Vacature niet meer actief

Afdelingsleider vmbo 't Venster 0,8- 1,0 FTE

De vacature

VACATURE AFDELINGSLEIDER VMBO 't VENSTER, 0,8 – 1,0 FTE

Ben jij onze nieuwe energieke, vakbekwame en doortastende afdelingsleider met een groot hart & passie voor onze vmbo-leerlingen? Wil jij samen met docenten en leerlingen onze ambities verder vormgeven? Ben jij veranderkundig sterk onderlegd én weet je er voor te zorgen dat de ontwikkelingen breed gedragen worden? Zet je graag je tanden in een uitdaging en ben je niet voor één gat te vangen? Ga dan aan de slag op vmbo ’t Venster in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Na enige tijd van krimp is stabilisering van het leerlingenaantal weer in zicht. Als afdelingsleider denk en werk je mee aan de noodzakelijke onderwijskundige en organisatorische uitdagingen. Tegelijkertijd borg je de ingezette koers en veranderingen. We vinden het belangrijk dat de nieuwe afdelingsleider met zijn/ haar voeten in de klei durft te staan en zich opstelt als meewerkend voorman of vrouw. Daarom vragen wij ook van je om 1 of 2 lesuren in de week les te geven. Dit kan zijn; een les LOB, studievaardigheden of zelfs Wiskunde, net wat bij jou past.
Onze directeur is ook verantwoordelijk voor ISK Quadraam, wat betekent dat je veel ruimte krijgt en vrij zelfstandig werkt. In het MT werk je samen met de directeur en twee afdelingsleiders.
Wat jou kenmerkt? Je hebt hoge verwachtingen van leerlingen en jouw collega’s en daagt hen graag uit. Je werkt vanuit vertrouwen. Doelen stellen en deze nastreven geven jou energie. Je bent zichtbaar en het motto ‘zeggen wat je doet & doen wat je zegt’ past bij jou.

Waarom werk ik op ’t Venster in Arnhem?
‘Ik heb als docent heel bewust voor ’t Venster gekozen. De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en direct. Hierdoor weet je wat je aan ze hebt en wat je van ze kan en mag verwachten. Op ’t Venster heb je als docent echt een toegevoegde waarde. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière. Dit spreekt mij als mens en docent erg aan!’ John van der Linde, docent Wiskunde Vmbo ’t Venster

OVER ONS
Vmbo ’t Venster in Arnhem Noord biedt onderwijs in alle vmbo-leerwegen aan met drie profielen: sport, cultuur en ondernemen. Wij zijn een topsport talent school (LOOT-school) die talenten en topsporters extra faciliteiten biedt om studie en sport te kunnen combineren. Vmbo ‘t Venster is met 530 leerlingen een school die volop in ontwikkeling is. Ieder dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen. Als wij ons ontwikkelen, doen de leerlingen dat ook!
In ons gebouw en op het Olympus College zitten onze Internationale Schakelklassen (ISK) en bieden we onderwijs voor nieuwkomers. Deze leerlingen stromen vaak door naar ons eigen vmbo. Een goede samenwerking is dus noodzakelijk en daar werken wij hard aan. Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers.

Wat onze locatie kenmerkt?
Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders.
Onze kernwaarden? We leren onze leerlingen betrouwbaar te zijn in het nakomen van afspraken, de lat voor hun eigen ontwikkeling hoog te leggen én mee te werken aan een veilig leerwerkklimaat. Dit betekent dat wij als team zorgen dat we zelf betrouwbaar zijn, zorgen dat onze pedagogische en didactische aanpak vakbekwaam én breed gedragen is, om zo onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 augustus 2020 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie in Arnhem Noord. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden uit de CAO VO.
 • Je start met een jaarcontract en gaat aan de slag voor 0,8- 1,0 FTE. Bevalt het van beide kanten uit goed? Dan kan je contract na 1 jaar worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.459,- en maximaal € 5.403,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Veel vrije dagen! (conform cao vo).
 • Vaste onkostenvergoeding en reiskosten tussen locaties Quadraam van € 50,- per maand
 • 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 7,4%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag kopen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk en je eigen functie te creëren.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook kun je deelnemen aan een intervisietraject met andere nieuwe afdelingsleiders.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
 • Je bent energiek en enthousiast;
 • Je stuurt aan op basis van verbinding, integriteit, samenwerking en vertrouwen.
 • Je bent een ambitieuze en coachend leider (met minimaal 3 jaar relevante ervaring in een leindinggevende positie) en wilt sámen met het team werken aan onze doelstellingen;
 • Je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je ziet de grote lijnen;
 • Je kunt snel schakelen tussen conceptueel denken en operationeel handelen;
 • Jij hebt hoge verwachtingen en kan jouw collega’s op een positieve manier prikkelen en uitdagen;
 • Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en staat open voor feedback;
 • Je bent omgevingsgericht en zoekt samenwerking op, ook binnen Quadraam. Ook geef je graag het goede voorbeeld;
 • En, ben jij -net als wij- verliefd op onze ISK en vmbo leerlingen, heb je flair en humor? Dan heb je zeker een streep voor.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag uiterlijk 22 maart 2020 jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Solliciteren kan via Meesterbaan.
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur Ramona Stael, 026-3209850 of r.stael@vmbo-venster.nl. Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal plaatsvinden in de eerste week van april 2020 via Skype/ Microsoft Teams..

Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.
Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Thomas a Kempislaan 82

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!