|

Vacature niet meer actief

Docent Geschiedenis

Wil jij je carrière vormgeven op onze tweetalige school in Arnhem? Met ingang van het nieuwe schooljaar (2024-2025) zoeken wij een enthousiaste en talentvolle docent geschiedenis. Ben jij de enthousiaste docent die graag meedenkt over het voortgezet onderwijs en wil jij onze vaksectie komen versterken? Kom dan werken bij het Lorentz Lyceum. Lees snel verder!

Jouw baan
Je gaat lessen verzorgen aan onderbouwleerlingen havo en vwo. De meeste leerlingen in jouw klas volgen Nederlandstalig onderwijs. Het kan zijn dat je af en toe schakelt naar het Engels. Niet alleen schakelen in taal, maar jij schakelt ook tussen onwijs boeiende en interessante onderwerpen. Jij behandelt thema’s als de oude beschaving, Middeleeuwen en de komst van koninkrijken, de wetenschappelijke revolutie, de industriële revolutie, politiek en de wereldoorlogen. Hebben leerlingen hier vragen over? Wat leuk! Jij gaat samen met de leerlingen op zoek naar antwoorden.

Door nauwe samenwerking binnen de klas en de sectie kan jij een positieve leeromgeving creëren die zowel het begrip van geschiedenis als de taalvaardigheid van onze leerlingen bevordert. Kortom: een leuke afwisseling waar je iedere dag weer uitgedaagd wordt.

Jij bent
Als docent geschiedenis op het Lorentz Lyceum ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van uitdagende, interessante en interactieve geschiedenislessen. Je hebt oog voor differentiatie en je weet de lesstof op een gepassioneerde manier over te brengen aan leerlingen.

Met jouw passie lever je een bijdrage aan de kwaliteit en de eigenheid van de lessen. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team. Je vindt het leuk om nieuwe materialen voor je lessen te ontwikkelen en te delen met je sectie. Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, teamspeler, proactief, zelfstandig, accuraat, stressbestendig, flexibel en vakinhoudelijk sterk.

Over ons
Het Lorentz Lyceum is onderdeel van Quadraam en een toegankelijke school in Arnhem-Zuid. Wij bieden onderwijs aan (tweetalig) havo, vwo, gymnasium en OPUS (afdeling hoogbegaafden). Wat ons kenmerkt? Wij zijn een internationaal georiënteerde school waar naast de lessen gewerkt wordt aan projecten en uitwisselingen. Er zijn regelmatig leerlingen op reis en buitenlandse leerlingen in de school. Leerlingen van onze school doen mee aan Model United Nations congressen. Dit zijn conferenties die in heel Europa door studenten en leerlingen worden georganiseerd.
Binnen het Lorentz werken wij met een hecht en fijn team samen. Je krijgt bij ons volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij belangrijk. Wanneer je bij ons begint, word je begeleid door onze sectie en een docentenbegeleider.

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.lorentzlyceum.nl/

‘Doordat er veel gebeurt op het Lorentz, kun je jezelf op verschillende gebieden blijven ontwikkelen bijvoorbeeld op het gebied van leerlingbegeleiding of het organiseren van allerlei internationale activiteiten’.

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een tijdelijk contract voor 0.6-0.8 fte. Bovendien bestaat er een kans op reguliere uren na afloop van het tijdelijk contract, afhankelijk van wederzijds goedkeuring.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Voor deze functie word je in de LB-schaal ingeschaald. De trede vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen

Je hebt affiniteit met onze leerlingen die (tweetalig) onderwijs volgen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een relevante geschiedenis onderwijsbevoegdheid met je mee. Een goede beheersing van de Engelse taal is een must.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Maartje Buijs. Je kunt haar bereiken door te mailen naar m.buijs@lorentzlyceum.nl of te bellen naar 06-48 25 88 37.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 29 maart 2024 a.s. In de eerste week van april vindt de selectie plaats. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek op woensdag 10 april tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Lorentz Lyceum

Metamorfosenallee 100
6843 HX Arnhem Netherlands 4

Metamorfosenallee 100 6843 HX Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!