|

Vacature niet meer actief

Docent techniek & technologie/ICT

Het Westeraam gaat starten met vernieuwend, vakoverstijgend onderwijs, waarin techniek en technologie een grote rol spelen. Ben jij die enthousiaste, energieke en innovatieve docent die net als wij graag out of the box denkt? Ga samen met ons en onze leerlingen op onderwijsexpeditie, want jij maakt het verschil!

Jouw baan
De wereld staat niet stil. Het Westeraam beweegt mee vanuit de vraag: hoe leren onze vmbo-leerlingen optimaal? Vanaf september 2024 starten we daarom in onze onderbouw met Wereldonderwijs. De ingrediënten? Een persoonlijke leerroute op basis van thematisch, contextrijk en vakoverstijgend onderwijs rondom acht praktijkgerichte ‘werelden’ die deels een technologische inslag hebben. Wil je meer weten over ons onderwijs? Je kunt een samenvatting opvragen via onze managementassistente Louise l.soser@hetwesteraam.nl.

Als ‘werelddocent’ laat jij je niet leiden door de grenzen van het lokaal. Je biedt jouw vak, in nauwe samenwerking met je vakgroep, contextrijk en levensecht aan. Je bent begaan met het duurzaamheidsvraagstuk, de energietransitie en andere grote maatschappelijke vraagstukken en weet deze op een toegankelijke manier onderdeel te maken van jouw onderwijs. Hoe motiveer je jouw leerlingen om zich binnen jouw vak te ontwikkelen tot “wereldburgers”?

Met jouw coachende, energieke stijl zorg je ervoor dat de leerlingen actief meedoen. Elk kind kan zich bij jou in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen; stapsgewijs geef jij hun de regie op het eigen leren.

Als ‘wereldontwikkelaar’ ben jij in staan ons curriculum verder te ontwikkelen op jouw vakgebied. We vinden het fijn als je daarin concrete ervaring meebrengt.

Daarnaast vragen we je om het regionale coördinatorschap op je te nemen van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Samen met de coördinatoren van de andere vmbo scholen in de regio, ben jij een verzamelpunt van expertise rondom alles wat met techniek en technologie te maken heeft. Je hebt een brugfunctie tussen STO, de regio en jouw collega’s op de werkvloer. Je bent in staat een netwerk op te bouwen en daarmee de techniek & technologie wereld aan ons onderwijs te verbinden en vice versa. Samen nemen we zo verantwoordelijkheid voor een rijke leeromgeving, binnen en buiten de school. We hebben bijvoorbeeld wensen voor een technologie en fitlab op of rondom school. Weet jij dat met het netwerk te realiseren?

Jij bent...
Om deze functie te kunnen vervullen, beschik jij over een aantal eigenschappen:

 • Je bent dol op het werken met vmbo-leerlingen of je hebt de verwachting dat dit goed bij je past. Jij begrijpt dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen; het besef dat onderwijs pas echt landt wanneer leerlingen begrijpen waarom ze leren, zit in jou verankerd.
 • Jij hebt lef! We zitten midden in een verandering, waarop je in grote mate invloed hebt. Jij staat te trappelen om samen met je collega’s een deel van ons onderwijs opnieuw vorm te geven en daarin eigenaarschap te nemen. Je bent dan ook een ‘aanpakker' en hebt graag autonomie.
 • Verder ben je bedreven in coachend lesgeven en het bieden van individuele begeleiding. Jouw flexibiliteit, wendbaarheid en creativiteit stellen je in staat om 'out of the box' te denken en dit gebruik je in je lesmateriaal.
 • Je bent in staat kritisch te kijken naar het huidige curriculum voor techniek en technologie en doet aanpassingen en aanbevelingen waar nodig. Zo weet jij samen met het team dit belangrijke vakgebied op de kaart te zetten!

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze ruim 600 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Wij zijn onderdeel van Quadraam scholengroep en werken veel samen met vmbo Maarten van Rossem en met Lyceum Elst.

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Ons WereldOnderwijs draait om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje!

In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Waarom werk ik op Het Westeraam?

 • “Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas.” - Clemon Franssen, docent Nederlands
 • “Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk.” - Nikki Kolks, docente Engels

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

 • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,6 – 0,8 FTE, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
 • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis, competenties, verantwoordelijkheden en ervaring.
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
 • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je bent een excellente tweedegraads docent techniek of hebt aantoonbare ervaring binnen dit vakgebied.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Koen Loose, afdelingsleider onderbouw: k.loose@hetwesteraam.nl.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 16 juni a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!