|

Docent Wiskunde (in opleiding) of vmbo docent met affiniteit met wiskunde en/of rekenen, 0,8 tot 1 FTE

Denk je dat je als school alles rond hebt voor het komende schooljaar, word je toch nog overvallen door het vertrek van twee collega’s: een die die graag op fietsafstand van zijn huis wil werken (en dat is niet in Elst), en een die haar geluk graag in het H/V vakgebied wil beproeven. En dan zit je opeens met flink wat vacatureruimte binnen wiskunde en rekenen! Ben jij die enthousiaste, energieke en innovatieve docent die net als wij graag out of the box denkt? Ga samen met ons en onze leerlingen op onderwijsexpeditie, want jij maakt het verschil!

Jouw baan
De wereld staat niet stil. Het Westeraam beweegt mee vanuit de vraag: hoe leren onze vmbo-leerlingen optimaal? Vanaf september 2024 starten we daarom in onze onderbouw met Wereldonderwijs. De ingrediënten? Een persoonlijke leerroute op basis van thematisch, contextrijk en vakoverstijgend onderwijs rondom acht praktijkgerichte ‘werelden’. Wil je iets meer beeld bij ons onderwijsconcept? Stuur een mail aan Louise Söser (l.soser@hetwesteraam.nl) voor een samenvatting van ons WereldOnderwijs

Als ‘werelddocent’ laat jij je niet leiden door de grenzen van het lokaal. Je biedt jouw vak, in nauwe samenwerking met je vakgroep, contextrijk en levensecht aan. Welke vormen van meten en rekenen kom je tegen in de echte wereld? Hoe motiveer je jouw leerlingen om zich binnen jouw vak(ken) te ontwikkelen tot “wereldburgers”? Jouw lessen sluiten nauw aan bij de beleving van onze leerlingen!

Met jouw coachende, energieke stijl zorg je ervoor dat de leerlingen actief meedoen. Elk kind kan zich bij jou in zijn/haar eigen tempo ontwikkelen; stapsgewijs geef jij hun de regie op het eigen leren.

Ben je tweedegraads bevoegd? heb je ervaring met de doorlopende leerlijn onderbouw/bovenbouw? Misschien ben jij dan degene die als kartrekker van onze vakgroep wiskunde het verschil kan maken! Geef dit vooral aan in je brief of laat het vallen in ons gesprek

Jij bent...
Om deze functie te kunnen vervullen, beschik jij over een aantal eigenschappen:

 • Je bent dol op het werken met vmbo-leerlingen of je hebt de verwachting dat dit goed bij je past. Jij begrijpt dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen; het besef dat onderwijs pas echt landt wanneer leerlingen begrijpen waarom ze leren, zit in jou verankerd.
 • Jij hebt lef! We zitten midden in een verandering, waarop je in grote mate invloed hebt. Jij staat te trappelen om samen met je collega’s een deel van ons onderwijs opnieuw vorm te geven en daarin eigenaarschap te nemen. Je bent dan ook een ‘aanpakker' en hebt graag autonomie.
 • Verder ben je bedreven in coachend lesgeven en het bieden van individuele begeleiding. Jouw flexibiliteit, wendbaarheid en creativiteit stellen je in staat om 'out of the box' te denken en dit gebruik je in je lesmateriaal.

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze ruim 600 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Wij zijn onderdeel van Quadraam scholengroep en werken veel samen met vmbo Maarten van Rossem en met Lyceum Elst.

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Ons WereldOnderwijs draait om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje!

In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Waarom werk ik op Het Westeraam?

 • “Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas.” - Clemon Franssen, docent Nederlands
 • “Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk.” - Nikki Kolks, docente Engels

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

 • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 – 1,0 FTE, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
 • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
 • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je bent tweedegraads docent wiskunde (in opleiding), je hebt een pabo-bevoegdheid, of een vmbo-bevoegdheid, of je bent bereid die te halen.

Contact opnemen? Dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Koen Loose, afdelingsleider onderbouw, via e-mail: k.loose@hetwesteraam.nl. Vanwege de zomervakantie is Koen alleen per mail bereikbaar. De vakantie start op vrijdag 5 juli.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 11 augustus a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 11 augustus 2024
Contactpersoon
Koen Loose
De recruiter van deze functie is
Bo Eilers
School
Het Westeraam
Functie
Wiskunde
Soort onderwijs
VMBO
Opleidingsniveau
HBO, 2e graads
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
0,9 FTE, 0,8 FTE, 1,0 FTE, 0,6 FTE, 0,7 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!