo, leerling Maarten van Rossem

“Een leerling is op het Maarten van Rossem al vanaf dag 1 verantwoordelijk voor het eigen leerproces. Wij bepalen het dus niet voor de leerling, dat doet de leerling
zelf. Als docenten helpen wij de leerling daar wel bij. De leerling moet die verantwoordelijkheid zelf voelen.” – Mirthe de Vrije, docent Nederlands

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,6-0,8 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze vmbo-leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een tweedegraads bevoegdheid Nederlands met je mee of hebt deze bijna in bezit.

Eerst even bellen? Dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen? Neem dan contact op met Tim Henke, afdelingsleider onderbouw, t.henke@maartenvanrossem.nl, 06 28 94 01 99. Met het oog op de meivakantie willen we je vriendelijk verzoeken om bij eventuele vragen vóór vrijdag 26 april contact op te nemen.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 12 mei a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Maarten van Rossem

Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!