|

Afdelingsleider bovenbouw

🚀 Welkom bij Het Westeraam, de allerleukste vmbo school in Elst! Ben jij een gedreven afdelingsleider met een passie voor leren en innoveren? Heb je een missie om het vmbo onderwijs voor de komende generaties te faciliteren? Wil jij werken in een hecht team waarin eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen de basis is? Dan is deze functie echt iets voor jou. Word afdelingsleider bovenbouw bij Het Westeraam en #maakhetverschil.

Wereldonderwijs en jouw nieuwe baan:
Bij het Westeraam in Elst leren we onze leerlingen maar ook onszelf om het verschil te maken. We zijn volop bezig met #wereldonderwijs. Een onderwijsconcept waarin we kennis, doen en integraal leren verbinden. Waarin we onze leerlingen op basis van wereldvraagstukken laten leren. Met veel context, ruimte voor maatwerk en regie bij de leerlingen. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wereldburgers. We hebben de afgelopen jaren veel geleerd van en bereikt met deze onderwijsvernieuwingen. De koers die is ingezet willen we graag vervolgen. Natuurlijk hebben we ook de nodige uitdagingen en worden er fouten gemaakt. Dat is de bedoeling, want als wij leren, leren onze leerlingen.

Bij ons draait dus alles om het creëren van een dynamische leeromgeving waarin zowel leerlingen als medewerkers kunnen groeien. Als afdelingsleider bovenbouw speel je een cruciale rol in het vormgeven van ons onderwijs. Je bent een verbindende kracht die het beste uit ons team en onze leerlingen weet te halen. Met jouw onderzoekende houding en nieuwsgierigheid draag je bij aan een continu verbeterproces. Jouw belangrijkste taken omvatten onder andere:

 • leiding geven aan het team bovenbouw en het stimuleren van een cultuur van samenwerking en groei;
 • het begeleiden van het ontwikkelen en implementeren van innovatieve onderwijsmethoden en -programma's;
 • het begeleiden en coachen van docenten in hun professionele ontwikkeling;
 • het creëren van een inspirerende leeromgeving waarin leerlingen en collega’s worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

Onze kernwaarden zijn niet voor niets nieuwsgierigheid, vertrouwen en samen.

Je weet wat er gaande is op de werkvloer, viert successen, ziet en hoort de collega’s, staat achter het team als het even moeilijk loopt, bent zichtbaar op de werkvloer en oprecht en betrokken. Je zorgt ervoor dat medewerkers zelf initiatief nemen, stimuleert eigen regie, maar altijd vanuit een gezamenlijke aanpak en doel. Zo stimuleer jij werkgeluk en faciliteer je een goed werkend team. Je bent duidelijk over wat kan en gaat altijd uit van hoge verwachtingen, zowel bij collega’s als bij de leerlingen.

✨ Wij bieden jou

 • een hecht team: bij ons werk je samen met een team dat gelooft in onderwijsinnovatie, gelooft in de talenten van onze leerlingen, gelooft in samenwerking. We stimuleren eigenaarschap, samenwerking en groei.
 • innovatie: we houden van nieuwe ideeën en moedigen onze collega’s en leerlingen aan om te experimenteren en te innoveren. Jij krijgt de vrijheid om jouw visie op onderwijs in de praktijk te brengen.
 • een bevlogen MT: als lid van ons Management Team heb je een actieve rol in diverse overleggen en draag je bij aan het bouwen van ons succes. We zijn snelle denkers, dol op innoveren en we genieten enorm van samen leren en ontwikkelen! We puzzelen om tot oplossingen te komen en zijn wendbaar. We werken hard maar vinden plezier & lachen net zo belangrijk, daar houden we van. Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Bekijk hier onze video.
 • een fijn gebouw met huiskamersfeer. Ook niet onbelangrijk, we werken in een heerlijk gebouw met een echt huiskamergevoel, inclusief planten, radio aan, fijne kleuren en een pingpongtafel. Onze leerlingen voelen zich hiervoor verantwoordelijk en dragen bij aan deze fijne sfeer.

🚀 Jij biedt

 • daadkrachtig leiderschap: als afdelingsleider ben je een leider die actie onderneemt en graag resultaten behaalt. Je bent het goede voorbeeld en bent bereikbaar en zichtbaar. Je durft uitdagingen aan te gaan en moeilijke gesprekken te voeren, altijd met het oog op groei en ontwikkeling.
 • stimuleert een professionele cultuur: we hechten waarde aan een professionele cultuur waarin het belang van onze missie centraal staat. Vertrouwen, respect en het streven naar vooruitgang en groei zijn de pijlers van ons succes. We geven elkaar feedback, zijn kritisch maar altijd vanuit de gedachte, als wij leren, leren onze leerlingen.
 • onderwijsvernieuwing: onze school is echt anders, en dat is iets waar we trots op zijn! We durven te experimenteren en te vernieuwen, en verwachten van jou dat je ons hierin adviseert en begeleidt. In het nieuwe schooljaar starten we bijvoorbeeld met team gecentreerd werken. Docenten werken in kleine teams samen en zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een groep leerlingen. Dat doen we omdat we erin geloven dat dit ten goede komt aan de onderwijskwaliteit, zicht op de leerling en het werkgeluk van onze collega’s.

Wat breng je verder mee:

 • motiverend en dienend leiderschap;
 • competent in eigen reflectie en ontwikkeling en actief werkend aan jouw eigen ontwikkeling, door scholing, coaching en/of opleiding;
 • een nieuwsgierige en omgevingsgerichte houding. Je zoekt actief de samenwerking op met andere leiders bij de andere scholen van Quadraam;
 • je beschikt over een HBO/ WO diploma en hebt enige jaren ervaring als leidinggevende en het aansturen van professionals;
 • ervaring met onze doelgroep en het onderwijswerkveld zijn een zeer grote pre.

Ons aanbod
Wij bieden je per 1 oktober 2024 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao vo.

 • Een jaarcontract voor 0,8- 1 fte, met de intentie om, bij wederzijdse tevredenheid, dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
 • Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en opdracht word je ingeschaald in schaal 12 of schaal 13 (minimaal € 3.334,- bruto per maand en maximaal € 7.225,- bruto per maand).
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 25,- per maand.
 • Een maandelijkse bruto vergoeding ter hoogte van 5% van het maandsalaris ter compensatie van (eventueel) overwerk.
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag opnemen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.
 • Een (werk)telefoon en device.
 • Deelname aan coaching, Frisse Blikken (intervisie), studiedagen en de mogelijkheid opleidingen & trainingen voor leidinggevenden te volgen. Ook kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via onze online academy GoodHabitz.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

🤩 Sfeer proeven, dat kan.
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Koen, onze afdelingsleider onderbouw en Marieke onze directeur staan je graag te woord. Als je ons een bericht stuurt via l.soser@hetwesteraam.nl dan neemt een van hen contact met je op. Wil je wat meer informatie over het WereldOnderwijs en / of onze plannen voor de komende tijd? Je kunt onze managementassistente Louise mailen voor de informatie.

Ook kun je contacten met Marieke de Wildt, adviseur recruitment a.i. Quadraam. Bel, app of mail: 06- 456 41 694, m.dewildt@quadraam.nl.

Vanwege de vakantie kan het zijn dat we iets later reageren, maar we nemen zeker contact met je op!

Solliciteer
Wil je direct reageren? #gewoondoen! Reageer via http://www.werkenbijquadraam.nl en kies de vorm die bij jou past. Een brief, CV of videoboodschap, het kan allemaal. Doe dit uiterlijk 20 mei 2024. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking. De eerste gesprekken staan gepland op 28 mei 2024. De tweede ronde is op 3 juni 2024. Wij waarderen het als je hierop in kunt spelen.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Alleen reacties die we ontvangen via www.werkenbijquadraam.nl nemen we in behandeling. Tot snel.

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Dat betekent dat deze vacature direct intern en extern wordt opengesteld.

Solliciteer nu!
Deadline
maandag 20 mei 2024
Contactpersoon
Marieke Peppelman
De recruiter van deze functie is
Marieke de Wildt
School
Het Westeraam
Functie
Afdelingsleider
Soort onderwijs
VMBO BB/BK en GL
Opleidingsniveau
HBO
Salaris en Schaal
€ 3.334 - € 6.665 (Schaal 12), € 5.187 - € 7.225 (Schaal 13)
FTE
0,9 FTE, 1,0 FTE, 0,8 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!