|

Vacature niet meer actief

Communicatieadviseur

Ben jij een communicatie-expert met hart voor het onderwijs? Help jij onze scholen vooruit met een strategische communicatieblik, helder advies en een vlotte pen? En heb jij daarnaast aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor jou!

Wie zijn wij?

De Gelderse onderwijsgroep Quadraam is één van de grootste onderwijsbesturen van Nederland. Met bijna 1.500 medewerkers bieden wij onderwijs aan 12.000 leerlingen op 15 middelbare scholen in de regio Arnhem, De Liemers en Overbetuwe. Het communicatieteam van Quadraam speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de scholen en het Centraal Bureau bij hun communicatievraagstukken.

Wat ga je doen?

Als allround communicatieadviseur ondersteun je een aantal van onze scholen bij hun interne en externe communicatie. Je ontwikkelt communicatieplannen voor projecten en voorlichtingsactiviteiten binnen de scholen. Je bent de sparring partner voor directeuren, afdelingsleiders en andere collega’s en geeft gevraagd en ongevraagd advies over hun communicatie-aanpak. Als expert arbeidsmarktcommunicatie ben jij de drijvende kracht achter onze communicatie-inspanningen voor het aantrekken van de beste onderwijstalenten. Ook weet jij welke strategie werkt om Quadraam als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Je werkt hierin nauw samen met de collega’s van HR/recruitment.

Zomaar een dag uit het leven van een communicatieadviseur bij Quadraam

Je begint met een kop koffie op het Centraal Bureau in Duiven. Je hebt een drukke, maar boeiende dag voor de boeg! Tijdens het werkoverleg met het communicatieteam bespreken jullie de voortgang van lopende projecten, verdelen jullie de taken en brainstormen jullie over nieuwe ideeën voor de voorlichtingsperiode waarin achtstegroepers hun middelbare school kiezen. Daarna vertrek je naar een van onze scholen voor een adviesgesprek met de schooldirecteur. Jullie bespreken de positionering van de school en de inzet van effectieve communicatiemiddelen rondom de open dag. Je geeft praktische tips en maakt afspraken voor de verdere uitwerking. Na de lunch op het Centraal Bureau brainstorm je met enkele HR-collega’s over nieuwe manieren om Quadraam als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Daarna werk je een social media campagne uit voor het aantrekken van nieuw talent. Na het beantwoorden van een aantal dringende mails sluit je tevreden je werkdag af.

Wat breng jij mee?

- Je bent een ervaren, proactieve en inspirerende adviseur op het gebied van communicatie.

- Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en beschikt over een afgeronde opleiding op het gebied.

van communicatie en/of marketing.

- Je werkt zelfstandig en bent daarnaast een echte teamspeler.

- Je stelt de juiste vragen en komt daardoor- mondeling en schriftelijk - snel tot de kern.

- Je bent nieuwsgierig en zoekt naar manieren om het net weer even beter of anders aan te pakken.

- Je werkt verbindend en hebt oog voor verschillende belangen.

- Met jouw (positief)kritische blik weet je communicatierisico’s snel in te schatten.

- Je vertaalt data- en doelgroep analyses naar concrete acties.

- Je houdt van schakelen tussen strategie en uitvoering.

- Je werkt hard, maar houdt ook van gezelligheid!

Wat bieden wij jou

Een afwisselende baan binnen een organisatie die volop in beweging is. Hierbij hoort een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao vo. Denk aan:

  • Een uitdagende rol binnen een dynamische organisatie, met ambitieuze plannen.
  • Samen werken met een bevlogen team van professionals net zo gepassioneerd als jij.
  • Veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid nemen om je ideeën om te zetten in concrete acties.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Je gaat bij voorkeur aan de slag voor 0,8 FTE. Werkdagen en -tijden bepalen we in overleg en thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met jou in contact.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 11. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.186,- en maximaal € 5.862,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Uiteraard krijg je een laptop en een telefoon.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Interesse?
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een rondleiding krijgen en kennismaken met je potentiële collega’s? Dat kan. Neem contact op met Dianne Kruisdijk, bereikbaar op 06-34128984.

Solliciteer nu!
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Stuur je cv en motivatiebrief, of wees creatief met een portfolio of video. Doe dit uiterlijk 26 juni 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken staan gepland op 2 juli 2024 (eerste ronde) en 4 juli 2024 (tweede ronde).

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Centraal Bureau Quadraam (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!