|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands

Docent Nederlands

Ben jij onze nieuwe taalheld die leerlingen inspireert op gebied van de Nederlandse taal? Lijkt het jou leuk om les te geven aan onderbouwleerlingen van alle niveaus in één klas? Wil je weten hoe wij dit aanpakken? Lees dan snel verder.

Jouw baan
Als docent Nederlands op het Liemers Collega locatie Didam geef je les aan de brede brugklas. Twee jaar lang zitten leerlingen met verschillende niveaus bij elkaar in klas. Dit geeft leerlingen de ruimte om te ontdekken welk niveau nou écht bij ze past. Als docent houd jij je leerlingen goed in de gaten en pas je de lesstof aan op de werkwijze van de brede brugklas. Door middel van originele en creatieve lessen weet jij leerlingen te boeien en te enthousiasmeren. Naast het lesgeven aan de brede brugklas op locatie Didam geef je ook les in de onderbouw op één van de andere locaties van het Liemers College.

Jij bent...
Met jouw respectvolle en open benadering weet je goed in te spelen op de leerlingen die bewust kiezen voor de brede brugklas. Je stimuleert en bevordert hun zelfsturend vermogen door het geven van constructieve feedback. Dit doe je door een goed pedagogisch leerklimaat te creëren. Leerlingen zien jou hierdoor niet alleen als docent maar ook als coach. Als docent Nederlands ben je een expert in de Nederlandse taal en ga je dieper in op onderwerpen zoals literatuur, taalbeschouwing, schrijfvaardigheid en presenteren. Verder ben je in staat om een positieve en ondersteunende leeromgeving te creëren voor alle leerlingen en weet je dit toe te passen aan de verschillende niveaus in de klas.

Tot slot heb je een proactieve en ondernemende houding waarmee je samen met jouw collega’s het concept brede brugklas verder kunt ontwikkelen.

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over 4 locaties in Zevenaar. De locatie Didam is een kleine locatie waardoor de leerlingen en docenten elkaar goed kennen. De sectie heeft fijne collega's die je graag helpen. Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek zeker onze site voor meer informatie: https://www.liemerscollege.nl/locaties/locatie-didam/. Maak ook gerust een afspraak met onze teamleider voor een rondleiding!

  • “We hebben een goede samenwerking in een enthousiast en fijn team.”
  • “Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven.”
  • Jolijn: “Het is leuk en fijn hier op school, omdat iedereen je altijd wel wil helpen. Je kunt ook altijd alles vragen.”
  • Gewoon bijzonder: brede brugklas | coaches | midden in de samenleving | dorpsschool.

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,7-0,8 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast. Heb je nu vast elders? Dan is direct starten met een vast contract zeker bespreekbaar.
  • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...

Je brengt een 2e graad bevoegdheid Nederlands met je mee of bent hiervoor in opleiding. Ervaring is gewenst maar geen must. Bij start van je aanstelling is er begeleiding aanwezig van een vakdocent en docentcoach die ondersteuning bieden en bij wie je terecht kunt met vragen.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Ronald Smidts, onderwijsdirecteur Didam. Dit kan per mail r.smidts@liemerscollege.nl of telefonisch 0316-583825 / 06-43145015.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk woensdag 3 april 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Liemers College

Didam
Netherlands 1

Didam Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!