Vacature niet meer actief

Pedagogisch concierge 0,8 – 1,0 fte (regulier)

De vacature

VACATURE PEDAGOGISCH CONCIERGE 0,8 – 1,0 FTE (REGULIER)
Ben jij een enthousiaste pedagogisch conciërge en lijkt het jou leuk om te komen werken op het Montessori College in Arnhem? Sta jij stevig in je schoenen en heb je affiniteit met leerlingen? Lees snel verder.

WAT GA JE DOEN?
In jouw baan als pedagogisch conciërge draag je mede zorg voor een veilig en positief leer- en leefklimaat in onze school. Dit doe je door het houden van toezicht in het gebouw/schoolterrein, het aanspreken van leerlingen op (on-)gewenst gedrag en het verrichten van ondersteunde facilitaire werkzaamheden.
Je bent onder andere verantwoordelijk voor het goed verlopen van pauze-surveillance en coacht/stuurt de schoolstewards aan. Als pedagogisch conciërge heb je een voorbeeldfunctie en ben je een echte ‘spil’ in de school. Je hebt overzicht over het geheel en je bent in staat om probleemsituaties in te schatten en proactief gesprekken met leerlingen en collega’s te voeren. Ook ondersteun je collega’s met de follow-up van afspraken. Zo zie je bijvoorbeeld toe op de afhandeling van verzuimafspraken in de middag en voer je (preventief) gesprekken met leerlingen naar aanleiding van ongewenst gedrag op school. Onze brede Montessori doelen: maatschappelijke betrokkenheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap passen bij jou. Je herkent jezelf in de woorden: ‘leer mij het zelf te doen’ lef, samenwerken en groei.

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
 • ‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, eigen regie hebben en initiatief nemen in mijn werkzaamheden, passend binnen binnen de gestelde kaders. Net als voor onze leerlingen: vrijheid in gebondenheid!’
 • ‘Voor mij is het samenwerken in een team, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
 • ‘Een school met enthousiasme en ambitie: ‘samen iedere dag een beetje beter’!

OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou met ingang van 1 maart 2020 een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze school vlakbij het centraal station in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Een contract tot einde van het schooljaar voor 0,9 FTE. Bij goed functioneren en voldoende formatie is een eventuele verlenging mogelijk.
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 5. Je salaris bedraagt dan minimaal € 1.811,00 en maximaal € 2.588,00 per maand. (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Je bent iemand die het werk ziet ‘liggen’ en pro-actief te werk gaat. Ook ben je handig. Zowel in de omgang als met het oppakken van kleinere facilitaire werkzaamheden. Je bent een sparring-partner voor de afdelingsleiders en mentoren. Je bent sociaal, duidelijk en rechtvaardig. Je weet van aanpakken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je denkt en werkt het liefst vanuit kansen. Kortom: je bent een echte spin in het web!
Om deze functie goed te kunnen vervullen vragen we van jou een afgeronde mbo-opleiding, bij voorkeur SPW / onderwijsassistent of aanverwant. Verder vinden wij het belangrijk dat je affiniteit hebt met onze mavo en havo leerlingen.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Montessori College Arnhem lees je op www.quadraam.nl en www.montessoriarnhem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur, Sander Luttje. Sander is te bereiken via 026-3209830 of per mail: s.luttje@montessoriarnhem.nl.

SOLLICITEREN
Solliciteren kan via Meesterbaan tot en met dinsdag 26 november 2019. We ontvangen via Meesterbaan heel graag jouw motivatie en CV. Worden wij na het lezen van jouw brief en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking. De gesprekken vinden in de week vrijdag 29 november 2019 of in de week van 1 december a.s. plaats.

MEER WETEN!
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Utrechtseweg 174

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!