Vacature niet meer actief

Directeur Onderwijs & Onderzoek

De vacature

VACATURE DIRECTEUR ONDERWIJS & ONDERZOEK 0,8-1,0 FTE

Kleur je graag binnen de lijntjes? Pas je graag op de winkel? Óf ben je een echte pionier die graag zijn eigen functie maakt? Spreekt dat laatste aan? Lees dan vooral verder.

DE AANLEIDING
De wereld verandert en wij veranderen mee. Onze scholen doen volop aan Onderwijs- en onderzoekontwikkelingen. We verwachten een kritische en onderzoekende houding van onze leerlingen en collega’s, en bieden modern en professioneel onderwijs. Bij al deze ontwikkelingen kunnen onze scholen wel wat ondersteuning en vernieuwende blikken gebruiken. Quadraam is een lerende gemeenschap die alle kennis en kunde die er is, met elkaar wil verbinden. Daarom creëren we binnen Quadraam een nieuw onderdeel, de afdeling Onderwijs & Onderzoek! Ons doel? Inspireren, kennis delen, aantonen én laten zien dat dingen werken. Onze scholen, collega’s en leerlingen handvatten geven om zelf onderzoek te doen. Kortom, vanuit Onderwijs & Onderzoek willen we onze scholen ondersteunen, verbinden en voorzien van kennis en innovaties.

WIE BEN JE EN WAT GA JE DOEN?
 • Je bent een snelle denker en proactief. Je bent enorm nieuwsgierig en wat je niet weet zoek je uit en maak je je snel eigen. Netwerken en weten waar je welke kennis haalt gaat je makkelijk af.
 • Je bent een aanjager en ambassadeur. Je ziet wat werkt en bent in staat ‘sneeuwbaleffecten’ te creëren.
 • Je hebt een duidelijke visie op onderwijskundige ontwikkelingen en innovaties.
 • Je snapt dat de wereld en samenleving snel verandert en wat dit betekent voor ons speelveld.
 • Je hebt -bij voorkeur- aantoonbare ervaring met onderzoek, onderwijskundige ontwikkelingen en subsidies.
 • Je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je ziet de grote lijnen en houdt overzicht over jouw portefeuille en eindverantwoordelijkheden.
 • Je bent een sterke, maar ook ‘prikkelende’ gesprekspartner voor het College van Bestuur (CvB) en de diverse directies. Je hebt zelfvertrouwen, lef en ‘dwarsdenken’ gaat je prima af.
 • Je kunt reflecteren op je eigen handelen, je ook kwetsbaar opstellen en je staat open voor feedback.
 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau, verkregen uit relevante werkervaring.
 • Je bent omgevingsgericht en zoekt veel samenwerkingen op. Ook geef je graag het goede voorbeeld.
 • En, ben jij -net als wij- verliefd op het onderwijs, heb je flair en humor? Dan heb je zeker een streep voor.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 april 2020 (uiteindelijke startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op het CBQ in Duiven. Je krijgt de verantwoordelijkheid om samen met het CvB, de school- en functionele directeuren de strategische agenda van Quadraam te realiseren. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden uit de CAO VO.
 • Een dienstverband voor één jaar met de intentie deze om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 4.942,- en maximaal € 6.604,- (schaal 14 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 100,- per maand.
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag kopen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk en je eigen functie te creëren.
OVER ONS
Binnen Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep, is de afdeling Onderwijs & Onderzoek dus een nieuw te vormen onderdeel van het Centraal Bureau Quadraam (CBQ). Het CBQ is de bovenschoolse organisatie die samen met de afdelingen Communicatie, HR & Organisatieontwikkeling en een nieuwe afdeling Bedrijfsvoering bijdraagt aan de continuïteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering van Quadraam en haar scholen. De nieuwe afdeling Onderwijs & Onderzoek wordt gevormd door samenvoeging van verschillende teams, waaronder Quriuz, (onze huisacademie) en de Q-Highschool, Kwaliteit, Informatiemanagement, Diagnostiek & Advies. Onze nieuwe directeur wordt medeverantwoordelijk voor het vormgeven van de strategische koers en resultaten van de Quadraam strategie.

Onder Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep vallen 14 middelbare scholen in de regio Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Iedere dag werken ruim 1.500 bevlogen professionals op 14 middelbare scholen aan de toekomst van onze 13.000 leerlingen. Met een professionele organisatie en excellent werkgeverschap speelt Quadraam een vernieuwende rol en is zij een aansprekende maatschappelijke partner. Gezamenlijk geven we betekenis aan een veranderende nieuwe wereld! En hoewel onze scholen verschillend zijn, hebben wij wel een aantal gezamenlijke kenmerken. Zo vinden wij samenwerken belangrijk, maar ook plezier, teamspirit, open cultuur, ontwikkeling, vertrouwen en werken vanuit kansen. Onze docenten, medewerkers en MT- en directieleden krijgen bij ons volop ruimte en vertrouwen om hun vak op de beste manier vorm te geven.

LATEN WE KENNISMAKEN
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur HRM, Hans de Reus, 06-438 72978 of h.dereus@quadraam.nl. Ook kun je contact opnemen met Marieke de Wildt, adviseur Recruitment & Arbeidsmarktcommunicatie op 06- 456 41 694 (appen mag ook) of m.dewildt@quadraam.nl. Wij staan je graag te woord.

VERTEL HOE JIJ HET ZIET
Zoals je leest is het een nieuwe functie. We hebben zeker een duidelijke visie en weten waar we naar toe willen, maar hoe de functie er exact uit moet komen te zien? Dát ga jij ons vertellen.

Je interesse kenbaar maken kan via Meesterbaan tot en met 13 januari 2020. We ontvangen heel graag jouw motivatie en CV. Worden wij na het lezen van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste kennismaking.
De eerste kennismaking en vervolggesprekken worden gepland vanaf 20 januari 2020.

Het opnemen van een persoonlijke pitch in een korte video en een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

P.s. Wij zijn niet alleen op zoek naar een directeur Onderwijs & Onderzoek maar ook naar een directeur Bedrijfsvoering. Meer weten? Bekijk de vacature op www.werkenbijquadraam.nl.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Duiven

Postbus 7

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!