|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands

Ben jij die inspirerende docent Nederlands die kleine groepjes leerlingen op het Olympus College telkens weer weet te verrassen en te begeleiden met uitdagende lessen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als docent Nederlands speel je een grote rol in het onderwijsproces door je lessen uitdagend en vernieuwend te maken, afgestemd op de leer- en leesbehoeften van iedere leerling.

Jouw baan
Als docent Nederlands op het Olympus College geef je voornamelijk ondersteuning bij Nederlandse lessen en leesbevordering aan onderbouwleerlingen die onderwijs volgen op mavo-, havo- en vwo-niveau.

Deze ondersteuning bied je aan jouw leerlingen en doe je in kleine groepjes. Dit maakt de functie niet alleen interessant op vakinhoudelijk vlak, maar ook op pedagogisch- en didactisch vlak. Dit klinkt voor jou als een positieve en vernieuwende uitdaging. Je kunt hierdoor net eens anders te werk gaan en dat biedt jou groei en nieuwe ervaring. Per nieuwe schooljaar ga je aan de slag voor een vervanging. In januari komt daar nog eens een zwangerschapsverlof bij. Deze vervangingsuren zitten eraan vast. Daarbij gaan er nog collega’s met pensioen, waarbij de mogelijkheid bestaat op reguliere uren. Dit zal bespreekbaar zijn bij goed functioneren en wederzijdse interesse.

Jij bent

Jij bent flexibel, creatief en geduldig, en je benadert elke les met een positieve instelling. Je bent de docent die leerlingen aanzet tot leren en lezen van de Nederlandse taal. Met jouw aanpak creëer je een omgeving waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.

Wij zoeken een docent Nederlands die:

 • Innovatieve lesmethoden inzet om Nederlands boeiend te maken.
 • In staat is om een prettige leeromgeving te creëren aan kleine groepjes leerlingen.
 • Met enthousiasme en positiviteit bijdraagt aan de ontwikkeling van iedere leerling.
 • Flexibel inspeelt op de verschillende leerbehoeften en talenten van de leerlingen.
 • Flexibel inspeelt binnen de sectie Nederlands. Dit kan betekenen dat er gevraagd kan worden om een klas over te nemen bij uitval.Bovenkant formulierOnderkant formulier

Over ons
Het Olympus College is een school met het profiel Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook in de activiteiten buiten de les om. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders.

Het geven/nemen van autonomie, ontwikkelen van competenties en het onderhouden van goede onderlinge relaties zit ons in het DNA. Bij ons wordt iedere leerling gezien en bieden we maatwerk. We staan voor inclusie, maatschappij nabij onderwijs en gelijke kansen voor iedereen!

De sfeer in onze school is erg prettig. Er is veel wederzijds respect tussen docenten, ondersteunend personeel en leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven. Het Olympus College is goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid bij de school indien je met de auto komt.

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.olympuscollege.nl/

 • “De sfeer is hier goed. Er is veel wederzijds respect tussen docenten en leerlingen.”
 • “We zijn een hele brede school met een grote diversiteit aan leerlingen. Dat maakt het zo interessant!”
 • “We zijn een hecht en sterk team.”

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

 • Je ontvangt een contract voor 0.2-0.3 fte voor de duur van de vervanging. Na de vervanging bekijken we van beide kanten of we voor schooljaar 2025-2026 met elkaar verder gaan voor vaste uren. We bespreken graat met jou de mogelijkheden. Na een jaar bekijken we van beide kanten of we met elkaar verder gaan voor vaste uren.
 • Wil je meer uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
 • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen

Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een tweedegraads lerarenopleiding Nederlands mee of zit in de afrondende fase van je studie. Ook als je eerstegraads bent, komen we graag met je in contact.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met David van der Wel (conrector Olympus College). Je kunt hem bereiken door te mailen naar d.vanderwel@olympuscollege.nl of te bellen naar 026-3202870.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk woensdag 26 juni 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!