|

Vacature niet meer actief

Vakexpert Geschiedenis Agora onderwijs

Ben jij klaar om les te geven vanuit een nieuwe visie op het middelbaar onderwijs? Wil jij leerlingen laten leren vanuit hun eigen interesse in plaats van een vast curriculum? Zoek jij (naast jouw huidige baan) een extra uitdaging binnen Agora onderwijs op onze locatie Zonegge van het Liemers College? Lees dan snel verder!

Jouw baan
Bij Agora halen kinderen een regulier diploma via een andere route. Maar wat is nou deze andere route? Bij Agora leren kinderen vanuit hun eigen interesses. Ze werken de eerste jaren niet met vakken, maar met challenges. De leerlingen bepalen zelf wat zij willen leren en hoe zij dat willen leren. De eerste jaren is er wel apart aandacht voor Nederlands, Engels en wiskunde. Hiernaast kunnen leerlingen workshops volgen, inspiratiesessies bijwonen en bij professionals op bezoek gaan. Alles volgens eigen planning en op eigen niveau.

Voor vakinhoudelijke kennis schakelen de leerlingen vakexperts in. Dit kunnen docenten zijn die op het Liemers College werken, maar óók experts van buitenaf. Hier ben jij aan zet! In de laatste jaren bij Agora kiezen de leerlingen een vakkenpakket waarin ze eindexamen gaan doen. Voor elk van deze vakken krijgen de leerlingen minimaal één keer per week een contactmoment met een vakexpert. Hierin geef je de leerlingen les op de manier die hun aanspreekt. De coach begeleidt de leerlingen in hun leerproces en de vakexpert zorgt voor inhoudelijke kennis. Uiteindelijk werk je samen, op Agoriaanse wijze, met iedere leerling toe naar een regulier mavo-, havo- of vwo-diploma. Als vakexpert draag je ook bij aan het verder ontwikkelen van het examentraject bij Agora.

Jij bent

Jij hebt een duidelijke visie op het onderwijs en het vak geschiedenis die aansluit bij de visie van het Liemers Agora. Jij kunt je gemakkelijk aanpassen aan de wensen van de leerling. Lesgeven zonder boek kan hierbij horen. Maar met jouw kennis op het gebied van geschiedenis en met jouw creativiteit is dit geen uitdaging. Je weet dan ook de leerlingen enthousiast te maken voor jouw vak en zorgt ervoor dat zij de volgende keer weer met plezier naar jouw les terugkomen. Ook voor de vragen van de leerlingen uit de onderbouw ben jij bereikbaar. Jij voelt makkelijk aan wat leerlingen nodig hebben en met jouw sterke pedagogische vaardigheden kun jij hier snel op inspringen. Agora onderwijs is voor docenten die het soms nét even anders willen doen.

Samenwerken met de andere vakexperts en coaches is een belangrijk onderdeel van je functie. Je komt terecht in een klein team met energieke collega’s die houden van een beetje humor.

Ben je werkzaam op een andere school, zoek je extra uitdaging en herken je jezelf in de visie van Agora onderwijs? Dan is het ook mogelijk om te solliciteren op deze functie. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over 4 locaties in Zevenaar en Didam. Liemers Agora zit op locatie Zonegge in Zevenaar. We zijn een grote school, maar door de 4 locaties lijkt dat niet zo. Iedere locatie is klein en persoonlijk georganiseerd. De leerlingen en docenten kennen elkaar. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kennis en vaardigheden aanleren, waar ze in de toekomst veel aan hebben. Onze visie is dan ook: ‘Je presteert het beste als je je op school op je gemak voelt. Op het Liemers College kun je jezelf zijn en mag je je onderscheiden’. En dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar óók voor onze collega’s!

Wil je een indruk krijgen van onze school? Volg ons op Instagram, Youtube, Facebook en TikTok. Bezoek zeker onze site voor meer informatie: https://www.liemerscollege.nl/ of maak een afspraak voor een rondleiding!

Waarom werk ik bij het Liemers College?
“Ik krijg hier de kans om een nieuw onderwijsconcept uit te bouwen. Een uitdagende en leuke baan, met een klein team en fijne collega’s. Het werk met de Agora leerlingen is erg afwisselend en er wordt ook veel eigen initiatief van jou als coach verwacht. Die vrijheid voor leerlingen en voor ons als personeel vind ik heerlijk!” - Paulien van Ekeren, coach en vakexpert biologie Liemers Agora

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,3 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je meer uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact! In goed overleg kunnen er nog 3,5 uur op onze locatie bijkomen.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen

Je hebt affiniteit met onze leerlingen en Agora onderwijs. Je brengt een eerstegraads bevoegdheid geschiedenis mee. In verband met het door ontwikkelen van een Agoriaans examentraject is ervaring met examenklassen zeer wenselijk.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen? Neem dan contact op met Petra Schijvens. Petra is te bereiken per mail p.schijvens@liemerscollege.nl of telefoon 0316-583800.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 16 mei 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Liemers College

Zevenaar
Netherlands 1

Zevenaar Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!