Vacature niet meer actief

Senior communicatieadviseur (0,8 fte)

De vacature

De uitdaging
Durf jij van gebaande paden af te wijken? Denk jij in scenario’s in plaats van plannen? Kun jij ons iets leren? Dan ben jij wellicht wel de strategische communicatieadviseur die wij zoeken.

Wij willen onze communicatieafdeling laten groeien van een meer uitvoerende afdeling naar een team dat zowel de scholen als het college van bestuur en de functionele afdelingen zoals HR en Financiën ondersteunt met strategisch advies. Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om de communicatieafdeling van Quadraam verder te professionaliseren?

De communicatieafdeling bestaat op dit moment uit een communicatiemanager, twee communicatiemedewerkers en een adviseur.
Wat ga je bij ons doen?
Je werkzaamheden zullen heel divers zijn: van positionerings- en profileringsvragen tot interne communicatievraagstukken, van persvoorlichting tot het analyseren van leerlingenstromen. Concrete vraagstukken waar je een rol bij zult gaan spelen: hoe betrekken we medewerkers van de scholen bij de overkoepelende stichting Quadraam? Hoe zorgen we ervoor dat de juiste leerling op de juiste plek komt? Hoe creëren we eenheid zonder de vrijheid van de scholen uit het oog te verliezen?

Wat breng je mee?
Je bent zeer allround. Als je een expertise meebrengt, zou dat bij voorkeur interne communicatie zijn. Je bent een strategische denker met een hands-on mentaliteit. Je toont initiatief, bent accuraat, flexibel, proactief en daadkrachtig en houdt ervan de mouwen op te stropen. Je hebt een sterk analytisch vermogen. Je bent een teamspeler die floreert bij snel veranderende omstandigheden. Organisatiesensitiviteit en uitstekende contactuele vaardigheden zijn een belangrijke eis. Je bent open en toegankelijk, en bezit overtuigingskracht. Je hebt een pioniersmentaliteit en bent zelfstartend en vernieuwend.

Welke ervaring heb je verder nog?
Je hebt ervaring met het ontwikkelen van communicatiebeleid, (proactieve) persbenadering en woordvoering. Je kent de mogelijkheden en krachten van de huidige en toekomstige communicatiemiddelen en -vormen, inclusief social media. Je hebt een vlotte pen en uitstekende redactionele vaardigheden. Je vindt het leuk om de andere medewerkers van de afdeling te coachen, zodat ze zich vakinhoudelijk verder kunnen ontwikkelen. Je hebt bij voorkeur WO denk- en werkniveau en bent in het bezit van een communicatiediploma. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als (senior) communicatieadviseur.

Wij bieden
Wij streven een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijk-heid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Jij krijgt alle middelen en mogelijkheden aangeboden door middel van o.a. ons interne ontwikkelingscentrum (www.quriuz.nl) om je permanent te professionaliseren.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke benoeming van een jaar. De functie is gewaardeerd conform de schaal 12. �De cao vo is van toepassing.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Marije Blomjous, communicatiemanager: m.blomjous@quadraam.nl, 06-54332999.

Reageren
Reageren op deze vacature kan tot 3 september.

LET OP!! Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen wij in behandeling.

Eventuele sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 10 september.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Duiven

Postbus 7

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!