Vacature niet meer actief

ISK-docent NT2 (regulier)

De vacature

ISK Quadraam zoekt een ISK-docent NT2 uren in overleg, minimaal 0,4fte
Vmbo ’t Venster in Arnhem biedt onderwijs in alle vmbo-leerwegen aan. Het onderwijs wordt in de onderbouw en bovenbouw aangeboden in drie profielen: sport, cultuur en ondernemen. ’t Venster is een topsport talent school (LOOT-school) die talenten en topsporters extra faciliteiten biedt om studie en sport te kunnen combineren. Daarnaast is er een Internationale Schakelklas (ISK), die leerlingen uit allerlei landen voorbereidt – met name wat betreft de Nederlandse taal – op de overstap naar een vervolgopleiding.

DE UITDAGING
Gedurende het schooljaar starten er steeds nieuwe leerlingen op de ISK (Internationale Schakel Klassen). In het belang van de leerlingen werkt de ISK niet met wachtlijsten, maar kunnen leerlingen zo snel mogelijk naar school. Hierdoor ontstaan gedurende het schooljaar nieuwe klassen. Voor het schooljaar 2019-2020 zijn we daarom doorlopend op zoek naar ervaren docenten die het team van ISK Quadraam komen versterken. Op korte termijn wordt er een nieuwe klas verwacht.

Als docent zorg je ervoor dat leerlingen die net in Nederland zijn komen wonen de Nederlandse taal onder de knie krijgen, passend bij het niveau waarop ze na de ISK-opleiding gaan uitstromen. Je verricht de reguliere werkzaamheden als docent, maar de grootste uitdaging is de doelgroep waar je dit mee en voor doet.
Je werkt met een groep jongeren met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. De verschillen tussen de leerlingen zijn groot. Dat vraagt om doorzettings-vermogen, creativiteit én onderwijservaring. Naast het aanleren van de Nederlandse taal, draag je ook bij aan de brede ontwikkeling van de leerling en help je de leerling een volwaardige plek te vinden in de Nederlandse maatschappij.

WAT BRENG JE MEE?
Voldoe jij aan de volgende eisen om de functie succesvol in te vullen, dan komen we graag met je in contact:
  • Je hebt een afgeronde Pabo-opleiding of een 2e graads bevoegdheid voor het VO.
  • Een afgeronde NT2-opleiding is een pré. Heb je geen afgeronde NT2-opleiding, maar wel ervaring met taalonderwijs aan leerlingen in de leeftijd 12-16 jaar, dan komen we graag met je in contact.
  • Naast NT2-docenten zoeken we ook rekendocenten. Ervaring met rekenonderwijs aan anderstaligen is een harde eis.
  • Je hebt de vakinhoudelijke en pedagogische competenties om stof goed over te brengen.
  • Verder ben je enthousiast, ben je zeer flexibel, geef je niet snel op en kun je goed improviseren. Tot slot bouw je graag mee met het team ten behoeve van kwalitatief goed ISK-onderwijs.
WIJ BIEDEN
De ISK is onderdeel van Quadraam en is gevestigd op twee locaties: vmbo ’t Venster en het Olympus. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Je krijgt alle middelen en mogelijkheden voor permanente professionalisering aangeboden door middel van ons eigen ontwikkelingscentrum Quriuz (www.quriuz.nl).

De duur en omvang van je dienstverband worden met jou besproken tijdens de kennismaking. De omvang en duur hangt samen met het aantal leerlingen binnen de ISK. We nodigen kandidaten die al werkzaam zijn binnen Quadraam van harte uit om te solliciteren! Detachering of een uitbreiding van uren behoort zeker tot de mogelijkheden.

De functie van docent NT2 is gewaardeerd conform schaal LB (minimaal € 2.747,- en maximaal € 4.186,--).
De arbeidsvoorwaarden tref je aan op onze werken bij website. Bekijk deze hier!

HEB JE VRAGEN?
Meer informatie over de ISK staat op https://vmbo-venster.nl/Onderwijs/ISK. Meer informatie over Quadraam is te vinden op www.quadraam.nl.

Voor vragen kun je terecht bij Sanne van der Veen (coördinator). Zij is te bereiken via 026-3209850.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Je kunt op deze vacature reageren t/m 20 december 2019. We nemen zo snel mogelijk contact met je op wanneer jouw CV en motivatiebrief onze interesse heeft gewekt.

Vermeld in jouw motivatiebrief waarom je voor de ISK zou willen werken en wat je onze leerlingen te bieden hebt. Daarnaast lezen we ook graag terug per wanneer je beschikbaar bent en voor hoeveel uur.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

LET OP! Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen wij in behandeling.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Thomas a Kempislaan 82

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!