Vacature niet meer actief

Docent Economie 1e graad (vervanging)

De vacature

Docent Economie 1e graad, +/- 0,4 FTE (vervanging)
Een collega economie gaat in maart 2020 3 maanden met verlof. Daarom zijn op zoek naar een enthousiaste vervanger! Ben jij een 1e graads docent Economie? Heb je ervaring met lesgeven aan bovenbouw klassen havo en vwo en lijkt het jou leuk om les te gaan geven op onze school? Lees dan verder.

WAT GA JE DOEN?
Jij gaat onze (internationale) leerlingen op een inspirerende en motiverende wijze economie les geven! Het is jouw 2e natuur om te bekijken wat onze leerlingen nodig hebben en jij past waar nodig je werkvormen daarop aan. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je vaksectie.

Waarom werk ik op het Lorentz Lyceum in Arnhem?

‘Vanaf dag 1 ben je op het Lorentz een collega, niet een nieuweling. Iedereen is bereid om je te helpen als dat nodig is’.
Lotte den Boogert (docente aardrijkskunde)

‘Doordat er veel gebeurt op het Lorentz, kun je jezelf op verschillende gebieden blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van leerlingbegeleiding of het organiseren van allerlei internationale activiteiten’.
Kevin Slothouwer (tto coördinator)

OVER ONS
Het Lorentz Lyceum is onderdeel van Quadraam en een toegankelijke school in Arnhem Zuid. Wij bieden onderwijs aan op havo, vwo, Gymnasium en OPUS (afdeling hoogbegaafden). Wat ons kenmerkt? Wij zijn een internationaal georiënteerde school waar gewerkt wordt aan een mengvorm van traditioneel les geven en werken aan projecten en uitwisselingen. Er zijn regelmatig leerlingen op reis en buitenlandse leerlingen in de school. Leerlingen van onze school doen mee aan Model United Nations congressen, en in de onderbouw wordt gewerkt volgens het uitgangspunt van International Middle Year Curriculum.
Binnen het Lorentz werken wij met een hecht en fijn team. Je krijgt bij ons volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij belangrijk. Wanneer je bij ons begint word je begeleid door leden van de sectie en door een docentenbegeleider.


WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou vanaf maart 2020 een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk het pakket aan arbeidsvoorwaarden,conform CAO VO.
  • Je gaat aan de slag voor de duur van de vervanging voor 0,4 FTE.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in
LB, met minimaal € 2.747,- bruto per maand en maximaal € 4.186, - bruto per maand.
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 7,4%.
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Dit bedrag wordt naar rato direct uitbetaald naast je salaris. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen via Coolblue en Bol.com etc.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen en ook een netwerk met andere economiedocenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
  • Mogelijkheid om door te groeien binnen zowel het Lorentz Lyceum als binnen Quadraam.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JIJ MEE?
Om de functie succesvol in te vullen, ben je in het bezit van een 1e graad bevoegdheid Economie en heb je ervaring met lesgeven aan de bovenbouw/ examenklassen. Je hebt lef en een duidelijke visie op het vak.
LATEN WE KENNISMAKEN!
Meer informatie over Quadraam en het Lorentz Lyceum lees je op www.quadraam.nl en www.lorentzlyceum.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze conrector, Caroline Herbermann, 026-32002850 of c.herbermann@lorentzlyceum.nl.

Hebben wij elkaar gesproken, en is er een wederzijdse klik? Dan nodigen wij jou van harte uit een dagje mee te lopen of kennis te maken met een van je toekomstige collega’s. Tot binnenkort!

SOLLICITEREN & GESPREKKEN
Reageren kan alleen via Meesterbaan tot en met 5 januari 2020. De gesprekken vinden kort daarna plaats.

MEER WETEN!
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Groningensingel 1245

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!