Vacature niet meer actief

Vacature Afdelingsleider Montessori College, Arnhem, 0,8 FTE (regulier)

De vacature

VACATURE AFDELINGSLEIDER MONTESSORI COLLEGE, ARNHEM, 0,8 FTE
Ben jij een ervaren afdelingsleider, een aanpakker met visie? Bewaak jij graag de grote lijnen en zorg jij voor een helder kader? Biedt jij optimaal ruimte voor persoonlijk leiderschap binnen jouw team? Denk en werk jij vanuit kansen en mogelijkheden en wil jij je voor langere tijd verbinden aan onze school? Ga dan aan de slag op het Montessori College in Arnhem!

WIE BEN JE EN WAT GA JE DOEN?
Je bent een coachend leider en procesmatig sterk onderlegd. Je hebt ervaring met het leidinggeven aan projecten en groepen en een sterk ontwikkelde helicopterview. Je bent een coach die zorgt voor een helder speelveld voor het team. Tegelijk weet jij de de kwaliteiten binnen het team goed te herkennen en vooral, te benutten! Je neemt duidelijke beslissingen en gaat confrontaties zeker niet uit de weg. Doordat je ‘hard op de inhoud bent’ en tegelijkertijd ook oog hebt voor de relatie ben je in staat om patronen te doorbreken. Dit, zonder de verbinding met je team te verliezen. Samen met het team realiseer je modern Montessori onderwijs van hoge kwaliteit. Het managementteam bestaat uit twee andere afdelingsleiders en de directeur. Jij bent verantwoordelijk voor de bovenbouw van de havo. Hierbij geef jij leiding aan een groep van ongeveer 18-20 collega’s. Daarnaast krijg je de verantwoordelijkheid voor een aantal schoolbrede portefeuilles, waaronder in ieder geval de portefeuille kwaliteitszorg. Ook ben je verantwoordelijk voor een aantal secties. Vanuit gedeeld leiderschap is het MT verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op onze school.

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vakinhoud en de lesmethode!’
‘Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’


OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 december 2019 (startdatum eerder of later uiteraard bespreekbaar en in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie vlakbij het centraal station in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Een jaarcontract met een dienstverband voor 0,8 FTE. Bij goed functioneren ontvang je na 1 jaar een vast aanstelling.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.459,- en maximaal € 5.403,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand.
 • Een maandelijkse bruto vergoeding ter hoogte van 5% van het maandsalaris ter compensatie van (eventueel) overwerk.
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook kun je deelnemen aan een intervisietraject met andere nieuwe afdelingsleiders.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
 • Onze brede Montessori doelen: maatschappelijke betrokkenheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap passen bij jou. Je herkent jezelf in de woorden: ‘leer mij het zelf te doen’ lef, samenwerken en groei.
 • Je stuurt aan op basis van verbinding, samenwerking en vertrouwen. Je bent een ambitieuze en coachend leider en wilt samen met het team werken aan onze doelstellingen.
 • Je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je beschikt over een helicopterview.
 • Je hebt WO werk- en denkniveau en hebt -bij voorkeur- een 1e graads bevoegdheid.
 • Je hebt affiniteit met de portefeuille kwaliteitszorg.
 • Je kunt reflecteren op je eigen handelen, bent bereid je kwetsbaar op te stellen en staat open voor feedback. Ontwikkeling is voor jou vanzelfsprekend.
 • Tot slot wordt van alle leidinggevenden bij Quadraam verwacht dat zij omgevingsgericht zijn en samenwerking zoeken met de andere scholen van Quadraam. Verder geven zij het goede voorbeeld in het werken aan de eigen professionele ontwikkeling.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Montessori College Arnhem lees je op www.quadraam.nl en www.montessoriarnhem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze rector, Sander Luttje. Sander is te bereiken via 026-3209830 of per mail: s.luttje@montessoriarnhem.nl.

SOLLICITEREN
Solliciteren kan via Meesterbaan tot en met 25 september 2019. We ontvangen via Meesterbaan heel graag jouw motivatie en CV. Worden wij na het lezen van jouw brief en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking tijdens een speeddate. De speeddate en vervolggesprekken worden gepland tussen 2 en 9 oktober 2019.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Utrechtseweg 174

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!