Vacature niet meer actief

Docent Filosofie 1e graad (vervanging)

De vacature

Docent Filosofie 1e graad, 0,3-0,35 FTE

Helaas is onze bevlogen en enthousiaste docent Filosofie naar verwachting langdurig afwezig. Daarom zoeken wij – maar ook onze collega’s van het Liemers College Heerenmaaten- met spoed een enthousiaste vervanger! Ben jij 1e graads bevoegd en wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs? Werk jij al in het onderwijs of juist in het bedrijfsleven? Heb jij een bevoegdheid maar ben je werkzaam buiten het onderwijs? Wil jij inspireren en kennis delen? Lees dan verder!

Inspireer en deel je kennis!
Wij zijn binnen Q-Highschool op zoek naar docenten die een rol willen vervullen. Mensen die voor de Q-highschool werken, weten dat leren in de echte wereld gebeurt, vinden het leuk om te pionieren, zetten al hun talenten én hun netwerk in en willen zelf heel veel leren.

Waarom werk ik (ook) bij de Q-highschool?
‘Ik combineer mijn werk bij de Q-highschool met mijn baan op school. De dingen die ik in de Q-highschool uitprobeer, neem ik ook weer mee terug naar mijn eigen school’

‘Ik heb onlangs samen met een ontwikkelingsbedrijf in domotica voor de zorg een module ontwikkeld en uitgevoerd in de Q-highschool. Leuk om te zien hoeveel het bedrijfsleven kan toevoegen aan de onderwijswereld’

Wie ben jij?
Voor het parcours filosofie zijn wij op zoek naar verschillende deskundige, creatieve en innovatieve mensen, die dit parcours samen met leerlingen en experts vanuit het bedrijfsleven willen ontwerpen, inrichten en uitvoeren, waaronder een eerstegraads bevoegd docent filosofie. Ben jij diegene die dit parcours projectmatig kan vormgeven? Of wil jij uitdagende modules ontwerpen en/of uitvoeren voor dit parcours? Heb je een netwerk in het bedrijfsleven, werk jij al binnen het onderwijs of werk je zelf voor een profit-organisatie? Durf jij als ‘docent’ de buitenwereld naar binnen te halen en leerlingen de economische wereld te laten zien? Pak dan een rol in dit parcours en werk mee aan onderwijs dat leerlingen écht op hun toekomst voorbereidt.

De volgende rollen zijn beschikbaar voor dit parcours:
 • eindexamenverantwoordelijke (bevoegdheid vereist)
 • parcoursbouwer
 • moduleontwerpers
 • vakdidactisch begeleider(s)
 • organisator
 • experts
Kies voor de rol die het beste bij je past. Het is mogelijk om verschillende rollen te combineren. Kijk op https://q-highschool.nl/werken-bij/ voor gedetailleerde informatie.

OVER ONS
De Q-highschool is een jong initiatief van Quadraam. Q-Highschool bedenkt, ontwerpt en organiseert flexibel en innovatief onderwijs voor alle leerlingen van de 14 Quadraamscholen. Er zijn nog weinig gebaande paden: die leggen we samen aan.

De Q-highschool organiseert parcoursen en avonturen:

Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het tempo en de volgorde van hun traject.

Avonturen zijn innovatieve en avontuurlijke leertrajecten, die uitgaan van leervragen van leerlingen. Een voorlopersgroep ontwerpt samen met een wegwijzer een innovatief leertraject, waarbij andere leerlingen zich kunnen aansluiten. Tijdens het avontuur gaan zij samen op zoek naar antwoorden en werken toe naar een zelfgekozen eindresultaat. Op www.Q-highschool.nl vind je alle informatie over onze visie en onze aanpak.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin jij het beste van jezelf kunt laten zien en waarin je samenwerkt met mensen uit verschillende scholen en de buitenwereld. De arbeidsvoorwaarden passen bij de rol(len) die je wilt vervullen en worden individueel met jou afgestemd. Wil je je rol bij de Q-highschool combineren met een studie of een baan op een school of in het bedrijfsleven? Dat kan ook!

Bij de vaste rollen (zoals eindexamenverantwoordelijke of vakdidactisch begeleider) horen de arbeidsvoorwaarden van Quadraam en de CAO-VO:
 • Een inschaling passend bij de rol en op basis van jouw kennis en ervaring conform CAO-VO.
 • Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze betalen wij direct uit naast je salaris (uiteraard naar rato).
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
Bij de tijdelijke rollen (zoals parcoursbouwer en modulemaker of expert) maken we individuele afspraken met je. Daarbij hoort werken op factuurbasis of voor een speciale vergoeding ook tot de mogelijkheden. Bij q-highschool.nl/werken-bij/ zie je bij de betreffende rol welke mogelijkheden er zijn.

Q-highschool werkt nauw samen met Quriuz, de huisacademie van Quadraam. Bij Quriuz kun je je volop ontwikkelen, bijvoorbeeld in het innovatielab waar jij je innovatieve skills nog verder kunt uitbreiden.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Q-highschool en Quadraam lees je op www.q-highschool.nl en www.quadraam.nl.
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met José Janssen, kwartiermaker van de Q-highschool: 0622716056 of per mail: j.janssen@quadraam.nl.

SOLLICITEREN
Solliciteren kan via Meesterbaan tot en met 15 november 2019. Maar wees er snel bij, want we gaan met iedere geschikte kandidaat meteen in gesprek. Toon ook je belangstelling door te bellen of te mailen. Of nog beter: stuur ons een kennismakingsfilmpje van jezelf via Whatsapp!

GA OOK AAN DE SLAG BIJ HET LIEMERS COLLEGE!
Bij het Liemers College Heerenmeeten zijn wij ook op zoek naar een docent Filosofie. Je kunt deze functie prima combineren met de functie in Zevenaar. Laat ons vooral weten als je interesse hebt.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Duiven

Postbus 7

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!