Vacature niet meer actief

Docent Geschiedenis 1e graad 0,2 FTE (vervanging)

De vacature

Docent Geschiedenis 1e graad op het Lorentz Lyceum in Arnhem, 0,2 FTE
Helaas is onze collega tijdelijk afwezig en zijn wij met spoed op zoek naar een enthousiaste vervanger! Ben jij 1e graads docent Geschiedenis en wil jij graag lesgeven op onze tweetalige school in Arnhem? Ben jij op korte termijn beschikbaar om 6 lesuren te verzorgen aan onze TTO-klas (Engelstalig)? Lees dan snel verder!

WAT GA JE DOEN?
Jij mag onze (internationale) leerlingen op een inspirerende en motiverende wijze Geschiedenis geven! Je geeft voor de duur van 6 tot 8 weken les aan 3 klassen, waarvan 1 klas in het Engels les krijgt. Het is jouw 2e natuur om te bekijken wat onze leerlingen nodig hebben en jij past waar nodig je werkvormen daar op aan. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je vaksectie.

Waarom werk ik op het Lorentz Lyceum in Arnhem?
‘Vanaf dag 1 ben je op het Lorentz een collega, niet een nieuweling. Ik ben niet eerder op een school zo vriendelijk en warm ontvangen, iedereen is bereid om je te helpen als dat nodig is’.
Lotte den Boogert (docente aardrijkskunde)

OVER ONS
Het Lorentz Lyceum is onderdeel van Quadraam en een toegankelijke school in Arnhem Zuid. Wij bieden onderwijs aan op havo, vwo, Gymnasium en OPUS (afdeling hoogbegaafden). Wat ons kenmerkt? Wij zijn een internationaal georiënteerde school waar gewerkt wordt aan een mengvorm van traditioneel les geven en werken aan projecten en uitwisselingen. Er zijn regelmatig leerlingen op reis en buitenlandse leerlingen in de school. Leerlingen van onze school doen mee aan Model United Nations congressen, waarbij in de onderbouw wordt gewerkt volgens het uitgangspunt van International Middle Year Curriculum.
Binnen het Lorentz werken wij met een hecht en fijn team samen. Je krijgt bij ons volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij belangrijk. Wanneer je bij ons begint, word je begeleid door onze sectie en een docentenbegeleider.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per direct voor de duur van de vervanging een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
  • Je gaat aan de slag voor 6 lesuren (0,2 FTE) voor de duur van de vervanging.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in LB, met minimaal € 2.747,- bruto per maand en maximaal € 4.186, - bruto per maand.
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze betalen we naar rato direct uit, naast je salaris.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten Geschiedenis.
  • Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JE VERDER MEE?
Om de functie succesvol in te vullen, ben je in het bezit van een 1e graad bevoegdheid Geschiedenis of je bent in opleiding voor 1ste graad. Verder ben je in staat om les te geven in de Engelse taal. Ook heb je lef en fijne klik met onze internationale leerlingen!

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Lorentz Lyceum lees je op www.quadraam.nl en www.lorentzlyceum.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze conrector, Maartje Buijs, 026-320 2850 of m.buijs@lorentzlyceum.nl.

SOLLICITEREN & GESPREKKEN
Reageren kan via Meesterbaan tot en met vrijdag 8 november 2019. De gesprekken vinden kort daarna plaats.

LET OP! Alleen sollicitaties via Meesterbaan kunnen wij behandeling nemen.

Altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan op www.werkenbijquadraam.nl.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Groningensingel 1245

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!