|

Conrector Onderwijs, 0,8-1 FTE

Solliciteer nu!
Conrector Onderwijs (0,8- 1 FTE)
Ben jij onze nieuwe conrector die naast het reguliere lopende onderwijsproces graag meebouwt aan een lerende organisatie? Een verbinder en een netwerker die makkelijk samenwerkt met diverse groepen en individuen én zeer benaderbaar is? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder. 

WAT GA JE DOEN? 
Onze huidige conrector gaat aan de slag op een andere school van Quadraam. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe conrector.

Onze leerlingen zijn nieuwsgierige leerlingen, eigenzinnig en met een onderzoekende houding. Deze houding van de leerling vraagt eenzelfde houding van ons als medewerker. Onze school is volop in ontwikkeling. Naast het lopende primaire proces zijn we bezig met een (continue) ontwikkeling naar een school met professioneel lerende cultuur. We werken aan een klimaat waarin verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat staat boven het afronden van een taak en waar we elkaar feedback mogen geven en we openstaan om deze te ontvangen. Leren met en van elkaar staat daarin centraal.
We ontwikkelen kwalitatief goed onderwijs dat, gezien onze gevarieerde populatie, steeds meer vraagt om maatwerk. We willen leerlingen actief betrekken bij het leren door het meer betekenisvol te laten zijn en de relatie te zoeken met onze omgeving.

Als conrector Onderwijs draag je de zorg voor de reguliere lopende processen. Daarnaast ben jij de katalysator van de (continue) ontwikkeling van onze organisatie. Een functie met veel impact!

Belangrijkste verantwoordelijkheden in de functie van Conrector Onderwijs:
 • zorg dragen voor kwalitatief goed onderwijs samen met het team;
 • het gestructureerd vormgeven en ontwikkelen van het onderwijs dat leerlingen uitdaagt en motiveert, door meer rekening te houden met persoonlijke ontwikkeling, interesses en behoeften van leerlingen;
 • leidinggeven aan de sectieleiders. Je creëert een vruchtbare bodem voor samenwerking met en tussen secties in onze school;
 • het (door)ontwikkelen en inbedden van de professioneel lerende cultuur, waar door het aannemen van een lerende houding ruimte is voor ontwikkeling van individuen en teams;
 • het organiseren van samenwerking tussen schoolleiding, mentorenteams, secties, projectteams en OOP in onze school, waardoor optimaal gewerkt wordt aan onderwijsontwikkeling;
 • het uitbouwen en versterken van de samenwerking met externe relaties van de school.
Hoe je dit gaat aanpakken bespreken we graag in een kennismakingsgesprek.

WIE BEN JIJ?
We zoeken een nieuwe collega die met veel enthousiasme de uitdaging aan gaat. Daarbij hechten we veel waarde aan volgende eigenschappen:
 • gericht op samenwerking en het delen van verantwoordelijkheid, je benut kwaliteiten van anderen;
 • creëren van draagvlak;
 • besluitvaardig en resultaatgericht;
 • verbindend;
 • communicatief en sociaal sterk: je kunt goed luisteren, je bent betrokken en geeft vertrouwen;
 • oplossingsgericht en flexibel.
WAT BRENG JIJ MEE? 
Om deze functie succesvol te kunnen vervullen zijn wij op zoek naar een kandidaat die het volgende meebrengt: 
 • academisch werk- en denkniveau, aangevuld met leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen het (voortgezet) onderwijs. Een opleiding in onderwijsmanagement is zeker een pre;
 • een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, affiniteit met het klassieke gedachtegoed;
 • ervaring met het succesvol transformeren van organisaties, bij voorkeur in het onderwijs;
 • ondernemerschap en creatief denkvermogen;   
 • resultaatgerichtheid;
 • je bent omgevingsgericht en zoekt samenwerkingen binnen en buiten de school en Quadraam op.
CONTEXT  WAARBINNEN JIJ JE WERK UITVOERT 

ONS MT 
Onze school kent een driehoofdige schoolleiding met een rector en twee conrectoren. De 94 medewerkers zijn verdeeld over de drie schoolleiders en een hoofd OOP. Samen met de andere conrector ben je tevens verantwoordelijk voor een aantal schoolbrede portefeuilles. Je legt hierbij verantwoording af aan de rector.

Onze school
Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is een zelfstandig gymnasium met een rijke traditie waar de leerlingen geïnspireerd worden veel te leren en te ontdekken. De taal en de cultuur van de oude Grieken en Romeinen nemen een belangrijke plaats in het onderwijs in. Onze leerlingen, een diverse populatie, gaan graag de discussie aan met hun bevlogen docenten die hen proberen uit te dagen het optimale uit zichzelf te halen. Meer informatie kun je vinden op onze eigen website www.gymnasiumarnhem.nl.

Onze school heeft gekozen voor een matrixorganisatie:
 • Verticaal kennen we vaksecties die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs en de doorlopende leerlijnen. Elke sectie heeft een sectieleider. Jij geeft als conrector Onderwijs leiding aan deze sectieleiders en bent verantwoordelijk voor onderwijsontwikkeling. De decanen en de examencommissie vallen ook onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Horizontaal hebben mentorenteams de verantwoordelijkheid voor de begeleiding van de leerlingen in een jaarlaag. Drie team coördinatoren (jaarlagen 1-2, 3-4 en 5-6) sturen de mentorenteams aan. De conrector leerlingbegeleiding stuurt deze teamcoördinatoren en het ondersteuningsteam aan en is verantwoordelijk voor het beleid m.b.t. begeleiding van leerlingen.
Het Stedelijk Gymnasium Arnhem is onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers.

WIJ BIEDEN JOU 
Wij bieden jou per 01 augustus 2021 (of later wanneer van toepassing) een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven dat het bijdraagt aan de leerlingen en onze school. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.  
 • Je start met een jaarcontract en gaat aan de slag voor 0,8- 1FTE. Bevalt het van beide kanten goed? Dan kan je contract na 1 jaar worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.  
 • Het salaris bedraagt minimaal € 4.435,- en maximaal € 6.178,- (schaal 13 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.  
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.  
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.  
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.  
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.   
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand en een toeslag van 5% per maand. 
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.  
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere conrectoren. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze collega’s innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.  
 • Deelname aan 'Frisse Blik' (intervisiegroep voor nieuwe leidinggevenden Quadraam).
 • Kom je bij Quadraam werken, dan stimuleren we jou om na te denken over jouw bevlogenheid en jouw toekomst. Vanuit ons programma ‘Blijf bevlogen!’ ondersteunen we je met advies, activiteiten en een uitgebreide toolbox. Meer weten? Lees hier verder. 
LATEN WE KENNISMAKEN!  
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons met jouw sollicitatie voor 15 juni 2021. Kies de vorm die bij jou past. We ontvangen graag een motivatiebrief met CV eventueel aangevuld met een leuke videoboodschap. Worden wij enthousiast? Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek op 17 of 18 juni 2021. Het gesprek voor de tweede ronde staat gepland op 24 juni. Het arbeidsvoorwaardengesprek zal plaatsvinden op 28 of 29 juni.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.  

MEER WETEN? 
Meer informatie over Quadraam en het Stedelijk Gymnasium Arnhem lees je op www.quadraam.nl  en www.gymnasiumarnhem.nl.  Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem dan contact op met onze rector, Mirjam Stuiver of conrector Donny Talsma. Mirjam en Donny zijn bereikbaar 026-3209840 of per mail: m.stuiver@stedelijkgymnasium.nl of d.talsma@stedelijkgymnasium.nl.

Alleen sollicitaties via onze website werkenbijquadraam nemen wij in behandeling. 
  
PAS JIJ BIJ QUADRAAM?  
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.  
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!  
  
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.  
 
Solliciteer nu!
Deadline
maandag 14 juni 2021
Contactpersoon
Mirjam Stuiver
School
Stedelijk Gymnasium Arnhem
Functie
Conrector
Soort onderwijs
Gymnasium
Opleidingsniveau
1e graads
Salaris en Schaal
€ 4.435 - € 6.178 (Schaal 13)
FTE
0,9 FTE, 0,8 FTE, 1,0 FTE

Deel deze vacature

Maak kennis met ons

Stedelijk Gymnasium Arnhem Thorbeckestraat, 17, 6828 TS, Arnhem
Deze vacature in PDF?

Waar kom je te werken?

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17
6828 TS Arnhem Netherlands 4

Thorbeckestraat 17 6828 TS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'