|

Docent Economie

Wil jij jouw passie voor economie delen met de volgende generatie? Ben jij in staat om soms complexe economische concepten op een begrijpelijke en boeiende manier over te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw baan
Voor de locatie Eltensestraat van het Candea College zijn wij op zoek naar een gedreven tweedegraads docent economie. Je zal voornamelijk les gaan geven aan vmbo-leerlingen in leerjaar 2 t/m leerjaar 4 (bb t/m mavo). Bij het Candea College vinden we het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn. Je hebt veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, sociale groei en samenwerkend leren. Doormiddel van het geven van praktische lesmethodes weet jij je aan te passen aan elk niveau. Jij geeft economielessen in een praktische leeromgeving met veel aandacht voor zelfstandigheid en samenwerkend leren.

Jij bent...
Een inspirerende docent die zijn enthousiasme over het vak economie gemakkelijk weet over te op de leerlingen van alle niveaus binnen het vmbo. Dit doe je het liefste door lesstof op verschillende manieren aan te bieden, denk hierbij aan concrete voorbeelden en simulaties. In je lessen leg je graag de link tussen de theorie en praktijk doormiddel van actuele ontwikkelingen in de wereld. Je bent laagdrempelig benaderbaar voor je leerlingen maar ook voor je collega’s. Je zet je graag in voor een positieve sfeer binnen het team.

Over ons
Het Candea College, onderdeel van Quadraam, is een brede school, verdeeld over 2 locaties in Duiven. Met circa 180 collega’s onderverdeeld in een achttal onderwijsteams vormen we de basis voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het onderwijs en de leerlingbegeleiding. Onze onderwijsvisie luidt: ‘Jouw school, jouw toekomst’. Samenwerking tussen teams en sectoren wordt georganiseerd door middel van dwarsverbanden, zoals vakgroepen, kernteams en projectgroepen. Wat ons kenmerkt, is dat er veel ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. Jij krijgt van onze directie volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven.

Collega’s werken graag bij ons. Er is weinig verloop en er heerst een goede sfeer. Wil je een indruk krijgen van onze school? Bezoek onze site: www.candea.nl of maak een afspraak voor een rondleiding!

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 fte. Na dit jaar kijken we graag samen met jou verder naar de mogelijkheden die we dan hebben.
  • Wil je meer uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je brengt een tweedegraads lesbevoegdheid economie met je mee. Ervaring is gewenst maar geen must. Ook als je net afgestudeerd bent willen we je aanmoedigen om te solliciteren. Wij vinden het vooral belangrijk dat je een passie hebt voor je vak en gemakkelijk de verbinding kan maken met onze leerlingen. Hiernaast staat er een collega voor jou klaar om je eventueel extra ondersteuning of begeleiding te bieden.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Inez Leijenaar, teamleider BK VMBO bovenbouw, i.leijenaar@candea.nl, 06-43609462.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk woensdag 19 juni a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. Deze zullen plaats vinden in de week van 24 juni.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
woensdag 19 juni 2024
Contactpersoon
Inez Leijenaar
De recruiter van deze functie is
Esmee Hoksbergen
School
Candea College
Functie
Economie
Opleidingsniveau
2e graads
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
1,0 FTE, 0,9 FTE, 0,8 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Eltensestraat (ELT)

Eltensestraat 8
6922 JB Duiven Netherlands 4

Eltensestraat 8 6922 JB Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!