Vacature niet meer actief

Decaan / Adviseur Loopbaanorientatie en begeleiding REGULIER)

De vacature

VACATURE DECAAN/ ADVISEUR LOOPBAANORIENTATIE EN BEGELEIDING HAVO/VWO OP HET LIEMERS COLLEGE, 0,7 FTE (REGULIER)
Ben jij onze enthousiaste en gedreven decaan/ loopbaanadviseur? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan gepersonaliseerd leren? Wil jij graag aan de slag met onze havo en vwo leerlingen op onze locatie Heerenmaten? Lees dan verder!
WAT GA JE DOEN?
Je begeleidt leerlingen bij het oplossen van specifieke problemen die te maken hebben met de studie en het samenstellen van een vakkenpakket of de loopbaankeuze. Ook organiseer en coördineer je projecten binnen loopbaanoriëntatie en -begeleiding, waarbij je zowel intern als extern voorlichting geeft over het profielkeuzeproces als studiekeuzeproces. Je geeft gevraagd maar ook ongevraagd advies aan leerlingen en mentoren. Ook breng je in kaart welke leerlingen dreigen uit te vallen en initieer je hiervoor structurele oplossingen. Je werkt nauw samen met de andere decanen binnen het Liemers College. Je herkent jezelf in de woorden: zelfstandig, pro-actief, flexibel en hebt een langetermijn visie op de ontwikkeling van LOB binnen onze school.

Waarom werk ik bij het Liemers College?
Ik ben hier gaan werken omdat ik houd van deze doelgroep. De directheid en openheid van de leerlingen maakt het heerlijk om met deze groep te werken. We werken hard en we werken echt samen aan onze gezamenlijke doelen. Samenwerken is een must in onze school!’

OVER ONS
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over 4 locaties in Zevenaar. We zijn een grote school, maar door de 4 locaties lijkt dat niet zo. Iedere locatie is klein en persoonlijk georganiseerd. De leerlingen en docenten kennen elkaar. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kennis en vaardigheden aanleren, waar ze in de toekomst veel aan hebben. Onze visie is dan ook: ‘Je presteert het beste als je je op school op je gemak voelt. Op het Liemers College kun je jezelf zijn en mag je je onderscheiden’. En dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar óók voor onze collega’s! Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wat onze locatie kenmerkt? Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? Openheid, reflectief en humor.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per direct (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.
  • Je krijgt een contract voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte kan dit na 1 jaar worden omgezet in onbepaalde tijd.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald als decaan in schaal 10. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.469,00 en maximaal € 4.098,- bruto per maand bij een volledige werkweek (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, te kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • (veel) vrij tijdens de schoolvakanties.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met decanen en loopbaanadviseurs. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten en collega’s innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT BRENG JE VERDER MEE?
Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond of beschikt over hbo werk- en denkniveau met werkervaring en vakkennis op het gebied van decanaat/LOB havo-vwo. Je kunt goed organiseren en overziet welke projecten in het kader van LOB uitgezet moeten worden. Je weet de vakdocenten en mentoren mee te nemen in het LOB-proces en bent op de hoogte van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, opleidingsmogelijkheden en instroomeisen.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en de locatie Heerenmäten van het Liemers College lees je op www.quadraam.nl en www.liemerscollege.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Hilco Boersma, onderwijsdirecteur. Hilco is te bereiken via 0316-583800 of per mail: h.boersma@liemerscollege.nl.

SOLLICITEREN & GESPREKKEN
Reageren kan via Meesterbaan tot en met 20 september 2019. De gesprekken vinden kort daarna plaats.

Deze vacature wordt direct intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur.Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Zevenaar

Postbus 412

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!