|

Vacature niet meer actief

Docent Frans

Ben jij een enthousiaste docent Frans? Wil jij graag lesgeven aan leerlingen in de onderbouw en bovenbouw van het Olympus College? Wil jij samen met je collega’s onze leerlingen alle mooie dingen van de Franse taal en cultuur laten ontdekken? Lees dan snel verder!

Jouw baan
Je zult lesgeven aan mavo-, havo- en vwo-klassen in de onder- en bovenbouw met de nadruk op de onderbouw havo- en vwo-klassen. Je kunt hierbij jouw talent voor de Franse taal en cultuur op een interactieve en inspirerende manier delen. Jij houdt van afwisseling en vindt het leuk om aan verschillende niveaus les te verzorgen. Het kan zijn dat je de ene les bezig bent met het aanleren van de basisvaardigheden Frans en de andere les de leerlingen voorbereidt op hun examen. Jij duikt de lesstof in gericht op werkwoorden, Franse artikelen lezen, Franse gesprekken voeren, Franse (zakelijke) brieven schrijven of een goed “chanson” van bijvoorbeeld Stromae. Je wordt onderdeel van een team van ervaren docenten die zich inzetten voor het overbrengen van de Franse taal.

Daarnaast ontwikkel je samen met je team creatieve lesmaterialen die aansluiten bij de interesses en leerdoelen van de leerlingen. Dit kunnen online oefeningen zijn tot aan culturele projecten.

Naast de lessen die je verzorgt, word je ook mentor. Je bent het eerste aanspreekpunt voor een klas met leerlingen en begeleidt deze leerlingen bij hun studieplanning, sociaal-emotionele ontwikkeling en eventuele problemen die zij tegenkomen in hun schoolcarrière.

Jij bent

Jij bent een docent Frans die zich vooral inzet op de pedagogiek en de (individuele) ontwikkeling van de leerling. Wij houden ons graag aan onze drie kernwaarden, namelijk “relatie aangaan”, “competentie ontwikkelen” en “regie nemen”. Dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor ons als medewerkers van het Olympus College. Als docent investeer je in een goed pedagogisch klimaat. Jij past je makkelijk aan richting de klas en je vindt het leuk om op verschillende leerniveaus uitdaging te zoeken.

Over ons
Het Olympus College is een school met het profiel Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook in de activiteiten buiten de les om. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders.

Het geven/nemen van autonomie, ontwikkelen van competenties en het onderhouden van een goede onderlinge relaties zit ons in het DNA. Bij ons wordt iedere leerling gezien en bieden we maatwerk. We staan voor inclusie, maatschappij nabij onderwijs en gelijke kansen voor iedereen!

De sfeer in onze school is erg prettig. Er is veel wederzijds respect tussen docenten, ondersteunend personeel en leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven.

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.olympuscollege.nl/

  • “De sfeer is hier goed. Er is veel wederzijds respect tussen docenten en leerlingen.”
  • “We zijn een hele brede school met een grote diversiteit aan leerlingen. Dat maakt het zo interessant!”
  • “Er is hier nauwelijks verloop, we zijn een hecht en sterk team.”

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • We bieden je een contract die we bij wederzijdse tevredenheid graag versnelt omzetten naar vast. Heb je nu vast elders en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan horen we het graag van je.
  • We kunnen je tot en met 0.8 fte aan uren bieden. Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact.
  • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van ervaring, competenties, verantwoordelijkheid en je huidige inschaling.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen

Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een tweede- of eerstegraads bevoegdheid Frans mee en relevante ervaring.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen? Neem dan contact op met David van der Wel (conrector Olympus College). Je kunt hem bereiken door te mailen naar d.vanderwel@olympuscollege.nl of te bellen naar 06-33 88 44 29.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk woensdag 12 juni 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!