|

Vacature niet meer actief

Docent Aardrijkskunde en Mens & Maatschappij

Ben jij een docent die niet alleen de wereld van aardrijkskunde en mens & maatschappij wil begrijpen, maar ook de wereld van onze leerlingen? Heb je zin om met je lessen zowel geografische als sociale vraagstukken te verkennen? Kom dan werken bij het Montessori College Arnhem! Ontdek meer!

Jouw baan
Als docent aardrijkskunde breng jij de wereld naar binnen in het klaslokaal voor leerlingen in de bovenbouw van de havo! Jij maakt die ingewikkelde onderwerpen zoals geopolitiek, klimaatverandering, mondiale vraagstukken en culturele diversiteit lekker duidelijk. Met jouw aanpak weten de leerlingen niet alleen waar ze op de wereld zijn, maar begrijpen ze ook wat er speelt.

Als docent mens & maatschappij ben jij degene die de leerlingen in jaar 1 en/of 2 op een gestructureerde manier leert kijken naar alles wat er om hen heen gebeurt. Je laat ze nadenken over waarom gebeurtenissen plaatsvinden en wat daar de gevolgen van zijn. Ook leer je de leerlingen hoe ze zaken met elkaar kunnen vergelijken en wat de verschillen zijn. Door leuke opdrachten, levendige discussies en projecten daag je ze uit om kritisch te zijn over de wereld en hun eigen plek daarin.

Maar dat is nog niet alles! Naast het verzorgen van deze lessen vervul je ook een mentorrol, waarbij je de leerlingen begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Jij bent...
Jij bent die docent die elke dag met enthousiasme voor de klas staat. Met jouw betrokkenheid, creativiteit en vlotte communicatie weet je de lesstof op een begrijpelijke manier over te brengen op de leerlingen. Geen saaie lessen, maar lessen waar leerlingen echt iets van opsteken! Je staat klaar om hen te ondersteunen en te begeleiden. Leerlingen voelen zich gehoord bij jou en jij motiveert hen om het beste uit zichzelf te halen.

Over ons
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlak bij het centraal station van Arnhem. Wij hebben een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal; leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team.

Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessorionderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!

  • “Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vak inhoud en de lesmethode!”
  • “Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt.”

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://montessoricollegearnhem.nl/ of maak een afspraak voor een rondleiding!

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 - 1 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een eerstegraads bevoegdheid aardrijkskunde met je mee.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Suzanne de Kleyn, afdelingsleider havo bovenbouw, s.dekleyn@montessoriarnhem.nl, 06 28 63 85 21.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 14 april a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 15 en 22 april. Zet je dit alvast met potlood in je agenda?

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Montessori College

Utrechtseweg 174
6812 AL Arnhem Netherlands 4

Utrechtseweg 174 6812 AL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!