Vacature niet meer actief

Afdelingsleider Beekdal Lyceum 0,8-1,0 fte

De vacature

VACATURE TWEE AFDELINGSLEIDERS BEEKDAL LYCEUM, ARNHEM, 0,8-1,0 FTE
Ben jij een ambitieuze afdelingsleider en veranderkundig sterk ontwikkeld? Ben jij verbindend, en besluitvaardig? Wil jij graag leiding geven op een unieke school met een sport- en cultuurprofiel? Ga dan aan de slag op het Beekdal Lyceum in Arnhem!

DE AANLEIDING
Beekdal verkent een nieuwe koers op het gebied van onderwijsontwikkeling en personeelsbeleid. We breiden ons managementteam uit met twee afdelingsleiders die samen met de twee zittende afdelingsleiders een koppel gaan vormen om leiding te geven aan de vakkenclusters alfa & sport/cultuur of beta & gamma. Je wordt daarnaast samen met een van de huidige afdelingsleiders verantwoordelijk voor een leerlingenpopulatie in de onderbouw of bovenbouw.

WIE BEN JE EN WAT GA JE DOEN?
Je bent een coachende leider en organisatorisch sterk onderlegd. Je weet goed te verbinden met je collega’s, maar neemt ook duidelijke beslissingen waarbij je de grote lijnen, doelstellingen en visie niet uit het oog verliest. Samen werk je aan gezamenlijke doelstellingen en zorg je voor voldoende draagvlak. Je kan collega’s stimuleren en ontwikkelen en ruimte creëren voor verdere vernieuwing van het onderwijs. Het scheiden van hoofd- en bijzaken gaat je makkelijk af. Samen met een van de huidige afdelingsleiders geef je leiding aan een groep van ongeveer 50 collega’s en 600 leerlingen. Je bezoekt lessen, coacht je vaksecties en stuurt de mentoren aan. Ook ben je aanspreekpunt voor ouders. Tot slot krijg je de verantwoordelijkheid over een van onze directieportefeuilles, zorg of ICT. Een kleine lestaak kan onderdeel zijn van je baan.

Het MT bestaat in de nieuwe situatie uit een rector en vier afdelingsleiders en is samen verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze school.

WAAROM WERK IK OP HET BEEKDAL LYCEUM ARNHEM?
 • ‘Ik krijg de ruimte die ik nodig heb’
 • ‘De deuren staan hier altijd open. Ik ervaar hierdoor geen hiërarchie’.
 • ‘Eigen initiatief wordt gewaardeerd, er wordt niet snel ‘nee’ gezegd’.
 • ‘Omdat sommige van onze leerlingen topsporter zijn, wordt er meer flexibiliteit van mij gevraagd. Dit bevalt mij erg goed’.
 • ‘Wij werken op een van de mooiste plekken in Arnhem Noord, tussen de heuvels en het groen!’

OVER ONS
Het Beekdal Lyceum is een middelbare school in Arnhem-Noord met een geheel eigen identiteit. Onze leerlingen volgen een sport- of cultuurprofiel. We hebben binnen onze school een opleiding voor topsporters en topdansers. Onze school telt 1.300 leerlingen en is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een middelbare school voor havo en vwo met een 2-jarige brugperiode. Wat ons kenmerkt? Dat er veel ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. Je krijgt vertrouwen om je vak op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk doe je dit wel binnen de schoolbrede kaders. Wanneer je bij ons begint, kun je rekenen op begeleiding en coaching. Zo zorgen wij voor een goede start!

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 december 2019 (startdatum eerder of later uiteraard bespreekbaar en in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie naast park Angerenstein in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Een jaarcontract met een dienstverband voor 0,8-1,0 FTE. Bij goed functioneren ontvang je na 1 jaar een vast aanstelling .
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.459,- en maximaal € 5.403,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand.
 • Een maandelijkse bruto vergoeding ter hoogte van 5% van het maandsalaris ter compensatie van (eventueel) overwerk.
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook kun je deelnemen aan een intervisietraject met andere nieuwe afdelingsleiders.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
 • Je stuurt aan op basis van verbinding, samenwerking en vertrouwen. Je bent een ambitieuze en coachend leider en wilt sámen met het team werken aan onze doelstellingen.
 • Je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je ziet de grote lijnen.
 • Je hebt een 1e graads bevoegdheid.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met een van de portefeuille zorg of ICT.
 • Je kunt reflecteren op je eigen handelen, kwetsbaar opstellen en staat open voor feedback.
 • Tot slot wordt van alle leidinggevenden bij Quadraam verwacht dat zij omgevingsgericht zijn en samenwerking zoeken met de andere scholen van Quadraam. Verder geven zij het goede voorbeeld in het werken aan de eigen professionele ontwikkeling.


LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Beekdal Lyceum lees je op www.quadraam.nl en www.beekdallyceum.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze rector, Niels van der Graaff, 06-21892431 of n.vandergraaff@beekdallyceum.nl. Ook kun je contact opnemen met een van je toekomstige collega’s, Martin Jager en Alice Wolterinck, afdelingsleiders. Beiden zijn te bereiken via 026-320 9820 of per mail: m.jager@beekdallyceum.nl of a.wolterinck@beekdallyceum.nl.

SOLLICITEREN
Solliciteren kan via Meesterbaan tot en met 24 september 2019. We ontvangen via Meesterbaan heel graag jouw motivatie en CV. Heb je een voorkeur voor een vakcluster, directieportefeuille of leerling populatie? Vermeld dit dan in je brief. Worden wij na het lezen van jouw brief en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking tijdens een speeddate. De speeddate en vervolggesprekken worden gepland tussen 1 en 10 oktober 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Bernhardlaan 49

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!