Vacature niet meer actief

Afdelingsleider met een mavo-hart

De vacature

DE UITDAGING
Heb je een gezonde dosis lef, beschik je over een groei-mindset en heb je ook nog eens een groot hart voor mavo-onderwijs? Lees dan verder! In verband met een interne organisatiewijziging zoeken wij voor onze prachtige school zo spoedig mogelijk een verbindende en ontwikkelingsgerichte afdelingsleider mavo bovenbouw (leerjaar 3 en 4). Een afdelingsleider die samen met zijn collega’s het mavo-onderwijs verder ontwikkelt tot een toekomstbestendige en onderscheidende Montessori leerroute. Je geeft leiding aan een team van ongeveer 20 collega’s en bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van pedagogisch en didactisch handelen in je afdeling. Daarnaast heb je een beperkte lestaak, zodat je verbinding hebt met de onderwijspraktijk.

DE OMGEVING
Montessori College Arnhem (MCA) is een kleinschalige en veilige school. In pedagogiek en didactiek vormt het gedachtegoed van Maria Montessori onze inspiratiebron. Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap op alle niveaus staat daarbij centraal. Er is een cultuur die gebaseerd is op vertrouwen in elkaar en in jezelf. Het MCA heeft circa 75 medewerkers. Naast de directeur bestaat het MT uit drie afdelingsleiders (onderbouw, mavo bovenbouw en havo bovenbouw). Ieder MT-lid is verantwoordelijk voor een aantal school-brede portefeuilles en begeleidt een aantal secties. Op het MCA werken we vanuit gedeeld leiderschap.

WAT BRENG JE MEE?
Je staat stevig in je schoenen en bent een coachend leider voor je teamleden. Je verbindt collega’s, spreekt aan waar nodig en laat ruimte op het juiste moment. Je bent in het bezit van een afgeronde educatieve opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding. Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van leiding aan teams en/of projecten. In jouw denken en handelen staat de leerling centraal. Je hebt affiniteit met montessorionderwijs, of bent bereid je hierin te verdiepen. In het dagelijks handelen laat je zien dat je constructief feedback geeft aan je collega’s, maar deze ook kan ontvangen én omzetten in benodigde acties.

De portefeuilleverdeling van het MT zal nog nader bepaald worden. Ervaring met ICT-/ leermiddelenbeleid is een pré. Wij zoeken nadrukkelijk een collega die zich minimaal voor enkele jaren aan het MCA wil verbinden voor deze functie.

WIJ BIEDEN
Een fijne en bruisende school waarin medewerkers, leerlingen en ouders samen de school maken. Wij willen het waardevolle Montessori gedachtegoed ook in de toekomst het kompas laten zijn voor onderwijsontwikkeling op onze school. Het team zet hier de schouders onder. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Montessori College Arnhem is onderdeel van Quadraam en is daarmee één van de 14 scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Quadraam streeft een cultuur na waarbij samenwerken, zelfverantwoordelijkheid en eigenaarschap hoog in het vaandel staan. Vanuit vertrouwen in de talenten van het eigen personeel investeren wij in de verdere ontplooiing. Je krijgt alle middelen en mogelijkheden voor permanente professionalisering aangeboden door middel van ons eigen ontwikkelingscentrum Quriuz (www.quriuz.nl).
Van alle leidinggevenden bij Quadraam wordt verwacht dat zij omgevingsgericht zijn en samenwerking zoeken met de andere scholen van Quadraam. Ook dienen zij het goede voorbeeld te geven in het systematisch werken aan de eigen professionele ontwikkeling.

Het betreft een tijdelijk dienstverband, dat bij goed functioneren en voldoende formatie kan leiden tot een vast dienstverband. De functie is gewaardeerd conform schaal 12. De CAO VO is van toepassing.

HEB JE VRAGEN?
Meer informatie over Montessori College Arnhem staat op www.montessoriarnhem.nl.
Meer informatie over Quadraam is te vinden op www.quadraam.nl.
De contactpersoon voor deze vacature is Sander Luttje, directeur, te bereiken via telefoonnummer 026-3209830.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Je kunt tot 21 oktober op deze vacature reageren.
De vacature wordt gelijktijdig intern als extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

LET OP!!
Alleen sollicitaties via Meesterbaan nemen we in behandeling.
De selectie- en sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 29 oktober 2018.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure. �

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Arnhem

Utrechtseweg 174

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!